به گزارش گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر در نشست توسعه همکاریهای آکادمی یوراس با دانشگاههای پیشتاز ایران که امروز یکشنبه هفتم اردیبهشت 1404 در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، با اظهار امیدواری از اینکه این نشست شروعی خوبی برای همکاری دانشگاههای برتر ایران و دانشگاه آیدین ترکیه باشد، گفت: دانشگاه صنعتی امیرکبیر یکی از دانشگاههای صنعتی و قدیمی است که بیش از 70 سابقه دارد.
وی خاطرنشان کرد: در این دانشگاه تحقیقات موردنیاز بخشهای مختلف صنعت و خدمات بخشهای مختلف ایران انجام میگیرد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر افزود: دانشگاههای ut5 و دانشگاه امیرکبیر در حال انجام فعالیتهایی هستند و قابلیت همکاری بینالمللی با دانشگاههای سایر کشورها از جمله دانشگاه آیدین را دارند.
وی تاکید کرد: ما قصد داریم در انجام پروژههای پژوهشی با سرمایهگذاریهای مشترک، توسعه پارکهای علم و فناوری و توسعه فناوریهای مرز دانشی و تبدیل به محصول همکاری مشترک داشته باشیم. این زمینهها شروع خوبی خواهد بود و فتح بابی برای همکاری بین دانشگاههای مختلف ترکیه و ایران باشد.
رئیس دانشگاه ترکیه ای: 170شغل جدید تا 2030 ایجاد و 92شغل از بین میرود
مصطفی آیدین در نشست توسعه همکاریهای آکادمی یوراس با دانشگاههای پیشتاز ایران که امروز؛ یکشنبه هفتم اردیبهشت 1404 در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، ضمن ابراز همدردی با بازماندگان حادثه ناگوار بندرعباس، گفت: برگزاری جلسه یوراس دارای اهمیت فوق العاده است و باید آن را مرتب پیش ببریم.
وی با ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: از حضور در این سرزمینی که به روح مدنیت و تاریخ و فرهنگ نور تابیده بسیار خوشحالم و امیدوارم چنین گردهماییها بیشتر انجام شود.
رئیس دانشگاه آیدین با اشاره به بحرانهای جهانی اظهار کرد: بحرانهای جهانی ازجمله، جنگها و بیماریها، دیجیتالسازی، بحرانهای زیستمحیطی، مهاجرتهای گسترده و نابرابریهای ناشی از آنها بشریت را تهدید میکند. در مقابل این عوامل یک دانشگاه و یک نهاد و یک کشور نمیتواند به تنهایی مقابله کند و تمام این مسائل اهمیت همکاریهای بینالمللی را نشان میدهد.
رئیس دانشگاه آیدین با اشاره به شعار قرن 21 که با یکدیگر حرکت کردن، پیش رفتن و موفق شدن است، گفت: درست است که نمیتوانیم تمام مسائل جامعه را حل کنیم، اما با همکاری یکدیگر میتوانیم مسیر موفق آمیزی را رقم بزنیم.
وی با اشاره به رابطه عمیق و پیوسته میان ایران و ترکیه اظهار کرد: اگر کسی نمیخواهد که این دو کشور با هم ارتباط داشته باشند، به این خاطر است که موفقیت نمی خواهد، ولی ما این همکاری را باید از دانشگاه و جوانان شروع کنیم. پس وظیفه تاریخی ما این است که برای نسل آینده حتماً کنار هم پیش رویم تا آنها نیز کنار هم حرکت کنند.
آیدین افزود: من دیپلمات نیستم، سیاسی نیستم، تنها یک استاد دانشگاه هستم و 70 سال عمر دارم و 51 سال از زندگی خود را صرف آموزش کردهام و صریح و با تمام وجود صحبت میکنم؛ ما دانشگاهیان باید دیپلماسی آموزش را در ابتدای مسیر همکاری قرار دهیم و دیپلماسی سیاسی باید پشت سر دیپلماسی آموزش حرکت کند. ما باید به دیپلماسی آموزش نور دهیم تا سیاسیون پشت سر آن حرکت کنند.
وی با اشاره به تغییرات جهان آینده گفت: تا سال 2030 در جهان 170 میلیون شغل جدید ایجاد و 92 میلیون شغل از بین میرود، 78 میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد میشود، ما کجای جهان قرار داریم؟ در آینده هوش مصنوعی و اطلاعات داده و تفکر انتقادی، ارتباط موثر و هوش احساسی و مدیریت استعدادها و فهم تکنولوژی مورد توجه قرار میگیرد.اینها مسائلی است باید به آنها توجه کنیم و شعار جهان کنار هم بودن و باهم کار انجام دادن است.
آیدین با بیان اینکه نمی خواهم از بدون اشاره به موضوع فلسطین صحبت را به پایان برسانم، گفت: خداوند به فلسطینیان تحت ظلم کمک کند. در مقابل همه این موضوعات کنار هم بودن، اهمیت زیادی دارد و امیدوارم ایران و ترکیه در هر زمینه علمی بتوانند با هم همکاری کنند و امیدوارم این جلسه باعث خیر و برکت شود.
انتهای پیام/