تحقق امنیت سرمایه‌گذاری در تولید با داده‌محوری در مالیات

به گزارش پایگاه خبری خبرآنی، محمدحسن منجم‌زاده کارشناس اقتصادی در رابطه با گام مهم سازمان امور مالیاتی در راستای تحقق عدالت در اخذ مالیات با تکیه بر تقویت مسیر داده‌محوری و تقاطع‌گیری داده‌ها گفت: طی سال‌های اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور در دستور کار قرار گرفته است. در همین راستا شاهد هستیم که سال گذشته بخش زیادی از حسابرسی‌ اظهارنامه‌های مالیاتی به صورت هوشمند صورت گرفت.

وی در ادامه افزود: میزان 70 درصدی حسابرسی هوشمند و غیرممیزمحوز اظهارنامه اشخاص حقوقی و حسابرسی سیستمی بیش از 50 درصد اظهارنامه‌های اشخاص حقیقی نشان می‌دهد که اهمیت فاصله‌گیری از روندهای مالیات‌ستانی سنتی در کشور به خوبی درک شده است. این که بیش از 95 درصد از مودیان به ثبت اظهارنامه مالیات‌ بر عملکردشان به صورت سیستمی مبادرت کرده‌اند، نشان دهنده استقبال مودیان از روندهای هوشمند مالیاتی است. زیرا در عمل می‌بینند که این روش‌ها به نفع آن‌هاست. تمرکز بر استقرار نظام مالیاتی داده‌محور و تقاطع‌گیری داده‌ها از راهبردهای کلیدی و مهم تحقق عدالت در اخذ مالیات است.

منجم‌زاده با اشاره به برداشته شدن فشار از بخش شفاف و مولد اقتصاد و تمرکز بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های غیرمولد به دلیل استقرار نظام مالیاتی هوشمند و داده‌محور گفت: در سازوکارهای سیستمی و نوین مالیات‌ستانی، لزوم سر و کله زدن مودیان با کارشناسان مالیاتی از بین می‌رود و رفت و آمدهای آنان به سازمان کم می‌شود. این به معنی افزایش دقت و سرعت در انجام امور مالیاتی کشور است. حسابرسی سیستمی و هوشمند مالیاتی از جهات مختلف برایمان مزیت دارد. یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایش این است که بستری برای تحقق شعار سال مبنی بر جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید فراهم می‌کند. زیرا هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به معنی تمرکز بر مالیات‌ستانی بیشتر از فعالیت‌های واسطه‌ای و دلالی و برداشتن فشار مالیاتی از بخش تولید است.

وی در ادامه گفت: مهم‌‎ترین دستاورد نظام مالیاتی هوشمند و حرکت به سمت داده‌محوری به جای ممیزمحوری، تحقق مقابله با فرار مالیاتی و قاعده‌گذاری مشخص برای اخذ مالیات است که منجر به بهبود فضای کسب‌وکار خواهد شد و اثرگذاری مثبتی بر جذابیت تولید دارد و به این ترتیب داده‌محوری در نظام مالیاتی منجر به امنیت و رشد سرمایه‌گذاری در بخش مولد اقتصاد خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اثرگذاری مثبت نظام مالیاتی داده‌محور در کاهش ریسک تولید نیز گفت: در زمانی که شما بتوانید با تکیه بر داده‌های متقن، دیتاهای مرتبط با فروش هر مودی را استخراج کنید و به صورت پیش‌فرض یک اظهارنامه مشخص از فعالیت یک ساله مودی داشته باشید؛ هم احتمال خطا کاهش می‌یابد و هم امکان بررسی سریع و بدون فوت وقت پرونده مالیاتی مودیان فراهم خواهد شد و با توجه به بررسی تمامی معافیت‌های ممکن و همچنین در نظر گرفتن هزینه‌های قابل قبول، مودیان نیز به این مسیر بیشتر از مسیر برخورد با ممیزان مالیاتی و تلف شدن وقت‌شان در ادارات مالیاتی علاقه‌مند هستند.

وی در پایان گفت: بنابراین هم مودیان مالیاتی و هم نظام مالیاتی از وضعیت ایجاد شده در تقویت مسیر حسابرسی سیستمی و استقرار نظام مالیاتی هوشمند و داده‌محور نفع خواهند برد و برای هر دو مورد بهینه این است که به سمت داده‌محوری به جای ممیزمحوری در نظام مالیاتی حرکت کنیم و این بدان معناست که تمرکز اصلی ممیزان مالیاتی به جای پرونده‌های مرتبط با بخش شفاف اقتصاد، بر بخش غیرشفاف و زیرزمینی اقتصاد متمرکز خواهد شد و به فرار مالیاتی نیز پایان خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.