تشکیل کارگروه بررسی آسیب شناسی مهاجرت اساتید در وزارت علوم

به گزارش خبرنگار دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، در سال‌های اخیر، موضوع مهاجرت اعضای هیئت علمی و نخبگان دانشگاهی به یکی از چالش‌های مهم نظام آموزش عالی کشور تبدیل شده است. کاهش انگیزه‌های حرفه‌ای، دغدغه‌های معیشتی، کمبود آزادی علمی و عدم امکانات کافی برای رشد علمی، از جمله عواملی هستند که در کنار تحولات اقتصادی و اجتماعی، بر تصمیم اعضای هیئت علمی به مهاجرت تأثیر گذاشته‌اند. این موضوع نه تنها موجب نگرانی مدیران و مسئولان حوزه آموزش عالی کشور شده، بلکه می‌تواند پیامدهای منفی مهمی برای کیفیت آموزش، پژوهش و رشد علمی کشور داشته باشد.

در همین راستا، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگویی با خبرنگار دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، به تشریح واقعیت‌های موجود، چالش‌ها و نیز اقدامات انجام‌ شده در سطح وزارت علوم برای بهبود وضعیت اعضای هیئت علمی و مقابله با پدیده مهاجرت نخبگان پرداخته است.

ابوالفضل واحدی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، درباره وضعیت مهاجرت اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های کشور، اظهار داشت: این موضوع یک واقعیت موجود است؛ به این معنا که در شرایط فعلی، تأمین معیشت اعضای هیئت علمی، به‌ویژه اعضای جوان، با مشکلات و چالش‌های جدی مواجه شده است. واقعیت این است که هم‌اکنون با حقوقی که به اعضای جوان هیئت علمی پرداخت می‌شود، آن‌ها نمی‌توانند بدون دغدغه، زندگی خود را اداره کنند.

وی تاکید کرد: وقتی شرایط اقتصادی و معیشتی اعضا مناسب نباشد، طبیعی است که مسائل مهمی مانند آموزش مؤثر، همراهی و همدلی با دانشجو، درک بهتر مسائل دانشجویان و نیز رشد علمی که همگی جزو اهداف مورد درخواست و انتظار ما از هیئت علمی است، به شکل مطلوب و مناسبی محقق نمی‌شود.

تأمین مسکن و ارتقاء جایگاه علمی، اولویت‌های پیشنهادی برای حفظ اعضای هیئت علمی

واحدی از تشکیل کارگروه‌هایی برای بررسی و آسیب شناسی موضوع مهاجرت اساتید در وزارت علوم خبر داد و گفت: پس از این بررسی‌ها و آسیب شناسی‌ها در نتیجه، پیشنهاداتی آماده و تدوین شده است. این پیشنهادات به مراجع بالاتر ارائه گردیده است و اجرای آن‌ها منوط به تصمیم‌گیری در سطوح بالاتر است. برای مثال، افزایش حقوق اعضای هیئت علمی یا تأمین مسکن برای آن‌ها از جمله پیشنهاداتی است که مطرح شده و اهمیت زیادی دارد.

معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: علاوه بر این، باید توجه داشت که تکریم اعضای هیئت علمی فقط به مسائل مالی محدود نمی‌شود؛ بلکه مهم است شرایطی فراهم گردد که اعضا احساس شخصیت و ارزشمندی داشته باشند و به آن‌ها بها داده شود. همچنین مهم است که آزادی عمل علمی و فضای باز برای فعالیت علمی برای آن‌ها محقق شود؛ این‌ها نیز از نکات بسیار مهم هستند.

وی در پایان گفت: در بخش‌هایی که مرتبط با حیطه اختیارات وزارت علوم است، اقدامات و پیگیری‌هایی به طور جدی انجام می‌شود تا مشکلات مرتفع گردد و پیشنهادها نیز همواره به مراجع ذی‌ربط ارائه شده و دنبال می‌شود. با این حال واقعیت این است که ما نمی‌خواهیم وعده‌های غیرمستند و غیرقابل تحقق بدهیم که بعداً موجب ایجاد مشکلات جدید شود یا انتظارات بیش از حد برای اعضای هیئت علمی به‌وجود آورد. امیدواریم این اقدامات و پیشنهادات در نهایت به نتیجه مطلوب برسد و شاهد بهبود شرایط معیشتی و علمی اعضای هیئت علمی کشور باشیم.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.