دیوان بین المللی دادگستری امروز (دوشنبه) جلسات استماع مربوط به تعهدات انسانی رژیم صهیونیستی در قبال فلسطینیها را افتتاح میکند.
به گزارش خبرآنی، نمایندگان سازمان ملل به مدت پنج روز در دیوان بینالمللی دادگستری جلساتی را در مقابل هیئتی از ۱۵ قاضی برگزار میکنند. فلسطین اولین طرفی است که استدلالهای خود را در این دادگاه ارائه میدهد.
این هفته ۳۸ کشور از جمله آمریکا، چین، فرانسه، روسیه و عربستان و همچنین اتحادیه عرب، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه آفریقا گزارشهای خود را ارائه میکنند.
دسامبر مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامهای را صادر کرد که براساس آن از دیوان بینالمللی دادگستری میخواهد نظر مشورتی خود را ارائه کند.
این حکم از دیوان بینالمللی دادگستری میخواهد توضیح دهد که رژیم صهیونیستی درباره وجود سازمان ملل و آژانسهای آن و سازمانهای بینالمللی و کشورهایی برای تضمین و تسهیل تحویل کمکهای ضروری فوری برای غیرنظامیان فلسطینی باید چه کارهایی انجام دهد.
رژیم صهیونیستی از دوم مارس حدود دو هفته قبل از ازسرگیری جنگ کمکهای انسانی به غزه را قطع کرد و تمام گذرگاهها را بست.
براساس گزارش سازمان ملل، حدود ۵۰۰ هزار فلسطینی از پایان آتشبس آواره شدهاند.
از زمان ازسرگیری جنگ غزه، حدود ۱۲۱۸ فلسطینی به شهادت رسیدهاند.
از زمان شروع جنگ غزه در هفت اکتبر ۲۰۲۳ نیز تاکنون ۵۲ هزار و ۲۴۳ نفر به شهادت رسیدهاند که بیشتر آنها غیرنظامی هستند.
حکمهای مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری الزام آور نیست اما میتواند فشار دیپلماتیک بر رژیم صهیونیستی را بیشتر کند.
ژانویه ۲۰۲۴ دیوان بینالمللی دادگستری بر لزوم ممانعت اسرائیل از هرگونه اقدام کشتار جمعی و لزوم ورود کمکهای بشردوستانه تأکید کرد.
مارس ۲۰۲۴ دیوان بینالمللی دادگستری بنا به درخواست آفریقای جنوبی از این دادگاه خواست تدابیر جدیدی را برای تعامل با گرسنگی در نوار غزه اتخاذ کند.
این دادگاه ژوئیه گذشته حکم مشورتی را صادر و اعلام کرد که اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین غیرقانونی است و باید هرچه سریعتر پایان یابد.
انتهای پیام