تشریح وضعیت سلامت و میانگین سنی زائران حج 1404

به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری خبرآنی، سیدعلی مرعشی، سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت، در همایش حج و اهل سنت که با حضور علمای اهل تسنن برگزار شد ضمن تشریح شرایط زائران و تأکید بر همکاری روحانیون و پزشکان برای سلامت زائران گفت: امسال مجموع زائران و عوامل اجرایی بیش از 89هزار و 100نفر است که از این تعداد حدود 81هزار و 500 نفر زائر خالص محسوب می‌شوند.

مرعشی با بیان اینکه فاصله زمانی طولانی میان ثبت‌نام تا اعزام، میانگین سنی زائران را افزایش داده است؛ به طوری که سال گذشته میانگین سنی 55 سال بود و امسال این عدد به 57 سال رسیده است، گفت: در بین زائران امسال، بیش از 880 نفر افرادی هستند که تحت عمل جراحی قلب باز قرار گرفته‌اند و بیش از 1100 نفر بالای 80 سال سن دارند.

وی ادامه داد: همچنین بیش از 22 هزار زائر دارای مشکلات قلبی و فشار خون و بیش از 16 هزار نفر نیز دیابتی هستند. با توجه به این آمار، مسئولیت مدیران کاروان، تیم پزشکی و روحانیون کاروان‌ها بسیار سنگین ارزیابی شده است تا تمام شرایط لازم برای حفظ سلامت و بهره‌مندی معنوی زائران فراهم شود.

مرعشی گفت: در راستای دستور حجت‌الاسلام نواب برای کاهش نیروهای اجرایی، تعداد عوامل کاروان‌ها، بعثه و نیروهای پزشکی نیز کاهش یافته و ظرفیت آزادشده به تعداد بیشتری زائر تخصیص داده شده است. به طور مثال امسال تعداد اعضای کادر پزشکی نسبت به سال گذشته 29 نفر کمتر شده است. این کاهش نیرو منجر به افزایش فشار کاری بر اعضای باقی‌مانده کادر پزشکی و مدیریتی شده و لزوم هماهنگی و اقدامات بیشتر برای تأمین سلامت و آسایش زائران را دوچندان کرده است.

وی ادامه داد: شایع‌ترین بیماری بین زائران، مشکلات تنفسی و ریوی است که مخصوصاً در مراکز تجمع و با توجه به سن و بیماری‌های زمینه‌ای، مدت زمان زیادی از زیارت و عبادت زائرین را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی، تأکید شد که همه زائران و عوامل حاضر در مساجد و حرم‌های شریف از ماسک استفاده کنند و نسبت به فاصله و رعایت نکات بهداشتی نوجه ویژه داشته باشند.

سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت از دیگر مشکلات شایع در ایام حج را گرمازدگی دانست و گفت: سال گذشته در ایام تشریق، بیش از 600 نفر از زائران مصری به همین دلیل جان باختند.

مرعشی از روحانیون درخواست کرد زائران را به استراحت در ساعات خنک، استفاده از چتر، مصرف مایعات کافی و استفاده از مکمل‌های آب‌رسان توصیه و راهنمایی کنند.

سرپرست مرکز پزشکی حج و زیارت گفت: درخصوص داروها نیز توصیه شده است زائران داروهای شخصی مورد نیاز را برای مدت 40 روز به اندازه‌ی کافی و در بسته‌بندی اصلی همراه داشته باشند و از حمل مواد ممنوعه که از سوی عربستان مشخص شده است جدا خودداری کنند و در صورت هرگونه سؤال با پزشکان کاروان مشورت کنند.

وی ادامه داد: آماری از فوتی‌های سال گذشته ارائه شد که از میان 29 فوتی، 12 نفر مربوط به اهل سنت بودند که نسبت بالایی با توجه به درصد جمعیت ایشان محسوب می‌شود. همچنین مشخص شد بخش عمده‌ای از این فوتی‌ها پس از ایام تشریق و به دلیل انجام اعمال مستحب بوده و توصیه شد انجام این اعمال برای اهل سنت دارای بیماری‌های زمینه‌ای محدود شود.

مرعشی گفت: برای سال آینده، تیم پزشکی 30 درصد نیروهای جدید و 70 درصد نیروهای باتجربه هستند و برای جلوگیری از بروز مشکلات مشابه سال گذشته، هماهنگی‌های لازم با علمای اهل سنت و شورای افتا صورت گرفته تا پزشکان باتجربه حج مفرده یا عمره را به جای آورند و حج واجب را به دیگران بسپارند.

انتهای‌پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.