به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، ناصر عاشوری، دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پالایشگاهها و فعالان صنعت پالایش در بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت ایران که در روزهای آینده برگزاری میشود، حضوری فعال خواهند داشت.
وی افزود: ارزش سرمایه پالایشگاههای کشور بیش از 100 میلیارد دلار است و در شرایط فعلی انتظار تسهیلگری و رفع موانع داریم تا این صنعت عظیم، سوددهی خود را حفظ کند.
عاشوری با بیان اینکه سوددهی صنعت پالایش کشور بهخاطر قوانینی که در محجلس تصویب شده، کاهش یافته، گفت: پالایشگاهها در نیمه دوم سال 1402 معادل 93 همت سود حاصل کردند که این میزان در نیمه دوم سال 1403 به 43 همت کاهش یافت.
وی ادامه داد: بهموجب کاهش سودآوری پالایشگاهها، میزان مالیاتی که به دولت دادیم نیز از 15 همت به 7 همت کاهش پیدا کرد.
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت خاطرنشان کرد: در این حال پالایشگاهها در تولید کوتاهی نکردهاند و لازم است دولت حمایت کافی داشته باشد و خود را رقیب بخش خصوصی نداند، باید شرایط بهگونهای باشد که مردم برای آوردن سرمایهگذاری خود به بخش تولید به دولت اعتماد داشته باشند.
وی افزود: بیش از 18 میلیارد دلار ارزش طرحهای توسعه ای پالایشگاههای کشور است که اگر نقدینگی بهموقع تزریق شود و مشکلات پالایشگاهها حل شود، 3 تا 4 سالاینده تمامی این طرحها به بهرهبرداری خواهند رسید اما وقتی طبق قانون باید 40درصد از سودآوری پالایشگاهها در طرحهای توسعهای هزینه شود و ما سودآوری نداشته باشیم، این طرحها از چه محلی قرار است تأمین مالی شوند؟
عاشوری با بیان اینکه "طبق مصوبه ماده 45 قانون برنامه هفتم، پنج درصد تخفیف برای صنعت پالایش مشروط شد"، گفت: این در شرایطی است که اوضاع اقتصادی کشور خوب باشد و شرکتهای پالایشی سود داشته باشند تا اهداف و تکالیف خود را پیش ببرند.
دبیرکل انجمن صنفی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه "هنوز دستورالعملها و آییننامههای مربوط به ارتباط مالی دولت و پالایشگاهها ابلاغ نشده"، گفت: در گذشته نفت خام بهصورت امانی به پالایشگاهها داده میشد و فرآوردههای ویژه هم به صورت امانی به دولت داده میشد اما قرار بر این است که دیگر هزینه نفتخام با پالایشگاهها حساب شود و فرآوردههای ویژه هم با دولت حساب شود، اما برای نهایی شدن این فرآیند، باید دستورالعملها ابلاغ شود و صورتهای مالی سال 1403 که هنوز تنظیم نشده، تنظیم و در کدال بارگذاری شود.
عاشوری از افزایش تولید بنزین در پالایشگاههای کشور خبر داد و گفت: تولید روزانه بنزین در اردیبهشتماه از 107 میلیون لیتر به 120 میلیون لیتر افزایش یافته است.
وی ادامه داد: 4 یا 5 پالایشگاه کشور توان تولید بنزین با استانداردهای یورو 4 و یورو 5 و اکتان 94 را دارند که در صورت تکیل طرحهای توسعهای، بقیه پالایشگاههای کشور نیز این قابلیت را در آینده خواهد داشت.
انتهای پیام/
انتهای پیام