رویترز: خشونت طایفه‌ای علیه علوی‌ها در سوریه رو به گسترش است

رسانه انگلیسی در گزارشی به خشونت طایفه‌ای که صدها علوی ساکن منطقه ساحل سوریه در ماه مارس با آن روبه‌رو شدند، پرداخت و از گسترش آن خبر داد.

به گزارش خبرآنی، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی درباره خشونت طایفه‌ای در سوریه همراه با اظهارات شهروندان سوری که در معرض این نوع از خشونت قرار گرفتند، اعلام کرد که این نوع خشونت در ماه مارس در مورد صدها علوی ساکن منطقه ساحل سوریه اعمال شد و تا دمشق، پایتخت سوریه نیز رسید.

خشونت طایفه‌ای به دمشق هم رسید

رویترز به نقل از برخی مسوولان سوری و سران طایفه علوی و گروه‌های حقوق بشری و ۱۲ شاهد عینی گزارش داد: خشونت طایفه‌ای به دمشق کشیده شده و نیروهای امنیتی (کابینه موقت سوریه) از زمانی که «احمد الشرع» (ملقب به ابو محمد الجولانی) ریاست دوره انتقالی در سوریه را به دست گرفته، صدها علوی را مجبور به ترک خانه‌های خود در دمشق کردند.

طبق این گزارش، در حالی که تاکنون خبری درباره اخراج دسته‌جمعی علوی‌ها از خانه‌های شخصی‌شان منتشر نشده، «بسام الاحمد» مدیرعامل سازمان حقوق بشری «سوری‌های حامی حقیقت و عدالت» اظهار کرد: ما قطعا درباره چند حادثه جداگانه صحبت نمی‌کنیم حرف ما درباره صدها -و اگر نگوییم هزارها- مورد تخلیه خانه است.

برخی مقامات دولتی گفتند از زمانی که کابینه جدید در سوریه روی کار آمده، هزاران تن که بیشتر آنها علوی و ساکن خانه‌های دولتی مرتبط با مشاغل خود در نهادهای دولتی بودند به دلیل اینکه مشاغل خود را از دست دادند، از خانه‌های خود در دمشق اخراج شدند.

رویترز گزارش داد: بعد از مصاحبه‌هایی با چند تن از مسوولان و قربانی‌ها مشخص شد که صدها تن تنها به این دلیل که علوی هستند، از خانه‌ها خود اخراج شدند.

همچنین این خبرگزاری اعلام کرد که وزارت کشور سوریه که بر فعالیت‌های دستگاه امنیت عمومی نظارت دارد و دفتر الشرع از ارائه توضیحی در این خصوص امتناع کردند.

رویترز گزارش داد علوی‌ها نگران این هستند که عملیات‌های تخلیه بخشی از تسویه حساب‌های طایفه‌ای برنامه‌ریزی‌شده از سوی حاکمان جدید سوریه باشد.

صدها شکایت از اخراج خشونت‌آمیز

یکی از مسوولان مدیریت امور حومه دمشق در بخش خدمات عمومی گفت که صدها شکایت از سوی افرادی که با خشونت از خانه‌ها و مناطق مسکونی خود بیرون شده‌اند، دریافت شده است.

رئیس شهرکی علوی‌نشین در یکی از توابع دمشق که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش فاش شود، گفت: ماه مارس ۲۵۰ خانواده از مجموع ۲۰۰۰ خانواده از این شهرک اخراج شدند. در یک تماس تلفنی در ماه مارس، فردی که خود را از نیروهای دستگاه امنیت عمومی سوریه معرفی کرد، از من خواست یک خانه برای خانواده‌ای از شمال سوریه پیدا کنم، وقتی به او گفتم آپارتمانی برای اجاره نیست، از من خواست یکی از خانه‌های علوی‌ها را خالی کنم.

