پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس در غزه؛ مصری‌ها تایید و اسرائیلی‌ها انکار می‌کنند

خبرگزاری رویترز عصر دوشنبه به نقل از ۲ منبع امنیتی مصری گزارش داد که مذاکرات قاهره به «پیشرفت قابل توجهی» دست یافته و توافقی بر سر آتش‌بس بلندمدت حاصل شده است. این در حالی است که منابع اسرائیلی هرگونه پیشرفت واقعی تاکنون را تکذیب کردند.

به گزارش خبرآنی، شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی به نقل از یک منبع سیاسی اسرائیلی گزارش داد که گزارش‌ها از پیشرفت مذاکرات با جنبش حماس غیردقیق و نادرست است و تاکنون توافقی حاصل نشده است.

این منبع سیاسی همچنین تصریح کرد که رژیم صهیونیستی به طور مداوم با واشنگتن و میانجیگران برای دستیابی به معامله بازگرداندن زندانیان همکاری دارد.

این در حالی است که پیشتر ۲ منبع امنیتی مصری به خبرگزاری رویترز اعلام کردند مذاکرات مربوط به تحولات غزه که قاهره میزبان آن بوده، شاهد پیشرفت چشمگیری بوده است.

این ۲ منبع در ادامه تاکید کردند که طرف‌ها بر سر شماری از مسائل از جمله توافق بر سر برقراری آتش‌بس طولانی مدت در غزه به اتفاق نظر رسیدند.

طبق گفته این ۲ منبع، با وجود پیشرفت‌های حاصل شده در این مذاکرات، برخی از نکات مورد اختلاف، از جمله موضوع مسلح بودن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس)، همچنان پابرجاست و حل نشده است.

در همین حال، یک مقام عرب گزارش‌های رسانه‌های عبری مبنی بر اینکه قطر از حماس خواسته است پیشنهاد اخیر مصر برای آتش‌بس در ازای آزادی زندانیان صهیونیست را در بحبوحه جنگ جاری بین این جنبش و اسرائیل در نوار غزه رد کند، تکذیب کرد.

این منبع که با مذاکرات آشناست و اهل قطر نیست به تایمز اسرائیل گفت که این گزارش‌ها توسط مقامات اسرائیلی ساخته شده‌اند که به دنبال خرابکاری در مذاکرات و انداختن تقصیر شکست مذاکرات به گردن «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر هستند؛ کسی که خواسته‌هایش رسیدن به توافق را تقریباً غیرممکن کرده است.

سازمان رادیو و تلویزیون عبری نیز روز سه‌شنبه یکی از نکات اصلی اختلاف در مذاکرات بین اسرائیل و حماس برای توقف جنگ در نوار غزه را فاش کرد.

این سازمان به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت: «اختلاف نظر در مذاکرات غزه حول تمایل اسرائیل برای پایان دادن به ادامه حضور شاخه نظامی حماس می‌چرخد.»

پیشتر، یکی از رهبران برجسته مقاومت فلسطین که نام او فاش نشده است، در گفت‌وگو با شبکه خبری المیادین، نکات اصلی و مهم چشم‌انداز ارائه‌ شده توسط جنبش حماس برای توافق آتش‌بس دائمی در غزه و تبادل اسرا را فاش کرد.

این رهبر جنبش حماس اعلام کرد که این دیدگاه دربردارنده توافقی بر سر یک معامله جامع و فراگیر درخصوص تبادل اسرا بین ۲ طرف در چارچوب یک بسته جامع و واحد است که شامل آتش‌بس دائمی، خروج کامل نیروهای رژیم اشغالگر از سرتاسر نوار غزه، آغاز روند بازسازی این باریکه و رفع محاصره تحمیل‌ شده بر آن، می‌شود.

این منبع همچنین تأکید کرد که این دیدگاه همچنین شامل تشکیل یک کمیته محلی از افراد مستقل و تکنوکرات برای مدیریت امور غزه با اختیارات و وظایف کامل و تمایل به مشارکت در اجماع ملی بر اساس توافقات قبلی میان گروه‌های فلسطینی است که جدیدترین مورد آن توافق پکن بود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که دوشنبه شب، هیئت مذاکره‌کننده رژیم صهیونیستی به ریاست «ران درمر» وزیر امور راهبردی این رژیم با «حسن محمود رشاد» رئیس سازمان اطلاعات مصر به منظور رایزنی در خصوص دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه در قاهره دیدار کرد.  این دیدار پس از آن صورت گرفت که هیئتی از جنبش حماس چند روز پیش برای گفت‌وگو در مورد آتش‌بس در نوار غزه به مصر سفر کرده بود.

