رئیسجمهور آمریکا، روز دوشنبه، با اشاره به مذاکرات جاری مربوط به جنگ اوکراین گفت: ما در موقعیت خوبی برای توافق با روسیه هستیم زیرا قیمت نفت پایین است.
به گزارش خبرآنی، دونالد ترامپ، ممکن است بخش آرام ماجرا را با صدای بلند گفته باشد و به سوالات تحلیلگران در مورد انگیزه تصمیم اوپک برای آزادسازی چشمگیر تولید فریز شده در زمانی که قیمت نفت پایین است، پاسخ داده باشد.
این اظهارنظر تنها چند روز پس از آن مطرح شد که اوپک با اعلام حذف بخشی از محدودیت عرضه و افزایش ۴۱۱ هزار بشکهای تولید روزانه برای ژوئن که سه برابر بیشتر از پیشبینی اکثر تحلیلگران بود، بازارها را شوکه کرد. این اقدام، قیمت نفت را که از قبل پایین بود، ضعیفتر کرد و معاملهگران را در مورد انگیزههای پشت چنین اقدامی متحیر ساخت.
اکنون، برخی از ناظران این نقطهها را به یکدیگر وصل میکنند: افزایش سهمیه تولید اوپک پلاس اگر بخشی از یک مانور پشت پرده باشد که توسط ترامپ برای تحت فشار قرار دادن مسکو از طریق کاهش درآمدهای نفتی ترتیب داده شده باشد، منطقیتر به نظر میرسد. اگر این موضوع درست باشد، چنین رنجی فقط به کرملین محدود نمیشود. قیمتهای پایینتر به همه تولیدکنندگان، از جمله خود اعضای اوپک و حتی شرکتهای بزرگ آمریکایی، آسیب میرساند.
ترامپ بارها استدلال کرده است که کاهش جریان نقدی نفت روسیه، سریعترین راه برای پایان دادن به جنگ اوکراین است. با تکیه بر ریاض برای افزایش تولید با وجود قیمتهای پایین، برخی ممکن است این اقدام را تلاش واشنگتن برای قطع شریان اصلی تامین مالی کرملین ارزیابی کنند.
در همین حال، عربستان سعودی اصرار دارد که اقداماتش مبتنی بر اصول بازار بوده و فقط یک نوسان دیگر در موازنه عرضه و تقاضا است، اما تاریخ خلاف این را نشان میدهد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، روسیه در سال ۲۰۲۰، از پیوستن به کاهش بیشتر تولید اوپک خودداری کرد. سپس عربستان سعودی در اقدامی تلافیجویانه، شیرهای نفت را باز کرد و جنگ قیمت بیرحمانهای را راه انداخت.
قیمت نفت خام تقریبا ۷۰ درصد سقوط کرد و برای مدت کوتاهی قیمت نفت خام آمریکا، منفی شد. این یادآوری نه چندان ظریفی بود که زمانی که مسائل ژئوپلیتیکی ایجاب کند، ریاض بیش از هر زمان دیگری مایل است از نفت به عنوان سلاح استفاده کند و اگر دولت ترامپ از همان اصل استفاده کند، روسیه ممکن است بار دیگر خود را در معرض آسیب ببیند.
انتهای پیام