به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت در همایش سراسری کادر اعزامی درمان به حج تمتع با تأکید بر ضرورت بهرهگیری کامل از فرصت معنوی حج، اظهار کرد: قله معنویت پیش روی شماست؛ یکسوی این مسیر خانه خداست که پیامبر اکرم(ص) فرمودند اگر مرا از مکه بیرون نمیکردند، از آنجا بیرون نمیرفتم، و سوی دیگر آن حرم نبی مکرم اسلام است که محل نزول رحمت الهی است. اگر در این مسیر توجه و استفاده نکنیم، پس از بازگشت پشیمان خواهیم شد.
وی با اشاره به توصیهای از امام خمینی(ره) به پاسداران انقلاب اسلامی افزود: امام فرمودند پیش از آنکه پاسدار انقلاب باشید، پاسدار خود باشید. این سخن درباره همه ما صادق است. کسانی که به دنبال حفظ سلامت زائران هستند، ابتدا باید مراقب سلامت خود باشند.
نماینده ولیفقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: برای فراهم کردن امکان تشرف برای زائران بیشتر، مجموعه حج و زیارت و مرکز پزشکی حج اقدام به کاهش تعداد خادمان کردهاند تا امکان اعزام زائران بیشتری فراهم شود، چرا که هنوز حدود یک میلیون نفر در صف انتظار اعزام هستند و با توجه به بالا رفتن میانگین سنی، لازم است ما تابآوری بیشتری داشته باشیم و خدمترسانی را با جدیت بیشتری انجام دهیم تا کسانی که شاید 20 سال پیش ثبتنام کردهاند، به آرزوی خود برسند.
نواب با اشاره به شعار حج امسال گفت: شعار حج 1405 «سلوک قرآنی، همگرایی اسلامی و حمایت از فلسطین مظلوم» انتخاب شده است. امیرالمؤمنین علی(ع) نیز در خطبه اول نهجالبلاغه درباره حج میفرماید: خداوند از میان بندگان خود، افرادی را برای حج برمیگزیند؛ کسانی که دعوت خدا را اجابت کرده، کلام او را تصدیق میکنند و در مکانهایی که پیامبران ایستادهاند، به عبادت میپردازند. آنان با انجام مناسک حج، به فرشتگانی شباهت مییابند که گرد عرش الهی طواف میکنند.
وی افزود: اگر حج درست انجام شود و آثار آن به جامعه سرایت کند، جامعه شکل دیگری پیدا میکند. حج میتواند نقشی کلیدی در استحکام و رشد معنوی جامعه ایفا کند.
نواب همچنین به سؤال برخی افراد اشاره کرد که میپرسند: «ما که امکان تشرف نداریم، آیا عملی هست که ثواب حج را برای ما جبران کند؟» و پاسخ داد: امام سجاد(ع) در این باره میفرمایند: «هر کس در غیاب حاجی، از خانوادهاش مراقبت کرده، به آنها رسیدگی کند یا از اموال او محافظت کند، نزد خداوند همان اجری را دارد که گویی در مناسک حج شرکت کرده و حتی استلام حجر کرده است.»
وی در پایان بر لزوم خدمت خالصانه و نیت الهی در امور حج تأکید کرد و گفت: خدمت به حاجیان عبادتی بزرگ است که اگر با اخلاص و برای رضای خداوند انجام شود، آثار و برکات فراوانی در دنیا و آخرت خواهد داشت.
انتهای پیام/