50 درصد از دیابتی‌ها از ابتلای خود به بیماری بی‌خبرند

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت امروز در کنگره جامعه جراحان ایران که در مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد: باید مشکلات را حل کرده و دردهای مردم را مداوا کنیم. اعضای جامعه پزشکی و جراحان در این زمینه باعث افتخار ایران هستند زیرا از دوران دفاع مقدس، صحنه‌های سختی که در ایام جنگ بر مردم ما گذشت را با علم، دانش و دلسوزی مدیریت کردند و بحران را به خوبی برای کشور حل کردند. تنها جایی که در دوران جنگ دغدغه نداشتیم، حوزه پزشکی بود.

وی با اشاره به فعالیت پزشکان در حوادث مختلف از جمله حادثه انفجار در بندرعباس افزود: در همان ایامی که حادثه تاسف‌بار در بندرعباس رخ داد، کار بزرگی در حوزه پزشکی انجام شد، زیرا در یک لحظه جمع کثیری از هموطنان دچار مجروحیت و آسیب شدند و 1500 مجروح داشتیم که باید سازماندهی می‌شدند. بلافاصله تیم‌های تریاژ در هر بیمارستان مشخص شدند و اولویت‌های جراحی مجروحان تعیین شد. سپس مردم به صحنه آمدند و 800 واحد خون برای بندرعباس و 400 واحد خون برای شیراز که استان معین بود ارسال و پزشکان 199 عمل جراحی برای مصدومان انجام دادند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به سه بعد اصلی توسعه پایدار گفت: محیط زیست، اقتصاد و جامعه سه بعد اصلی توسعه پایدار هستند. برای توسعه پایدار باید کاری کنیم که توسعه منجر به تخریب محیط زیست ما نشود. در بسیاری از کشورها سوخت کارخانه‌ها و اتومبیل‌ها را پاک کرده‌اند و مازوت‌سوزی را به خارج از شهرها منتقل کرده‌اند. اکنون سالانه 50 هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا داریم و در جهان، 700 هزار کودک به دلیل آلودگی هوا می‌میرند. توسعه پایدار محور مهم دیگری نیز دارد و آن نیروی انسانی سالم است.

وی با بیان اینکه افزایش سواد سلامت مردم باید مهم‌ترین محور نظام سلامت باشد، افزود: 50 درصد مردم از ابتلای خود به دیابت بی‌اطلاع هستند. شایع‌ترین سرطان در زنان سرطان پستان است که اگر آموزش، غربالگری و خودآزمایی لازم انجام شود، بیش از 80 درصد موارد در سطح 1 و 2 بیماری تشخیص داده می‌شود و می‌توان یک خانواده را از تبعات این بیماری نجات داد، در حالی که در مراحل بعدی و پس از متاستاز، درمان بسیار سخت می‌شود. در مردان نیز سرطان پروستات یکی از شایع‌ترین سرطان‌هاست که قابل پیشگیری است و بنابراین آموزش سلامت به مردم اهمیت زیادی دارد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به بخش اقتصاد نیز تصریح کرد: سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP) پایین است. باید سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی به 7 درصد برسد، اما این سهم اکنون 3.8 درصد است که به معنای تعویق مطالبات پرستاران، مشکل در تأمین دارو و تجهیزات، مهاجرت پزشکان و بروز مشکلاتی در حوزه نیروهای انسانی است.

وی ادامه داد: توسعه پایدار در بخش سلامت پیش‌نیازهایی دارد، از جمله وجود صلح و ثبات، تغییر در رویکردهای آموزشی، تمکین به قانون، آزادی‌های قانونی و... و اگر این پیش‌نیازها فراهم شود، اهداف توسعه پایدار محقق خواهد شد.

ظفرقندی بیان کرد: در کشور ما سالانه 20 هزار جوان در تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که باعث از دست رفتن نیروهای انسانی به عنوان محورهای توسعه پایدار و بروز مشکلات بسیاری برای خانواده‌های آن‌ها می‌شود.

وی با بیان اینکه شیوع برخی بیماری‌های مزمن در دهه‌های 1 تا 5 بیشتر است، گفت: نقش عوامل اجتماعی در حوزه سلامت قابل اغماض نیست.

به گفته وزیر بهداشت، سیستم درمانی انگلستان 76 سال قدمت دارد و اخیراً طبق نظرسنجی‌های صورت‌گرفته، بسیاری از مردم این کشور از خدمات سلامت راضی نیستند و در صف نوبت‌های طولانی قرار دارند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.