به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست مدیران تغذیه معاونتهای بهداشت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که به صورت وبیناری برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهای مدیران و کارشناسان تغذیه در سراسر کشور اظهار کرد: کارشناسان تغذیه یکی از باسوادترین و در عین حال ارزشمندترین گروههای فعال در نظام سلامت هستند و نقش بسیار مهمی در ارتقای سلامت جامعه ایفا میکنند.
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در سلامت افراد، گفت: امروزه در دنیا بحث ریزمغذیها بسیار حائز اهمیت است و ما در حوزه تغذیه باید به این نکته توجه کنیم که غذای مصرفی علاوه بر سیر کردن، باید نیازهای سلولی بدن را نیز تامین کند. متاسفانه امروزه مشکلاتی نظیر چاقی، فشار خون، دیابت و بیماریهای اسکلتی عضلانی ناشی از مشکلات تغذیهای در جامعه رو به افزایش است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت ارتقای سامانه یکپارچه سطح یک بهداشت در حوزه تغذیه افزود: متاسفانه آشنا نبودن برخی از مدیران با این سامانه یک ضعف بزرگ محسوب میشود و تمامی سطوح مدیریتی باید اشراف کاملی بر این سامانه و ظرفیتهای آن داشته باشند. همچنین، سامانه باید به گونهای طراحی شود که تغذیه مبتنی بر جمعیت و جامعه را مدنظر قرار دهد.
رئیسی با اشاره به اهمیت خود مراقبتی و نقش کارشناسان تغذیه در این حوزه، بیان کرد: شما قهرمانان اصلی در زمینه ارائه اطلاعات صحیح و مقابله با اطلاعات غلط تغذیهای در فضای مجازی هستید. کتاب تدوین شده در زمینه پاسخ به پرسشها و باورهای نادرست تغذیهای باید به صورت گستردهتر مورد استفاده قرار گیرد.
وی با تاکید بر لزوم پرهیز از موازی کاری در نظام سلامت، تصریح کرد: موازی کاری یکی از خطوط قرمز ماست و در صورت مشاهده، حتما برخورد خواهد شد. ادغام طب سنتی در شبکه بهداشت یکی از اقدامات مثبتی بوده که از موازی کاری جلوگیری میکند و در آینده نیز میتوان به ادغام مدیریت تغذیه و طب سنتی فکر کرد، چرا که هر دو حوزه محوریت تغذیه و توصیههای مرتبط را دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیت شورای سلامت و امنیت غذایی، خواستار بهرهگیری هرچه بیشتر از این فرصت در راستای ارتقای سلامت جامعه شد.
وی همچنین بر ضرورت توجه به پتانسیلهای موجود در واحدهای بهداشتی در صورت جابجایی نیروها تاکید کرد و گفت: باید از این ظرفیتها به نحو احسن استفاده شود.
رئیسی با تاکید بر نقش کارشناسان تغذیه در درگیر کردن جامعه در فرآیند ارتقای سلامت، افزود: شما میتوانید از ظرفیت رابطین بهداشت، داوطلبان سلامت و سفیران سلامت در جهت آموزش و هماهنگی با سایر سازمانها بهره ببرید. متاسفانه تغییرات فرهنگی و مصرف بیرویه فست فود، نمک، چربی، قند و کربوهیدرات منجر به مشکلات عدیدهای در جامعه شده است. همچنین، نتایج پژوهشهای اخیر نشان میدهد که حتی در میان زنان باردار نیز کمبود ید وجود دارد که این یک هشدار جدی است.
وی با اشاره به اجرای برنامه پزشک خانواده، نقش کارشناسان تغذیه در این برنامه را بسیار پررنگ دانست و گفت: با اجرای این برنامه، نقش شما به عنوان یک متخصص علوم تغذیه در ارجاعات اهمیت بیشتری خواهد یافت و میتوانید پیشنهادات موثری در این زمینه ارائه دهید.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت فضای فیزیکی مناسب برای ارائه خدمات تغذیهای، گفت: حفظ حریم خصوصی افراد در ارائه مشاورههای تغذیهای بسیار مهم است.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت توانمندسازی مستمر کارشناسان تغذیه، گفت: ناهمگنی در عملکرد کارشناسان تغذیه در سراسر کشور وجود دارد و ما باید به صورت فعالانه و با توجه به فرهنگ، اقتصاد، وضعیت اجتماعی جامعه و بیماریها عمل کنیم.
رئیسی تاکید کرد: وظیفه اصلی شما تجویز رژیم برای لاغری نیست، بلکه حفظ سلامتی، پیشگیری و درمان در سطوح دو و سه است. یک کارشناس تغذیه باید با علائم سوءتغذیه و نشانههای آن آشنا باشد و بداند که در منطقه خود از نظر اپیدمیولوژی چه بیماریهای غیرواگیری شایع است،چرا که تمامی این بیماریها با تغذیه ارتباط دارند.
به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت، تشخیص زودهنگام علائم بیماریها نظیر پوکی استخوان ، دیابت ، فشار خون در افراد چاق از اهمیت بالایی برخوردار است و نیازمند دیدگاه جامع و سیستمی کارشناسان تغذیه است.
انتهای پیام/