عضو هیت مدیره خانه نوآوری با اشاره به منسوخ شدن ۴۰درصد مهارتهای فعلی نیروی کار تا سال ۲۰۳۰ گفت: افراد شاغل در مشاغل سبز مانند مهندسان محیط زیست نیز در حال افزایش هستند. در مقابل مشاغل دفتری مانند منشیها، صندوق داران و کارمندان ورود داده با بیشترین کاهش جمعیت مواجه خواهند شد.
به گزارش خبرآنی سجاد اکباتانی، در بخش ایستگاه کار چهاردهمین نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵،توسعه فناوری، تنشهای اقتصادی، تغییرات اقلیمی و جمعیت شهری و روستایی را از عواملی نام برد که در بازار کار موثرند و افزود: در مناطق مختلف تاثیر روندهای جهانی متفاوت است. برای مثال در اقتصادهای با درآمد پایین افزایش هزینه زندگی و تغییرات اقلیمی اثرات بیشتری دارند در حالی که در اقتصادهای پیشرفته تر تحولات ناشی از فناوری و جمعیت سالخورده بیشتر مشهود است.
وی حوزه های صنایع، انرژی، خودروسازی، معدن و فناوری اطلاعاترت از عرصه هابی نام برد که در آینده بیشترین تحولات را تجربه خواهند کرد، اظهار کرد: این امر موجب شده تا کارفرمایان برای جذب نیروی کار بیشتر به بهبود رفاه کارکنان، ارتقاء مسیر شغلی و افزایش دستمزدها توجه کنند. حمایت از سیاستهای دولتی برای تأمین مالی بازآموزی و ارتقاء مهارت نیز یکی از مطالبههای اصلی کارکنان است ضمن آنکه در آینده توجه به تنوع و برابری و شمولیت نیروی کار رشد قابل توجهی دارد.
اکباتانیان با اشاره به نقش فناوری در نسل جدید اظهارکرد: حدود ۴۰ درصد از مهارتهای فعلی نیروی کار تا سال ۲۰۳۰ دچار تغییر یا منسوخ خواهند شد. مهارت های کلیدی شامل تفکر تحلیلی، تاب آوری انعطاف پذیری، رهبری، سواد فناوری و دادههای بزرگ خواهند بود.
وی با اشاره به چشم انداز مشاغل گفت: پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰ تحولات ساختاری بازار کار منجر به ایجاد ۱۷۰ میلیون شغل جدید (۱۴ درصد از کل مشاغل کنونی) و حذف ۹۲ میلیون شغل (۸ درصد) خواهد شد که نتیجه آن رشد خالص ۷۸ میلیون شغل (۷ درصد) است.
به گفته وی، مشاغل خط مقدم مانند کارگران مزرعه، رانندگان تحویل و کارگران ساختمانی بیشترین رشد مطلق را خواهند داشت. مشاغل مرتبط با فناوری مانند متخصصان داده های بزرگ، مهندسان فینتک و متخصصان هوش مصنوعی سریعترین رشد نسبی را تجربه میکنند.
وی عنوان کرد: مشاغل سبز مانند مهندسان محیط زیست نیز در حال افزایش هستند. در مقابل مشاغل دفتری مانند منشیها، صندوق داران و کارمندان ورود داده با بیشترین کاهش مواجه خواهند شد.
وی یادآورشد: شکاف مهارتی بزرگترین مانع تحول کسب و کارها است. ۸۵ کارفرمایان قصد دارند بازآموزی نیروی کار را در اولویت قرار دهند. ۷۰ درصد به استخدام افراد با مهارتهای جدید متمرکز هستند و ۵۰ درصد برنامهریزی برای انتقال کارکنان از مشاغل در حال کاهش به مشاغل در حال رشد دارند.
وی گفت: حمایت از سلامت و رفاه کارکنان (۶۴ درصد) و بازآموزی موثر به عنوان استراتژی های کلیدی برای جذب استعداد شناخته شدهاند.
انتهای پیام