جزئیات حفاظت از سؤالات امتحان نهایی/هیچ سوالی لو نمی‌رود

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی درباره تأمین امنیت امتحانات نهایی گفت: تأمین امنیت آزمون‌ها برعهده حراست آموزش و پرورش است و دستورالعمل حفاظت از آزمون را داریم که مصوبه شورای امنیت کشور است. برخی از مسائل مانند فروش ابزار تقلب، در اختیار آموزش و پرورش نیست و وزارت کشور مسئولیت پیگیری آن را دارد. در استان‌ها، شورای تأمین برای امنیت آزمون‌ها تشکیل می‌شود و در هر حوزه، نیروی حراست برای حفاظت از آزمون حضور دارد. استفاده از سیگنال‌یاب، دوربین و... نیز مطابق با دستور مرکز حفاظت آزمون انجام می‌شود.

بازرسی بدنی فقط با راکت

زارعی درباره بازرسی بدنی نامناسب دانش‌آموزان در برخی حوزه‌های امتحانات نهایی گفت: نیروهای حفاظت آزمون توسط حراست آموزش می‌بینند تا با راکت، بازرسی بدنی را انجام دهند. تأکید شده که تمام مراکز آزمون راکت داشته باشند. تیم‌های ارزیابی عملکرد، حراست و سنجش منطقه‌ای نیز از مراکز بازدید کرده و آیتم‌ها را بررسی و در سامانه ثبت می‌کنند.

وی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه ارائه گزارش از سوی دانش‌آموزان برای تخلفات حوزه‌های امتحان گفت: مانند سال‌های گذشته، در ایام امتحانات، کانالی در شبکه شاد فعال می‌شود تا دانش‌آموزان مشکلات و تخلفات را گزارش دهند.

فریب کلاهبرداران را نخورید؛ سوالات لو نمی‌رود

وی درباره ادعاهای فضای مجازی درباره فروش سؤالات امتحانات نهایی گفت: سازوکاری که برای برگزاری امتحانات نهایی طراحی شده، به‌گونه‌ای است که امکان لو رفتن سؤالات وجود ندارد. این ادعاها کذب، نوعی اخاذی و مصداق کلاهبرداری است.

وی افزود: خود ما نیم ساعت پس از برگزاری آزمون، سؤالات را منتشر می‌کنیم و پاسخ‌ها نیز یک ساعت پس از آزمون در اختیار گروه‌های آموزشی قرار می‌گیرد تا بررسی‌ها انجام شود. همچنین پاسخ‌های نهایی، روز بعد از آزمون به‌صورت رسمی منتشر می‌شود.

قرنطینه 72 ساعته طراحان

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش با تأکید بر امنیت کامل طراحی و نگهداری سؤالات بیان کرد: حتی بنده به سؤالات دسترسی ندارم. طراحان سؤالات در فضایی قرنطینه و کاملاً ایزوله، بدون هیچ‌گونه وسیله ارتباطی حضور دارند و حداقل 72 ساعت پیش از برگزاری آزمون در قرنطینه مستقر می‌شوند و تا پایان آزمون اجازه خروج ندارند.

ارسال رمز سوالات دقایقی قبل از آزمون

وی تصریح کرد: سؤال امتحانی به‌صورت رمزگذاری‌شده، یک روز پیش از برگزاری آزمون در اختیار رؤسای حوزه‌های امتحانی قرار می‌گیرد، اما رمز سؤالات تنها دقایقی پیش از شروع آزمون ارسال می‌شود و تا زمانی که این رمز به دست مسئول حوزه نرسد، هیچ‌کس حتی قادر به مشاهده فایل سؤالات نخواهد بود.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش بیان کرد: در هر مرکز آزمون، یک اتاق قرنطینه تعبیه شده که هیچ‌گونه وسیله ارتباطی در آن وجود ندارد. یک نیروی مشخص از همکاران ما نیم ساعت قبل از آغاز آزمون و نیم ساعت پس از آن، در این اتاق قرنطینه مستقر می‌شود.

وی افزود: فایل سؤالاتی که رئیس مرکز آزمون دریافت می‌کند، در یک سیستم کاملاً آفلاین و بدون اتصال به اینترنت بارگذاری می‌شود. وقتی رمز آزمون دقایقی قبل از شروع امتحان ارسال شد، این رمز در یک فرم نوشته و به اتاق قرنطینه ارسال می‌شود. فرد مستقر در قرنطینه رمز را وارد می‌کند و پس از باز شدن فایل، سؤالات بلافاصله پرینت می‌شود.

زارعی ادامه داد: اگر سؤالات دارای چند برگه باشد، ابتدا نخستین برگه تکثیر و داخل پاکت قرار داده می‌شود و برای توزیع میان دانش‌آموزان به بیرون از اتاق ارسال می‌شود سپس بلافاصله باقی صفحات نیز چاپ می‌شود. به همین دلیل، حوزه‌های آزمون باید مجهز به دستگاه‌های چاپگر و تکثیر پرسرعت باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت آموزش و پرورش گفت: در سال جاری، دو اقدام مهم برای ارتقای استاندارد مراکز آزمون انجام شده است؛ نخست آنکه برای هر مرکز، شناسنامه‌ای تهیه شده که شامل اطلاعات کامل درباره تجهیزات آن مرکز است. در این شناسنامه آمده است که مرکز چه نوع چاپگر و دستگاه تکثیر دارد، چند راکت فلزیاب و سیگنال‌یاب در اختیار دارد، وضعیت پوشش دوربین‌ها چگونه است، وسیله سرمایشی چیست و آیا برق اضطراری دارد یا خیر.

وی تأکید کرد: تأکید ما این است که مراکز آزمون، تثبیت‌شده و دائمی باشند و تجهیزات اختصاصی در اختیار داشته باشند تا بتوانند هر سال از آن‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.