به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از فایننشال تایمز، جنگ تجاری دونالد ترامپ با چین اکنون بخشهای بیشتری از اقتصاد آمریکا را تحت تأثیر قرار داده است چرا که اپراتورهای کانتینری در بنادر و مدیران حملونقل هوایی این کشور از کاهش شدید حجم کالاهای وارداتی از چین خبر دادهاند.
گروههای حمل و نقل و ترابری در آمریکا اعلام کردند که از زمان اعمال تعرفههای 145 درصدی برای واردات کالاهای چینی، میزان رزرو کانتینرها به مقصد آمریکا به شدت کاهش یافته است.
بندر لسآنجلس، اصلیترین مسیر ورود کالا از چین به آمریکا، پیشبینی کرده که در هفته آغازین ماه مه، میزان ورود کالاها یکسوم کمتر از مدت مشابه سال گذشته خواهد بود.
در عین حال، شرکتهای حملونقل هوایی آمریکا نیز از کاهش شدید ثبت سفارشها خبر دادهاند.
بر اساس آخرین دادههای موجود از سامانه ردیابی کانتینر ویژن، رزرو کانتینرهای 20 فوتی استاندارد از چین به آمریکا تا اواسط آوریل 45 درصد کمتر از سال گذشته بوده است.
جان دنتون، دبیرکل اتاق بازرگانی بینالمللی، نیز اعلام کرد که این آشفتگی در جریان تجارت بین چین و آمریکا ناشی از «تعویق تصمیمگیریها» توسط بازرگانان است که منتظر نتیجه مذاکرات احتمالی برای کاهش تعرفهها هستند.
در یک نظرسنجی که از اعضای اتاق بازرگانی بینالمللی در بیش از 60 کشور پس از اعلام تعرفههای دوم آوریل یعنی «روز رهایی» ترامپ صورت گرفت، این افراد پیشبینی کردند که مذاکرات تعرفهای به هر نتیجهای که برسد، باز هم تجارت بهطور دائمی تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
دنتون افزود که هزینه دسترسی به بازار آمریکا به بالاترین میزان خود از دهه 1930 خواهد رسید و تصریح کرد که صرفنظر از سایر عدم قطعیتها، تعرفه پایه برای همه کشورها احتمالاً حداقل 10 درصد خواهد بود.
واشنگتن و پکن نشانههایی از تأثیر فشارها را نشان دادند؛ هر دو طرف این هفته برای برخی کالاهای مهم اقتصادی خود معافیتهای تعرفهای اعلام کردند و ترامپ پیشبینی کرد که تعرفه 145 درصدی «بهشکل قابل توجهی کاهش خواهد یافت». با این حال، چین روز جمعه اعلام کرد که مذاکراتی با آمریکا در جریان نیست.
با نزدیک شدن زمان ورود اولین محمولههای مشمول تعرفه از چین به آمریکا در هفته آینده، فعالان حملونقل گفتند که زنجیرههای تأمین در حال تغییر هستند.
ناتان استرنگ، مدیر بخش حملونقل دریایی در گروه ترابری فلکسپورت آمریکا، گفت شرکتها منتظرند تا شاید واشنگتن و پکن به توافقی برای کاهش تعرفهها برسند و سپس کالاهای خود را ارسال کنند.
مدیران شرکتهای حمل و نقل افزودند که واردکنندگان آمریکایی در تلاشاند ابتدا موجودی انبارهای خود را مصرف کنند و سپس اقدام به واردات تازه از چین نمایند. همچنین کالاها را در انبارهای معاف از مالیات ذخیره کردهاند یا به کشورهای نزدیک، از جمله کانادا، منتقل کردهاند.
استرنگ هشدار داد که اگر توافقی برای کاهش تعرفهها حاصل شود، در این صورت تقاضا برای حمل و نقل به یکباره زیاد خواهد شد و نرخهای حملونقل بهشدت افزایش خواهد یافت.
شرکت هاپاگ-لوید، یکی از بزرگترین خطوط کشتیرانی کانتینری جهان، اعلام کرد که مشتریان چینی حدود 30 درصد از رزروهای خود را لغو کردهاند.
انتهای پیام/