وحشت اقتصادی در آمریکا؛ شاخص اعتماد به سطوح بی‌سابقه‌ای رسید

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از سی‌ان‌ان، نگرانی مصرف‌کنندگان آمریکایی نسبت به وضعیت اقتصاد این کشور به شدت افزایش یافته است چرا که معتقدند جنگ تجاری دونالد ترامپ می‌تواند موجب افزایش تورم و حتی رکود اقتصادی شود.

انجمن پژوهشی تجاری «شورای کنفرانس» در تازه‌ترین نظرسنجی خود که روز سه‌شنبه منتشر شد، اعلام کرد که شاخص اعتماد مصرف‌کننده در آمریکا طی ماه آوریل با کاهش 7.9 واحدی به عدد 86 رسیده است.

این پایین‌ترین میزان از ماه مه 2020 تاکنون و افتی بیش از آن‌چه اقتصاددانان پیش‌بینی کرده بودند، محسوب می‌شود. شاخص انتظارات این نظرسنجی که انتظارات مردم از وضعیت اقتصادی را نشان می‌دهد، در ماه گذشته میلادی 12.5 واحد کاهش یافته و به عدد 54.4 رسیده است که پایین‌ترین سطح در 13 سال گذشته به‌شمار می‌رود.

در همین حال، سهم آمریکایی‌هایی که انتظار وقوع رکود اقتصادی در یک‌سال آینده را دارند، به بالاترین سطح در دو سال گذشته رسیده است.

پاسخ‌های آزاد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی نشان می‌دهد که تعرفه‌های تجاری ترامپ از مهم‌ترین نگرانی‌های ذهنی مصرف‌کنندگان بوده است.

شورای کنفرانس در بیانیه‌ای اعلام کرد: مصرف‌کنندگان به‌صراحت نگرانی‌هایی را درباره افزایش قیمت‌ها در اثر تعرفه‌ها و پیامدهای منفی آن بر اقتصاد ابراز کرده‌اند.

در حالی که دولت ترامپ به صدمین روز فعالیت خود نزدیک می‌شود، نظرسنجی‌ها و بررسی‌های مختلف از افزایش بدبینی مصرف‌کنندگان آمریکایی حکایت دارد. هزینه‌کرد آن‌ها حدود 70 درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا را تأمین می‌کند و منبع اصلی قدرت اقتصادی این کشور به‌حساب می‌آید.

از زمان آغاز به‌کار در ماه ژانویه، ترامپ سیاستی آشفته در زمینه تعرفه‌ها در پیش گرفته، نیروی کار فدرال را کاهش داده، مهاجرت را محدود کرده و بانک مرکزی آمریکا را هدف حمله قرار داده است.

اقدامات ترامپ نه‌تنها مصرف‌کنندگان را نگران کرده، بلکه بازارهای مالی وال‌استریت را نیز دچار اضطراب کرده است.

مطالعه‌ای که اقتصاددانان بانک مرکزی آمریکا پنج‌شنبه هفته گذشته منتشر کردند، نشان داد که مردم در سال‌های اخیر تأثیر تورم بر وضعیت مالی‌شان را بیش از حد برآورد کرده‌اند و همین موضوع بر درک آن‌ها از وضعیت اقتصادی تأثیر گذاشته است.

پژوهشگران با تطبیق پاسخ نظرسنجی‌ها با داده‌های واقعی خرید افراد از سال 2019 تا 2024 به این نتیجه رسیدند.

با این حال، برخی از مقامات بانک مرکزی هنوز نسبت به فضای منفی پیرامون اقتصاد آمریکا و احتمال کاهش واقعی هزینه‌کرد مصرف‌کنندگان ابراز نگرانی می‌کنند.

توماس بارکین، رئیس بانک فدرال رزرو ریچموند، هفته گذشته در نشستی در ایالت ویرجینیا گفت: فکر می‌کنم دلایل زیادی برای نگرانی درباره هزینه‌کرد مصرف‌کننده وجود دارد. مثلاً اعتماد مصرف‌کننده در ماه‌های اخیر به‌شدت کاهش یافته است و به‌نظر می‌رسد مردم نگران تورم و از دست دادن شغل خود هستند.

مقامات بانک مرکزی همچنین نگرانند که دیدگاه منفی مردم نسبت به قیمت‌ها در ماه‌های اخیر تشدید شده باشد و این موضوع کار بانک مرکزی را در مهار تورم دشوارتر کند، به‌ویژه اگر جنگ تجاری ترامپ موجب افزایش دوباره تورم شود.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.