کمیته غنائم جنگی

سه تن از مسوولان ارشد دستگاه امنیت عمومی سوریه اعلام کردند که مقامات جدید ۲ کمیته را برای مدیریت دارایی‌های افرادی که آنها گمان می‌کنند با حاکمیت سابق در ارتباط هستند، ایجاد کردند. یکی از این کمیته‌ها مسوول مصادره اموال و دیگری مسوول رسیدگی به شکایت‌ها است.

به گفته منابع یاد شده، این کمیته‌ها ماه دسامبر زمانی که نیروهای الشرع به نزدیکی دمشق رسیدند، تشکیل شدند و از تشکل مشابهی با نام «کمیته غنایم جنگی» که در پایگاه سابق الشرع در ادلب وجود داشت، الگوبرداری شد.

۱۶ آوریل سازمان حقوق بشری «سوری‌های حامی حقیقت و عدالت» با همکاری مدیریت امور حومه دمشق شکایتی را ارائه کرده و در آن توقف نقض مالکیت با انگیزه‌های طایفه‌ای و بازگرداندن اموال و مستغلات مصادره شده را خواستار شد.

نیم میلیون علوی از خانه‌هایشان رانده شدند

به گفته کارشناس امور سوریه و دانشیار دانشگاه لیون، ارزیابی‌ها حاکی از این است که نیم میلیون علوی بعد از بیرون شدن از دمشق، حمص، حلب و بخش‌های دیگری از سوریه به مناطق ساحلی این کشور منتقل شدند.

یک کارشناس دیگر امور سوریه و رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما گفت: دستگاه امنیت عمومی که الشرع به تازگی راه‌اندازی کرده، ادامه نیروی امنیتی است که کنترل استان ادلب را در دست داشت و به نظر می‌رسد این تشکل جدید شامل پلیس، اداره تحقیقات فدرال، آژانس مرکزی اطلاعات و گارد ملی است.

در محله ضاحیه الاسد در نزدیکی حرستا در حومه دمشق یک کارمند حوزه غیرنظامی گفت که ماه ژانویه ۲ مرد مسلح و نقابدار وارد منزلش شدند و خود را نیروهای امنیت عمومی معرفی کردند و به دلیل معلولیت فرزندش به او ۲۴ ساعت فرصت دادند تا خانه را تخلیه کند.

او در ادامه گفت: از بسیاری از نهادهای دولتی خواستم اجازه دهند در خانه‌ام بمانم و آنها هم تضمین‌هایی به من دادند اما صبح روز بعد آمدند و به من گفتند فقط ۲ دقیقه وقت دارم از خانه خارج شوم. آنها مغازه‌ای را هم که در این محله داشتیم، مصادره کردند.

ظلم انتقالی، نه عدالت انتقالی

۱۲ فوریه استاندار دمشق از شهروندانی که خانه‌هایشان با بی‌عدالتی گرفته شده بود، خواست شکایت خود را به ادارات محلی ارائه دهند.

یکی از مسوولان سوریه که نخواست نامش فاش شود، گفت: افراد مسلحی بدون حکم دادگاه مردم را از خانه‌هایشان بیرون می‌کنند و حتی به آنها اجازه نمی‌دهند وسایل خود را بردارند.

به گفته برخی منابع، بیشتر یورش‌ها و مصادره‌ها در مورد خانواده‌های با درآمد پایین و متوسط که کار خود را از دست داده‌اند، انجام می‌شود.

یکی دیگر از مسوولان دمشق نیز گفت: عملیات‌های اخراج شبانه و بدون رویه‌های قانونی لازم انجام شدند.

رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما نیز تاکید کرد: شرایط نابه‌سامان و آشفته است اما همین وضعیت دیوانه‌وار هدف و چارچوب خاصی دارد و آن ترساندن مردم و اعلام این مساله به تمام جهان است که علوی‌ها دیگر به قدرت بازنمی‌گردند. عدالت انتقالی وجود ندارد، تنها چیزی که وجود دارد، ظلم و بی‌عدالتی انتقالی است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.