نخستوزیر و وزیر خارجه قطر استفاده از غذا و دارو به عنوان سلاحی در جنگ علیه نوار غزه را به منزله لکه ننگی بر پیشانی جهان دانست و گفت: درگیریها به دلیل نبود یک اراده سیاسی جمعی ادامه دارند.
به گزارش خبرآنی، «محمد بن عبد الرحمان آل ثانی» نخستوزیر و وزیر خارجه قطر در افتتاحیه هفتمین کنفرانس امنیت جهانی سال ۲۰۲۵ اظهار کرد: درگیریها در نتیجه نبود یک اراده سیاسی جمعی و اولویتدهی به منافعی محدود بر الزامات صلح ادامه دارند و نسلهایی را بر جای میگذارند که در ناامیدی رشد کردند.
آل ثانی گفت: چشمانداز ما برای راهحل از توقف جنگها آغاز شده و تا ایجاد پایههایی محکم برای بهبود فراگیر و پایدار با مسؤولیتی جمعی و تعهدی بینالمللی و واقعی ادامه دارد اما متاسفانه مسائلی همانند بازسازی غزه و سوریه به دلیل تعدد بحرانهای بینالمللی تنها به رویاهایی در دستورکار جامعه بینالملل تبدیل شدهاند.
نخست وزیر قطر افزود: ساختار بینالملل دستخوش تحولات اساسی است که مستلزم ارزیابی مفاهیم ما درباره امنیت و ثبات است و منابع نهادهای تروریستی و جنایتکاری که از رنج و درد ملتها استفاده میکنند، باید خشک شوند.
آل ثانی درباره جنگ غزه گفت: اتفاقاتی که در غزه در حال وقوع است، در میان فاجعه انسانی که از تمامی خط قرمزها عبور کرده، درسهای دردناکی را به ما میدهند.
به گزارش تلویزیون «العربی»، نخستوزیر قطر در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آنچه بیش از همه دردآور است و به لکه ننگی بر پیشانی جهان تبدیل شده، این است که در جنگ غزه غذا و دارو به سلاح تبدیل شدند و از رنج کودکان و مرگ آنها بر اثر گرسنگی و سرما برای رسیدن به منافع سیاسی محدود استفاده میشود.
او تصریح کرد: با همکاری مصر و آمریکا به تلاشها برای رسیدن به یک توافق آتشبس دائمی و فراگیر در غزه و تامین بدون مانع کمکهای بشردوستانه ادامه خواهیم داد.
آل ثانی همچنین تاکید کرد: امنیت دائمی نه با تصمیماتی که در طبقات بالا برای طبقات پایین گرفته میشوند بلکه با ایجاد جوامعی منسجم محقق میشود.
این مقام قطری با اشاره به اینکه دوحه همواره به گفتوگو به عنوان راهکاری برای حل مناقشهها و ایجاد صلح پایبند بوده و به حمایت از راهحلهای سیاسی برای درگیریها متعهد است، گفت: از تجربههای خود در میانجیگریها و حل اختلافات متوجه شدیم که ایجاد صلح واقعی مستلزم ایجاد کانالهای گفتوگویی با تمامی طرفهای موثر است.
او در پایان نیز تاکید کرد: حمایت از ملت فلسطین نه یک موضع سیاسی قابل چانهزنی بلکه تعهدی اخلاقی و انسانی برگرفته از اصول عدالتی است که به آنها باور داریم.
رژیم صهیونیستی از دوم مارس ۲۰۲۵ گذرگاههای نوار غزه را مسدود کرده و اجازه انتقال کمکهای غذایی و پزشکی و کالاها را نمیدهد و این موجب وخامت شدید شرایط انسانی فلسطینیها شده است.
این رژیم از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ حملات شدیدی را در چارچوب نسلکشی فلسطینیها با حمایت آمریکا به راه انداخته که بیش از ۱۶۸ هزار شهید و زخمی و بیش از ۱۱ هزار مفقودی بر جای گذاشته است.
انتهای پیام