ابراز نگرانی سخنگوی گوترش نسبت به اوضاع غزه، لبنان و یمن

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل ضمن ابراز نگرانی نسبت به تحولات لبنان و یمن، اوضاع غزه را به دلیل کمبود غذا، دارو و آب «تأسف‌بار» توصیف کرد.

به گزارش خبرآنی، استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل با اشاره به عدم دسترسی به آب، غذا و دارو و عدم امنیت، وضعیت انسانی در غزه را «تأسف‌بار» توصیف کرد.

بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، دوجاریک، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در ادامه افزود، تماس‌ها با کابینه رژیم صهیونیستی در خصوص کمک‌ها تاکنون نتایج مثبتی به همراه نداشته است.

وی همچنین تصریح کرد، دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل (اوچا) همچنین گزارش داد که کمبود لوازم معیشتی و مایحتاج اولیه از غذا فراتر رفته و به دارو رسیده و این امر منجر به بر جای ماندن قربانیان بیشتر شده است.

دوجاریک همچنین اظهار داشت، طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، «کمبود تجهیزات جراحی و دارو برای انجام آن وجود دارد و انبارها خالی از آمپول‌های آنتی‌بیوتیک، مُسکن‌ها، قطعات یدکی آمبولانس و ایستگاه‌های اکسیژن است.»

سخنگوی رسمی دبیرکل سازمان ملل همچنین در خصوص لبنان گفت: ما با نگرانی حملات رژیم صهیونیستی به لبنان از جمله هدف قرار دادن ضاحیه جنوبی بیروت در روز گذشته را دنبال کردیم.

دوجاریک از تمامی طرف‌ها خواست حداکثر خویشتنداری را به خرج دهند و از هرگونه فعالیتی که غیرنظامیان را در معرض خطر قرار می‌دهد، امتناع ورزند.

وی ضمن تاکید بر لزوم احترام به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت، افزود، هماهنگ‌کننده عملیات سازمان ملل در لبنان به تماس‌های خود برای کاهش سطح تنش‌ها ادامه می‌دهد.

او همچنین خاطرنشان کرد: «ما با ناراحتی خبر هدف قرار گرفتن ساختمانی که محل اسکان پناهجویان آفریقایی در شهر «صعده» یمن بود و در نتیجه آن بسیاری از آنها کشته و زخمی شدند را دریافت کردیم.»

پیش از این سازمان ملل نسبت به کشته شدن ۶۸ مهاجر و زخمی شدن ده‌ها تن دیگر در حملات به کمپ مهاجران در استان صعده در شمال یمن ابراز نگرانی کرده و هشدار داد این حملات هوایی خطری فزاینده برای غیرنظامیان یمن دارد.

از سوی دیگر، جنبش انصارالله یمن خواستار انجام تحقیقات بین‌المللی در مورد کشته شدن مهاجران آفریقایی در حملات آمریکا شد.

واشنگتن هنوز در مورد این حملات به صعده اظهار نظری نکرده است، اما فرماندهی مرکزی تروریستی آمریکا (سنتکام) در شبکه اجتماعی ایکس نوشت از اواسط ماه مارس بیش از ۸۰۰ مرتبه به یمن حمله کرده است و تهدید کرد به این حملات ادامه می‌دهد.

۱۵ مارس، آمریکا به دستور «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، مبنی بر انجام «حمله گسترده» علیه انصارالله، حملاتش را به یمن از سر گرفت. اما این حملات، انصارالله را از حمایت از فلسطین منصرف نکرد و این جنبش در واکنش به از سرگیری حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه که از ۱۸ مارس شروع شد، مواضع این رژیم را در اراضی اشغالی و نیز کشتی‌های عازم اراضی اشغالی در دریای سرخ را هدف قرار می‌دهد.

از سوی دیگر، سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داد که عملیات غارت در نوار غزه که با وضعیت وخیم انسانی، به ویژه به دلیل محاصره کمک‌های بشردوستانه از ماه مارس، روبه‌رو است، رو به افزایش است.

او با اشاره ویژه به غارت‌هایی که طی روزهای اخیر رخ داد و یک کامیون در دیر البلح و یک انبار در شهر غزه را هدف قرار داد، گفت: «اطلاعات فزاینده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد عملیات غارت در چارچوب وضعیت وخیم انسانی و کمبود کالا در حال انجام است.»

دوجاریک ضمن اشاره به عدم وجود اطلاعات کافی در خصوص عاملان این حوادث همچنین اظهار داشت: طی دوره انتقالی آتش‌بس، زمانی که کمک‌ها در حال ورود بودند، ما هیچگونه اطلاعاتی مبنی بر غارت دریافت نکرده بودیم. نمی‌دانم که آیا آنها افرادی هستند که از روی ناچاری دزدی می‌کنند یا باندهای تبهکاری هستند که با هدف فروش آنها اقدام به سرقت می‌کنند، اما چیزی که می‌دانیم این است که کالاها در غزه به شدت رو به کمیاب شدن هستند.»

از ابتدای سال جاری میلادی، حدود ۱۰ هزار مورد سوءتغذیه حاد در میان کودکان ثبت شده است.

رژیم صهیونیستی تمامی کمک‌های بشردوستانه و حیاتی که وارد نوار غزه می‌شود، زیر نظر داشته و این باریکه که ۲.۴ میلیون نفر جمعیت دارد و از بحران انسانی بی‌سابقه‌ای رنج می‌برد و از دوم مارس، تنها چند روز قبل از فروپاشی آتش‌بس شکننده‌ای که پس از ۱۵ ماه جنگ مداوم حاصل شده بود، از ورود هرگونه کمک جلوگیری کرده است.

به‌رغم جنایت‌های گسترده ارتش رژیم صهیونیستی در غزه، این رژیم هنوز به اهداف خود برای نابودی حماس و آزادی زندانیانش دست نیافته است و نیروهایش هر روز متحمل تلفات سنگینی در غزه می‌شوند.

پس از ۲ ماه آتش‌بس شکننده، ارتش رژیم صهیونیستی در تاریخ ۱۸ مارس عملیات نظامی خود در غزه را از سر گرفت. در جریان آتش‌بس پیشین، ۳۳ زندانی صهیونیست شامل هشت کشته در ازای آزادی حدود ۱۸۰۰ اسیر فلسطینی به تل‌آویو تحویل داده شدند.

با وجود مخالفت بسیاری از خانواده‌های زندانیان صهیونیست با تداوم جنگ، اما «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی همچنان بر آنچه «راهبرد افزایش فشار نظامی» می‌خواند، به‌عنوان تنها راه آزادی زندانیان پافشاری می‌کند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.