خبرآنی/فارس دبیر کمیسیون همکاریهای اقتصادی مشترک ایران و تاجیکستان و رئیس مرکز بینالملل وزارت نیرو از هدفگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری برای مبادلات اقتصادی میان این دو کشور در قالب همکاریهای مشترک خبر داد.
محمدولی علاءالدینی در گفتوگو با خبرنگار خبرآنی، گفت: هفدهمین اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان همزمان با روز شیراز امروز، ۱۵ اردیبهشت در این کلانشهر آغاز به کار کرد.
وی با ذکر این نکته که هیئت تاجیکستان علاقه داشتند تا نشست این کمیسیون در مرکزی غیر از تهران برگزار شود لذا در شیراز برگزار شد، هدف از برگزاری این اجلاس را توسعه همکاریهای مشترک اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و گردشگری میان دو کشور ایران و تاجیکستان عنوان کرد.
علاءالدینی به سفر رئیس جمهور کشورمان به تاجیکستان اشاره کرد و افزود: در این سفر ۲۳ سند همکاری میان ایران و تاجیکستان امضا شد و هدفگذاری شده است که مبادله اقتصادی ما با تاجیکستان به ۵۰۰ میلیون دلار برسد.
رئیس مرکز بینالملل وزارت نیرو تصریح کرد: در ایران توانمندیهای فوقالعاده زیادی در حوزه خدمات فنی، مهندسی، تولیدات و تجهیزات به ویژه در صنعت آب، برق، راه، نفت و گاز، پتروشیمی، دانشبنیان و سلامت داریم که میتوانیم از این ظرفیتها برای گسترش تعاملات میان دو کشور استفاده کنیم.
راهاندازی خط مستقیم پرواز شیراز ـ دوشنبه
وی با یادآوری اینکه بسیاری از تاجیکها برای درمان به شیراز و سایر شهرهای ایران مراجعه میکنند، گفت: یکی از کارهایی که میان دو کشور هدفگذاری شده است، راهاندازی خط مستقیم پرواز شیراز به دوشنبه است و موافقتهای هر دو کشور اخذ شده است و تنها بخش خصوصی باید به میدان آید و مسیر را طی کند تا تبادل مسافر، گردشگر، صنعتگر و توسعه اقتصادی میان دو کشور داشته باشیم.
علاءالدینی به برنامههای هفدهمین اجلاس کمسیسین مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان اشاره کرد و افزود: این اجلاس شامل چندین بخش است؛ در یکی از این بخشها کارشناسان سازمانها و وزارتخانههای مختلف که ماهها بر روی موضوعات سند تفاهم به توافق رسیدند، امروز جلسه نهایی دارند و اگر موارد به تفاهم رسیده نیاز به اصلاح، تقویت و ارتقا داشته باشد، آن را اعمال خواهند کرد.
دبیر کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان بیان کرد: بخش دوم این اجلاس نشست تجاری بین فعالان اقتصادی بخش خصوصی تاجیکستان و ایران است که حدود ۲۵ تاجر و فعال اقتصادی و صنعتی تاجیک و بیش از ۳۰ نفر فعال اقتصادی ایرانی در این نشستها حضور دارند.
وی همچنین از برگزاری نشستهای BTB یا همان گفتوگوهای تجاری در راستای این اجلاس خبر داد و گفت: در این نشستها بخش خصوصی هر دو کشور در حال گفتوگو هستند و علاوه بر اینها برنامه بازدید و گردشگری را نیز برای میهمانان خود تدارک دیدهایم.
علاءالدینی برگزاری گردش صنعتی به منظور بازدید از کارخانجات و صنایع را از جمله برنامههای این اجلاس عنوان کرد و افزود: البته این بازدیدها به صورت محدود انجام میشود زیرا علاوه بر داشتن تاریخ تمدنی غنی، در حوزه صنعت هم بسیار قوی است لذا در این دو روز هیئت تاجیک تنها از سه الی چهار کارخانه استان فارس بازدید میکنند.
رئیس مرکز بینالملل وزارت نیرو، بازدید از تخت جمشید، سعدیه و حافظیه را از دیگر برنامههای اجلاس مذکور برشمرد و گفت: فردا نیز سند همکاریهای اقتصادی میان دو کشور با حضور عباس علیآبادی، وزیر نیرو و رئیس کمیسیون اقتصادی مشترک ایران و تاجیکستان و دلیر جمعه، وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان امضا خواهد شد.
وی با بیان اینکه هنوز تعداد اسنادی که بناست با حضور وزرای دو کشور به امضا برسد، مشخص نشده است، افزود: در روز چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشت نیز هیئت تاجیک به بازدید از برخی کارخانجات استان فارس میپردازند و بخشی از آنان نیز در تهران با مقامات کشورمان دیدار خواهند داشت.
انتهای پیام