به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، این نشست با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رییس، دکتر روحالله ذوالفقاری معاون تسهیلات و تجاریسازی، دکتر مجتبی زارع مهرجردی معاون سرمایهگذاری، یاسر عربنیا معاون توسعه منابع و پشتیبانی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر فرشید فرخنژاد مدیرعامل بانک ملت و جمعی از معاونان و مدیران این بانک در محل صندوق برگزار شد.
تاکید رییس صندوق بر همکاری با دانشبنیانها
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: مسیر همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت، مسیر توسعهای و رو به رشدی است که دلیل این موضوع، اعتقاد و باور مجموعه بانک ملت به حوزه دانشبنیان است. منابعی که در اختیار دانشبنیانها قرار میگیرند، صرفا در حوزه تولید استفاده شده و هیچ انحرافی در این زمینه دیده نمیشود. در بُعد اثربخشی نیز دانشبنیانها علاوه بر ایجاد فرصتهای شغلی متعدد، تولید محصولات در داخل و جلوگیری از خروج ارز، نقش موثری در کمک به حل مسائل کشور ایفا کردهاند.
رشد همکاریها و برنامههای آینده
خیاطیان با اشاره به رشد همکاریهای مشترک تأکید کرد: سال گذشته شاهد همکاری خوب و رو به رشدی بودیم و امیدواریم همکاری میان صندوق نوآوری و بانک ملت در سال ۱۴۰۴ با یک هدفگذاری جدی و جهشیتر، منجر به اثرات بسیار خوبی در حوزه دانشبنیان شود.
برنامههای حمایتی ویژه برای تولید
وی تصریح کرد: در صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای شعار سال، برنامههای حمایتی ویژهای را تدوین میکنیم و برای سال ۱۴۰۴ متناسب با شعار «سرمایهگذاری برای تولید»، برنامه ویژهای طراحی شده است. یکی از مصادیق مهم شعار سال، حوزه دانشبنیان است و در این راستا، برنامه حمایتی «سرمایهگذاری برای تولید دانشبنیان» را در قالب ۷ بسته در سرفصلهای مختلف طراحی کردهایم. امیدواریم بانک ملت در تحقق این برنامه به صندوق نوآوری کمک کرده و علاوه بر همراهی در تأمین منابع لازم، در تسهیل فرآیندها نیز همراهی خوبی داشته باشد.
تمرکز بر حل مسائل انرژی
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ضمن اشاره به سایر برنامههای درحال اجرا میان دو مجموعه از جمله شرکت سرمایهگذاری مشترک صندوق و بانک ملت گفت: در صندوق نوآوری تلاش کردهایم روی مسائل اصلی کشور تمرکز کنیم. از جمله تلاش کردهایم از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان (حوزه موتورهای BLDC) برای کمک به حل مسئله ناترازی انرژی در کشور استفاده کنیم. از بانک ملت انتظار داریم که به این موضوع نگاه ملی داشته باشد و در راستای حل مسئله ناترازی انرژی، نقش موثری ایفا کند. اگر ۲۰ میلیون کولر آبی موجود به موتورهای BLDC مجهز شوند، شاهد ۵ هزار مگاوات صرفهجویی در برق خواهیم بود. باید نشان دهیم که حل مشکل ناترازی انرژی به پشتوانه دانش و تخصص شرکتهای دانشبنیان، قابل انجام است.
گزارش عملکرد دو مجموعه در سال گذشته
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با ارائه گزارش مختصری از همکاری دو مجموعه در سال ۱۴۰۳ گفت: در سال گذشته و در همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت، ۱۹۵ شرکت دانشبنیان موفق به دریافت تسهیلات از این بانک شدند. همچنین در راستای تفاهمنامه اهرمیسازی منابع نیز ۶۰ شرکت بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان تسهیلات دریافت کردند. در حوزه تسهیلات تکلیفی نیز ۱۴۰ شرکت دانشبنیان نوپا موفق به دریافت تسهیلات از بانک ملت شدند و این طرح تا پایان خرداد ۱۴۰۴ تمدید شده است.
رشد ۲.۵ برابری همکاریها
ذوالفقاری افزود: همکاری مشترک میان صندوق نوآوری و بانک ملت در سال گذشته (در مقایسه با سال ۱۴۰۲) رشد ۲.۵ برابری را نشان میدهد. برنامه مشترکی برای کمک به حل مسئله ناترازی انرژی داریم و براساس تفاهمنامهای که امروز میان صندوق، بانک و یک استارتآپ منعقد میشود، ۱۰۰ هزار کولر به موتورهای فوق کممصرف BLDC تجهیز خواهند شد.
در حاشیه این نشست، تفاهمنامه همکاری سهجانبه میان صندوق، بانک و یک استارتآپ با هدف اعطای تسهیلات خرید کولر و موتورهای فوق کممصرف (BLDC) با هدف کاهش مصرف برق و کمک به رفع ناترازی انرژی، منعقد شد.
براساس این تفاهمنامه، تسهیلات (لیزینگ) خرید موتورهای فوقکم مصرف کولر (BLDC) و کولرهای مجهز به این موتورها با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی به متقاضیان معرفیشده از سوی استارتآپ، پرداخت میشود. این تسهیلات به مبلغ ۲۰ میلیون تومان (برای هر متقاضی)، تا سقف تعیینشده ۸ هزار میلیارد تومان (در قالب این تفاهمنامه) از سوی بانک ملت به متقاضیان پرداخت میشود.