تحول در کشاورزی جنوب شرق تهران با استفاده از ارقام جدید گندم و جو

خبرآنی/تهران عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با اشاره به معرفی ارقام جدید گندم و جو متناسب با شرایط اقلیمی گفت: استفاده از این ارقام مقاوم به خشکی و شوری می‌تواند تحولی اساسی در افزایش عملکرد و مدیریت منابع آب در کشاورزی جنوب شرق تهران ایجاد کند.

جواد حسن‌پور در گفت ‌وگو با خبرآنی با اشاره به تغییر رویکرد کشت در سال‌های اخیر اظهار کرد: مرکز تحقیقات استان تهران، متناسب با شرایط اقلیمی مناطق مختلف، ارقام تخصصی و مقاومی از گندم و جو را معرفی کرده که نقش مؤثری در بهبود عملکرد کشاورزی دارند.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با تأکید بر اینکه انتخاب رقم مناسب نقش حیاتی در موفقیت کشاورزی ایفا می‌کند، افزود: دیگر نمی‌توان مانند گذشته بدون توجه به ویژگی‌های آب‌وخاک هر منطقه اقدام به کشت کرد. انتخاب دقیق و علمی رقم، بیش از ۳۰ درصد در افزایش عملکرد مزارع مؤثر است.

تحول در کشاورزی جنوب شرق تهران با استفاده از ارقام جدید گندم و جو

حسن‌پور خاطرنشان کرد: طی سال گذشته دو رقم گندم متحمل به تنش کم آبی بنام «سپهر» و «بامداد» برای کشت در مناطقی که با محدودیت منابع آب مواجه هستند، معرفی و به زودی وارد چرخه کشت استان خواهند شد. همچنین ارقام «دانش»، «فرین» و «امین» نیز طی دو سال اخیر وارد چرخه تولید شده‌اند که به کشاورزان توصیه می‌شود به منظور افزایش عملکرد خود از این ارقام استفاده کنند. این ارقام به دلیل زودرسی و مقاومت بالا به کمبود آب در انتهای فصل رشد، مصرف آب را کاهش داده و عملکرد مناسبی ارائه می‌کنند.

وی ادامه داد: کشاورزانی که دسترسی به منابع آبی پایدار دارند، می‌توانند از ارقامی نظیر «سیوند» و «پارسی» استفاده کنند که در شرایط آبیاری مناسب، تا ۱۰ تن در هکتار عملکرد دارند و سودآوری بالایی به همراه خواهند داشت.

تحول در کشاورزی جنوب شرق تهران با استفاده از ارقام جدید گندم و جو

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران همچنین گفت: برای مزارعی که با خاک یا آب شور مواجه هستند، ارقام متحمل به شوری معرفی شده‌اند که می‌تواند از خسارت به مزارع جلوگیری کند.

حسن‌پور ویژگی بارز ارقام جدید را زودرسی آن‌ها عنوان کرد و گفت: این ارقام حدود ۲۰ تا ۲۵ روز زودتر از ارقام رایج به مرحله برداشت می‌رسند و این موضوع باعث می‌شود کشاورزان بتوانند با یک تا دو نوبت آبیاری کمتر، محصول خود را برداشت کنند؛ امری که در مدیریت منابع آب اهمیت ویژه‌ای دارد.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در پایان تصریح کرد: اکنون ارقامی مانند «رخشان»، «ترابی»، «فرین»، «امین»، «دانش» و «مهرگان» در دسترس کشاورزان قرار گرفته اند که با گرمای فصلی، تنش آبی و شرایط سخت اقلیمی جنوب شرق استان تهران سازگار هستند. انتخاب این ارقام، راهکاری عملی برای افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و مقابله با بحران کم‌آبی در منطقه است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.