به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، سجاد عباسی؛ دبیر نمایشگاه بینالمللی اینوتکس در تشریح جزئیات نمایشگاه اینوتکس اظهار کرد: زیستبوم استارتاپی به شبکهای از بازیگران شامل ایدهپردازان، سرمایهگذاران، شتابدهندهها و صنایع اطلاق میشود که مسیر تبدیل ایده به محصول نهایی را هموار میکنند. نمایشگاه اینوتکس با هدف گردهمایی سالانه این اجزا، از 9 تا 12 اردیبهشت در پارک فناوری پردیس برگزار میشود.
وی افزود: این رویداد صرفاً نمایشی از محصولات نیست، بلکه بستری برای تعاملات راهبردی است. برنامههایی مانند *کافه سرمایه* و *رویداد نیازهای فناورانه* (ریورس پیچ) فرصتی برای ارتباط مستقیم استارتاپها با سرمایهگذاران و صنایع فراهم میکنند.
عباسی در پاسخ به سوالی درباره حضور بینالمللی در اینوتکس تأکید کرد: امسال بیش از 400 شرکت از کشورهای روسیه، ازبکستان (با 10 استارتاپ برتر)، تاجیکستان (با مخترعان شاخص)، نیجریه و ترکیه حضور دارند. این تنوع، پلی میان فناوریهای جهانی و بازار ایران ایجاد میکند.
وی گفت: با شناسایی ظرفیتهای مشترک شرکتها و استارتاپها، پیشاز آغاز رویداد، آنها را به یکدیگر معرفی میکنیم تا حداکثر بهرهوری از تعاملات حاصل شود.
دبیر نمایشگاه اینوتکس، در پاسخ به این سوال که «آیا تنوع شرکتهای دانشبنیان برای پیشبرد اهداف اقتصادی کشور کافی است؟» گفت: با تصویب قوانینی مانند *جهش تولید دانشبنیان*، هم تعداد و هم تنوع این شرکتها بهطور چشمگیری افزایش یافته است. این تنوع همواره متناسب با نیاز بازار شکل میگیرد؛ بهطور مثال در حوزههای فناوری اطلاعات، فینتک، تجهیزات پزشکی و داروسازی که تقاضای داخلی بالاتری وجود دارد، تراکم شرکتها بیشتر است.
وی افزود: امروز در تقریباً تمامی حوزههای مورد نیاز کشور، شرکتهای دانشبنیان فعال هستند. حتی در رویدادهایی مانند *ارائه نیازهای فناورانه*، صنایعی مانند خودروسازی میتوانند نیازهای خاص خود را مطرح کنند. برای نمونه، ممکن است یک شرکت دانشبنیان، سنسوری را برای صنعت هوایی توسعه داده باشد که قابلیت تطبیق با نیازهای خودروسازی را نیز دارد. این نمایشگاه بستری برای کشف چنین همخوانیهاست.
عباسی در ادامه با اشاره به سوالی درباره پیشبینی افزایش سرمایهگذاری در سال جاری تأکید کرد: بدون شک شاهد رشد سرمایهگذاری در بخش تولید و شرکتهای دانشبنیان خواهیم بود. علاوه بر سرمایهگذاران داخلی، حضور پررنگتر سرمایهگذاران خارجی از کشورهایی مانند روسیه، ترکیه و آفریقا، امکان ایجاد پیوندهای استراتژیک بین بازار ایران و فناوریهای جهانی را فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی اینوتکس، تبدیل زیستبوم استارتاپی به موتور محرک اقتصاد دانشبنیان است. این نمایشگاه تنها یک رویداد نمایشی نیست، بلکه شبکهای زنده از تعاملات است که با شناسایی ظرفیتهای نوآورانه، مسیر تبدیل ایده به ثروت را هموار میسازد.
انتهای پیام/