گزارش‌ها در مورد پیشرفت در روند مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه در عصر دوشنبه به طور قابل توجهی ضد و نقیض بود، زیرا میانجیگران در پی پیشنهاد جنبش حماس برای دستیابی به توافقی که شامل آتش‌بس پنج ساله است، به دنبال پیشبرد تلاش‌های برای آرام کردن اوضاع هستند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی نیز گزارش دادند پیش‌بینی می‌شود میانجیگران رسماً پیشنهاد حماس را به طرف اسرائیلی ارائه دهند که شامل آتش‌بس پنج ساله در ازای آزادی همه زندانیان بازداشت شده است و این در حالی است که انتظار می‌رود رژیم صهیونیستی این پیشنهاد را رد کند.

در همین رابطه، منابع مصری دیگری به روزنامه «العربی الجدید» اعلام کردند که مذاکرات شنبه گذشته میان میانجیگران مصری و رهبری جنبش حماس در خصوص پایان دادن به جنگ غزه پیشرفت کافی به همراه نداشته است.

این منابع تاکید کردند که جنبش حماس از همان لحظه آغاز توافق، بر درخواست خود مبنی برخواسته خود برای پایان فوری و تضمین‌شده جنگ، در ازای تحویل یکباره زندانیان، پافشاری داشته است؛ در حالیکه بنیامین نتانیاهو این شرط را رد کرد، علی‌رغم اینکه استیو ویتکاف، فرستاده ایالات متحده، در ابتدا آن را پذیرفته بود.

طبق گفته منابع، قطر و ترکیه هر ۲ در انتقال دیدگاه حماس به دولت آمریکا نقش داشتند و خواستار افزایش فشار بر نتانیاهو برای پذیرش خاتمه بخشیدن به جنگ به عنوان بخشی از توافق شدند.

در همین زمینه، منابع مصری به روزنامه «العربی الجدید» گفتند رژیم صهیونیستی در حال انجام تحرکات و مانورهایی برای فرار از فشارهای بین‌المللی ناشی از محاصره نوار غزه و ممانعت از ورود کمک‌های انسانی به این منطقه است.

یک منبع مصری تشریح کرد کابینه رژیم صهیونیستی به دولت آمریکا و میانجیگران در مصر اطلاع داده است که در حال انجام تمهیداتی برای تسریع ورود کمک‌ها به نوار غزه از طریق سازوکاری است که تضمین کند این کمک‌ها به دست مبارزان مقاومت نمی‌رسد یا حماس توزیع آن را کنترل نمی‌کند.

این منبع اشاره کرد که سازوکار پیشنهادی رژیم صهیونیستی احتمالاً قبل از سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به منطقه اجرایی شود که قرار است قبل از آن آتش‌بس بشردوستانه اعلام شود.

این منبع ادامه داد سازوکار رژیم صهیونیستی شامل ایجاد یک منطقه حائل در استان رفح فلسطین و ایجاد یک منطقه امن در نزدیکی مرز مصر در منطقه بین کریدور صلاح الدین (فیلادلفیا) و کریدور موراگ است که اخیراً توسط ارتش اشغالگر ایجاد شده است و اینکه غیرنظامیان می‌توانند در آن تردد داشته باشند.

این منبع فاش کرد طرف صهیونیستی پیشنهاد داده است که یک شرکت آمریکایی بر توزیع کمک‌ها نظارت داشته باشد و مدیریت مدنی آن منطقه را سازماندهی کند.

منبع مصری همچنین فاش کرد شرکت پیشنهادی متعلق به یک تاجر آمریکایی با تابعیت صهیونیستی است که از بستگان مستقیم «جارد کوشنر» داماد و مشاور سابق ترامپ، است.

این منبع توضیح داد که این شرکت پیش از این در چندین کشور آمریکای لاتین کارهای امنیتی انجام داده و سابقه کار در منطقه خلیج فارس و قراردادهایی در امارات را نیز دارد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.