بورس‌های جهان در خلسه فرو رفتند

معاملات جهانی سهام و دلار، روز سه‌شنبه، از تصمیم دولت ترامپ برای اعمال معافیت‌های تعرفه‌ای برای خودروسازان استقبال کرده و افزایش یافتند.

به گزارش خبرآنی، مقامات آمریکایی اعلام کردند که آمریکا برای کاهش تاثیر عوارض وضع شده بر واردات قطعات خارجی مورد استفاده در تولید خودروهای داخلی اقدام خواهد کرد و از انباشته شدن عوارض واردات خودروهای ساخت خارج بر سایر عوارض جلوگیری خواهد کرد.

معاملات بازار اروپا و «اس اند پی ۵۰۰»، به میزان ۰.۱ درصد رشد کردند، اما این افزایش قیمت‌ها بدون کاهش قابل توجه تعرفه‌های سنگین روی واردات کالاهای چینی، محدود خواهد بود.

تعطیلات رسمی در ژاپن، معاملات ارزی را در جلسه آسیا کاهش داد، اما دلار آمریکا به طور کلی در برابر ارزهای دیگر از جمله در برابر دلار کانادا بالاتر بود. مارک کارنی لیبرال، در انتخابات روز دوشنبه کانادا، قدرت را حفظ کرد، اما نتوانست به دولت اکثریت دست یابد.

با این حال، در حالیکه «اس اند پی ۵۰۰» پس از عقب‌نشینی‌های تعرفه‌های ترامپ، بخش زیادی از ضررهای اوایل آوریل خود را جبران کرده، دلار فقط توانسته است بدون افزایش قابل توجه، ثبات خود را حفظ کند.

یورو با قیمت ۱.۱۳۷۶ دلار و افزایش پنج درصدی در آوریل، در آستانه بزرگترین افزایش ماهانه خود در برابر دلار در حدود سه سال گذشته است. همچنین، کاهش ۶.۷ درصدی دلار در برابر فرانک سوئیس که یک دارایی امن است، بزرگترین کاهش در یک دهه گذشته است.

بازارها شب گذشته از اظهارات اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا که به شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت تنش‌زدایی تعرفه‌ها به عهده چین است، یکه خوردند. همچنین نگرانی‌های فزاینده‌ای وجود دارد که اگر پیشرفتی حاصل نشود، آسیب دائمی به زنجیره‌های تامین وارد خواهد شد.

چین برای اعمال برخی معافیت‌ها اقدام کرده، اما در مورد محرک‌ها فعلا دست نگه داشته است، زیرا احتمال می‌دهد که واشنگتن زودتر اقدام خواهد کرد. شاخص هانگ‌سِنگ هنگ‌کنگ در معاملات بعد از ظهر ۰.۳ درصد افزایش یافت و شاخص سهام اصلی چین، ۰.۲ درصد کاهش یافت.

تحلیلگران بانک جی‌پی‌مورگان در یادداشتی گفتند که احتمالا آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه اول و آمار مشاغل آوریل که هفته جاری منتشر می‌شود، با خریدهای اولیه برای غلبه بر مالیات‌های جدید پشتیبانی می‌شود، اما کاهش محموله‌های چین نشان می‌دهد که تاثیر آن ممکن است به زودی عیان شود.

این تحلیلگران با اشاره به کاهش ۴۲ درصدی محموله‌های چین به آمریکا در ۱۰ روز گذشته، گفتند: زمان روی انعطاف‌پذیری داده‌های قطعی در حال گذر است. اگر این روند ادامه یابد، در زنجیره‌های تامین نیز منعکس خواهد شد. به نظر می‌رسد که جدایی نگران‌کننده تجارت آمریکا و چین، اکنون در حال وقوع است و ما انتظار داریم که این آسیب در هفته‌ها و ماه‌های آینده افزایش یابد.

علاوه بر داده‌های آمریکا، آمار تورم در اروپا، از اسپانیا و بلژیک، در اواخر روز سه‌شنبه اعلام می‌شود و همچنین درآمد شرکت‌های بزرگ منتشر خواهد شد. شرکتهای بریتیش پترولیوم، کوکاکولا، جنرال موتورز و ویزا، روز سه‌شنبه گزارش‌های مالی خود را منتشر خواهند کرد و شرکت‌های مایکروسافت، اپل، آمازون و متا تا آخر هفته، گزارش‌های مالی‌شان را منتشر می‌کنند.

بر اساس گزارش رویترز، دلار قوی‌تر، قیمت اونس طلا را یک درصد کاهش داد و به ۳۳۰۵ دلار در هر اونس رساند. نفت برنت نیز یک درصد ضعیف‌تر شد و به ۶۵ دلار  و ۲۱ سنت در هر بشکه رسید.

انتهای پیام

منبع : ایسنا
برچسب ها :

رفتند

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.