سناریو تکراری رژیم صهیونیستی برای تصرف اراضی فلسطینیان؛ اینار در جنوب الخلیل

رژیم صهیونیستی در ادامه روند توسعه شهرک‌های غیرقانونی خود، بیش از ۱۰ هزار دونم از اراضی فلسطینی‌ها در جنوب الخلیل را مصادره کرده و کانون‌های شهرکی جدیدی را تحت حمایت نظامی احداث کرده است.

به گزارش خبرآنی، روزنامه العربی الجدید در گزارشی در این باره نوشت که در روزهای گذشته، رژیم صهیونیستی حدود ۱۰ هزار دونم از اراضی فلسطینی‌ها را در جنوب الخلیل، از روستای البرج در شمال تا الرماضین در جنوب و الظاهریة در شرق، مصادره کرده است. پس از دهم آوریل، شهروندان این مناطق از یورش ماشین‌آلات نظامی اسرائیلی به اراضی‌شان در طول شب غافلگیر شدند؛ ماشین‌آلاتی که در مرتفع‌ترین نقاط منطقه شروع به حفاری کردند و این نشانه‌ای آشکار از نیت اشغالگران برای تحمیل واقعیت میدانی جدید بود.

«یوسف تلاحمه» رئیس شورای روستای البرج در گفت‌وگو با «العربی الجدید» اعلام کرد که شهرک نشینان صهیونیست با استفاده از سلاح، هرکسی را که به این مناطق نزدیک می‌شد، اخراج کردند و این در حالی بود که نظامیان رژیم صهیونیستی به طور مستقیم از آنها حمایت می‌کردند. چند روز بعد، شهرک نشینان مسلح با کاروان‌ها و چادرها بازگشتند و تعدادشان به طرز قابل توجهی افزایش یافت و کانون‌های شهرک‌نشینی را ایجاد کردند.

بر اساس گزارشی که هفته گذشته توسط سازمان صهیونیستی «کرِم نابوت» منتشر شد، شهرک نشینان صهیونیست یک شهرک جدید در حیطه نفوذ شهرک اشکولوت، احداث شده بر اراضی جنوب الخلیل، ایجاد کردند. این گزارش هشدار می‌دهد که این گام آینده هزاران دونم از اراضی زراعی فلسطینی را تهدید می‌کند. در این گزارش آمده است که کانون‌های شهرک‌نشینی با حمایت مستقیم ارتش و نهادهای دولتی که از این نوع توسعه شهرک‌سازی تهاجمی حمایت و آن را تأمین مالی می‌کنند، بنا شده‌اند.

ادعاهای باطل اشغالگران

یوسف تلاحمه تصریح کرد که اشغالگران صهیونیست سعی دارند ادعاهایی دروغین مطرح کنند مبنی بر اینکه این اراضی توسط مالکانشان فروخته شده است؛ در حالی که شواهد و اسناد مالکیت این ادعاها را کاملاً رد می‌کند. حدود هفت خانواده فلسطینی که حدود ۲۰ هزار نفر از ساکنان منطقه را نمایندگی می‌کنند، در حال جمع‌آوری مدارک مالکیت، شامل اسناد عثمانی، مدارک رسمی فلسطینی و اسناد ثبت‌شده توسط خود رژیم اشغالگر هستند که همگی بر مالکیت خالص فلسطینی این اراضی تأکید دارند.

تلاحمه تأکید کرد که اگرچه نزدیکی به دیوار حائل موجب محدودیت‌هایی در ساخت و ساز بر روی این اراضی شده، اما مالکان زمین همچنان در آنها حضور دارند و به زراعت و فعالیت ادامه می‌دهند.

این اراضی در اسناد رسمی فلسطینی ثبت شده‌اند و تحت روند رسمی تعیین مالکیت زمین قرار دارند. شورای روستای البرج همراه با شوراهای مجاور و مالکان زمین در حال تهیه مدارک لازم برای ارائه به تیم‌های حقوقی جهت پیگیری بازگرداندن اراضی و اخراج شهرک نشینان از آنها هستند. به موازات این اقدامات، فعالیت‌های مردمی هفتگی در اراضی مصادره شده در حال برگزاری است.

تلاحمه در این باره افزود که خانواده‌های مالکان زمین در حال تکمیل مدارک، از جمله گواهی‌های ارث، هستند تا بتوانند به دفتر هماهنگی و ارتباطات رژیم صهیونیستی در شهرک بیت‌ایل در نزدیکی رام‌الله مراجعه کنند و سند مالکیت اسرائیلی دریافت نمایند تا از آن در دعاوی حقوقی استفاده کنند.

با وجود فقدان تصویری دقیق از اهداف کانون‌های شهرکی جدید، واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که روندی سیستماتیک برای مصادره بیش از ۱۰ هزار دونم اراضی فلسطینی در جریان است که یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های تصرف در سال‌های اخیر محسوب می‌شود و با هدف کوچاندن اجباری ساکنان و کاهش فضای زیست فلسطینی‌ها انجام می‌شود.

تلاحمه تأکید کرد که ضروری است مالکان زمین به زمین‌های خود بازگردند و تحت هیچ شرایطی آنها را رها نکنند، حتی اگر این اقدام به قیمت جانشان تمام شود. او همچنین خواستار حمایت کامل نهادهای رسمی فلسطینی برای تأمین هزینه‌های صدور مدارک رسمی و تأمین وکیل جهت پیگیری دعاوی قضایی شد.

سناریوی تکراری مصادره اراضی

«عبدالهادی حنتش» عضو کمیته دفاع از اراضی کرانه باختری، در گفت‌وگو با «العربی الجدید» گفت آنچه امروز در جنوب دورا در حال وقوع است، تکرار سناریوی مسافر یطا است؛ جایی که بسیاری از روستاهای فلسطینی در مجاورت خط سبز و کانون‌های شهرک‌نشینی پیشین قرار دارند و سناریوی تصرف سیستماتیک اراضی به منظور تهی‌سازی منطقه از فلسطینی‌ها و توسعه شهرک‌های صهیونیستی در حال اجراست.

حنتش خاطرنشان کرد که هدف پروژه کنونی شهرک‌سازی، جداسازی اراضی فلسطینی‌ها میان شهرک اشکولوت و کانون‌های جدید است و وجود معدن سنگ در نزدیکی منطقه به گسترش پروژه کمک می‌کند. این معدن برای تأمین مصالح ساختمانی شهرک‌سازی استفاده می‌شود و به توسعه این پروژه‌ها کمک می‌کند.

او همچنین هشدار داد که آنچه امروز به شکل یک کاروان یا چادر کوچک دیده می‌شود، همان‌گونه که در مورد شهرک اشکولوت رخ داد، در آینده با برقراری خدمات و ایجاد راه‌های ارتباطی، می‌تواند به یک شهرک کامل تبدیل شود.

حنتش در پایان خاطرنشان کرد که ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه این اراضی «اراضی دولتی» هستند، ترفندی برای مشروعیت‌بخشی به تصرف آنها است و این در حالی است که بسیاری از این اراضی دارای مالکیت فلسطینی مستند به اسناد عثمانی معتبر هستند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.