به اعتقاد یکی از متخصصان ایرانی بازگشته به کشور، اگر کسی بخواهد کشور را بسازد، این خودمان هستیم که میتوانیم آن را انجام دهیم.
به گزارش خبرآنی، مهدی محمدی، مدیرعامل یک هلدینگ دانشبنیان امروز در سخنرانی خود با موضوع «بازگشت به خانه؛ تحول کشور با بهرهمندی از تجربیات جهانی» در چهاردهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ که در محل پارک فناوری پردیس برگزار شد، افزود: مهاجرت افراد تحصیلکرده همواره با موفقیت همراه بوده است، اما همه افراد موفق مهاجر همگی به این امر اذعان داشتند که در مهاجرت و انتهای موفقیت، درد و تنهایی و دلتنگی است و دلتنگی را تجربه میکنند.
وی با اشاره به مهاجرت خود به کشور دانمارک و بازگشت به ایران، افزود: بعد از مهاجرت دیدم که کارآفرین موفق ایرانی ساکن در دانمارک نداریم، بلکه همه مهاجران ایرانی، مهندس و دکتر و یا کارمندان موفق بودند.
محمدی ادامه داد: در این لحظه من دچار فلج عملکردی شدم، اما نباختم و به دنبال تحقیق در مراکز نوآوری و دانشگاه دانمارک برای ایجاد تیم استارتآپی بودم. اولین و مهمترین امر در موفقیت تیمهای استارتاپی، «ایجاد ترکیب برنده و یافتن سرمایهدار و سرمایهگذار» است.
محمدی، دومین دلیل موفقیت استارتاپها را «داشتن نگاه بینالمللی» عنوان کرد و یادآور شد: در دانمارک برای تیمهای استارتاپ نگاه بینالمللی بسیار مهم است.
مدیرعامل این هلدینگ دانشبنیان با اشاره به اینکه مهاجرت دو قسمت رفت و برگشت است، اظهار کرد: من در بازگشت به کشور، اولین کارم این بود که آموختههای خود را به تیمهای استارتاپی منتقل کنم، از این رو به تیمهای ایرانی این آموزش را ارائه دادم؛ این آموزشها، نگاه بینالمللی داشت، علی رغم آنکه با توجه به اینکه بهانه تحریم مطرح میشد اما در این خصوص سعی کردیم با کشورهای همسایه در این زمینه همکاری کنیم تا تیمهای ایرانی نگاه بینالمللی داشته باشند.
وی گفت: در این مسیر توانستیم روشهای ترکیب تیم برنده را در ایران بومی کنیم و با بهرهگیری از این روش، چندین برند را ایجاد کنیم.
محمدی با تاکید بر اینکه اگر مهاجرت میکنیم نباید ریشه هایمان را فراموش کنیم، ادامه داد: مسئولیت اجتماعی ما در حوزه مهاجرت این است که با یاد دادن به افراد توانمند، برای بهتر شدن کار کنیم.
محمدی یادآور شد: اگر کسی بخواهد کشور را بسازد، این خودمان هستیم که میتوانیم این کار را انجام دهیم.
انتهای پیام