رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، از راهاندازی خطوط کشتیرانی و هوایی به آفریقا، اختصاص دو میلیارد دلار خط اعتباری برای خرید کالا و هدفگذاری ۱۰ میلیارد دلاری برای مبادلات تجاری در آینده خبر داد.
به گزارش خبرآنی، محمدعلی دهقان دهنوی، ضمن ابراز همدردی باخانوادههای داغدار حادثه بندر شهید رجایی، در پنل صنعت، معدن و صنایع معدنی سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، اظهار کرد: حضور مهمانان عزیزمان در کشور را گرامی میداریم و امیدواریم این اجلاس که سومین اجلاس همکاریهای اقتصادی ایران و آفریقاست، نقطه عطفی در روابط دوجانبه باشد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: این اجلاس در امتداد یک استراتژی مهم در کشور ما پایهریزی و برنامهریزی شده است. در همین راستا، ستاد آفریقا به ریاست معاون اول رئیسجمهور تشکیل شده است. این ستاد با حضور وزرای اصلی کابینه و دستگاههای ذیربط برگزار میشود و به طور ویژه توسعه روابط با قاره آفریقا را دنبال میکند.
وی ادامه داد: اهتمام ویژهای نزد معاون اول رئیسجمهور، نسبت به این موضوع وجود دارد و این ستاد در دولت چهاردهم احیا وفعال شده است. تصمیمات بسیار خوبی در این ستاد گرفته شده که سرآغاز همکاریهای بزرگتر و توسعه بیشتر روابط تجاری ایران و آفریقا خواهد بود.
این معاون وزیر صمت ضمن تاکید براینکه ضروری است همه ما خود را برای این دوران جدید آماده کنیم، خاطرنشان کرد: در ستاد آفریقا مصوباتی از جمله راهاندازی خطوط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا تصویب شده است؛ این در حالی است که هماکنون خطوط کشتیرانی به شرق و شمال آفریقا فعال است و بهزودی دیگر مسیرها نیز عملیاتی خواهد شد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت حملونقل هوایی تصریح کرد: راهاندازی خطوط هوایی نیز از دیگر موضوعات مورد تأکید ستاد آفریقاست. علاوه بر این، طراحی سیستمی برای تهاتر کالاها بین تجار و بازرگانان تصویب شده و در دست اقدام است.
وی درباره حمایتهای مالی این موضوع نیز گفت: از دیگر مصوبات ستاد، اختصاص دو میلیارد دلار خط اعتباری برای خرید کالا از آفریقاست. برای توسعه تجارت، باید تراز تجاری متوازن باشد وهمانگونه که به صادرات کالا به آفریقا علاقهمندیم، باید برای خرید کالا و خدمات از آفریقا نیز تمایل نشان دهیم.
دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: مذاکرات هیئتهای تجاری با تولیدکنندگان ایرانی در نمایشگاه اکسپو میتواند در چارچوب استفاده از این خطاعتباریع دنبال شود.
وی ضمن اشاره به دیگر محورهای همکاری، گفت: همکاریهای آموزشی و فنی و حرفهای میان ایران و کشورهای آفریقایی نیز بخشی از برنامههای ستاد آفریقاست که بستری مناسب برای توسعه تجارت را فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه بهرغم روابط سیاسی خوب، سطح روابط تجاری باکشورهای آفریقایی هنوز پایین است و هدفگذاری ما، توسعه این ارتباطات است، افزود: معاون اول رئیسجمهور هدف ۱۰ میلیارد دلار مبادلاتی تجاری را برای چند سال آینده تعیین کرده است؛ این هدف در عین بلندپروازانخ بودن، عکاملاً دستیافتنی است.
گفتنی است، بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا و به گفته رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، ظرفیتهای گستردهای در هر دو سوی ایران و آفریقا وجود دارد که میتوان با فعالسازی آنها، به این هدف دست یافت.
وی تأکید کرد: راهاندازی خطوط حملونقل، ارائه مشوقهای صادراتی و پرداخت یارانه حملونقل از جمله اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد.
دهقان دهنوی خاطرنشان کرد: مراکز تجاری ایران در برخی کشورهای آفریقایی راهاندازی شده و توسعه این مراکز در آینده ادامه خواهد داشت. این مراکز کانونهای مهمی برای گسترش تبادلات تجاری خواهند بود.
معاون وزیر صمت پیرامون فعالیتهای سازمان توسعه تجارت نیز گفت: پذیرش هیئتهای تجاری از آفریقا و اعزام هیئتهای ایرانی به آفریقا، بخشی از برنامههای توسعهای ماست که با قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت.
دهقان دهنوی ضمن اشاره به نقش رایزنان بازرگانی اظهار کرد: رایزنان بازرگانی در سفارتخانههای ما نمایندگان سازمان توسعه تجارت هستند و تلاش داریم تعداد آنها را در کشورهای آفریقایی افزایش دهیم تا ارتباط مؤثرتری با بخش خصوصی برقرار شود. رئیسجمهور کشور نیز در جریان اجلاس آفریقا دستور مهمی، مبنی بر اینکه فرصتهای متقابل میان ایران و کشورهای آفریقایی شناسایی و برنامههای اجرایی بر مبنای آنها تدوین شود، نیز صادر کرده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران در پایان تصریح کرد: باید با تمرکز بر زمینههای مشخص همکاری با هر کشور آفریقایی، روابط تجاری را به صورت پروژهای مدیریت کنیم و با این روش به طور قطع میتوانیم به هدف ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات تجاری دست پیدا کنیم.
انتهای پیام