رئیس سازمان نظام دامپزشکی با تاکید بر نقش بیبدیل دامپزشکان در حفظ سلامت جامعه و امنیت غذایی کشور، گفت: دامپزشکی مسئولیتی انکارناپذیر است که ارتباط مستقیم با امنیت ملی دارد و امروز دامپزشکان، پاسداران تولید و تامینکنندگان امنیت غذایی مردم هستند.
به گزارش خبرآنی، عباسعلی مطلبی - رئیس سازمان نظام دامپزشکی - امروز در همایشی که به مناسبت روز جهانی دامپزشک در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: ماموریت و مسئولیت دامپزشکی یک ماموریت انکارناپذیر و مسئولیتی واقعی است. اگر امنیت غذایی امروز برای همه کشورها به عنوان یک موضوع اصلی مطرح است، باید گفت استقرار، کیفیت و تحقق امنیت غذایی پیشنیاز امنیت ملی محسوب میشود.
وی افزود: اگر در کشورمان برنامه امنیت غذایی را دنبال میکنیم و غذای مردم و نیاز آنها را تامین میکنیم، در واقع سه رکن از چهار رکن این امنیت غذایی توسط همکاران دامپزشکی انجام میشود. دامپزشکان پاسداران تولید هستند و امنیت تولید را تامین میکنند. ما برای تولید به عنوان پاسداران سرمایههای مردم ایفای نقش میکنیم.
مطلبی ادامه داد: ما دو ماموریت اصلی داریم؛ نخست، مسئولیت اقتصادی در حفظ سرمایههای عظیم مردم و دوم، مسئولیت در حفظ سلامت جامعه. نقشی که دامپزشکان در تامین سلامت جامعه دارند دوچندان و حتی میتوان گفت پررنگتر از سایر گروههاست، به ویژه در مقابله با بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان.
وی با اشاره به نقش دامپزشکی در زنجیره غذایی و جلوگیری از ضایعات افزود: یکی از ارکان امنیت غذایی، سلامت غذاست. امروز بحث حفظ غذا و جلوگیری از کاهش ضایعات نیز از اهمیت ویژهای برخوردار شده است که دامپزشکان نقش اساسی در آن دارند.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی با اشاره به رشد جایگاه دامپزشکی در کشور اظهار کرد: امروز در موقعیتی قرار داریم که تعامل با مراکز و سازمانهای بینالمللی برقرار شده است. با تفکر و تلاش مسئولان در نظام جمهوری اسلامی ایران، دامپزشکی اهمیت بیشتری یافته و بودجه و اعتبارات آن بهبود یافته است.
وی گفت: سازمان نظام دامپزشکی در سال ۱۳۷۶ تشکیل شد، در حالی که پیش از آن ساختار مشابهی در کشور وجود نداشت. در حال حاضر حدود ۵۰ هزار نفر عضو این سازمان هستند و ۲۴ تخصص دامپزشکی تعریف شده است. با پیشرفتهای علمی، دهها تخصص دیگر نیز به این حوزه اضافه خواهد شد.
مطلبی با اشاره به گستردگی خدمات دامپزشکی در کشور افزود: سازمان نظام دامپزشکی به عنوان ناظر و راهبر در کنار سازمان دامپزشکی کشور فعالیت میکند و بخش خصوصی نیز نقش گستردهای ایفا کرده است. در گذشته ارائه این خدمات نیازمند استخدام ۲۵ هزار دامپزشک در دولت بود که هزینه بالایی داشت؛ اما امروز این خدمات در قالب درمانگاهها، بیمارستانها، کلینیکها، آزمایشگاهها، داروخانهها و سایر مراکز بخش خصوصی انجام میشود.
وی تاکید کرد: تحولات جدید و نیازهای به وجود آمده در سالهای اخیر ایجاب میکند دامپزشکان در حوزههای مختلف خدمات ارائه دهند. تامین سلامت جامعهای که در ارتباط با تولیدات دامی است، از جمله مسئولیتهای مهم دامپزشکان به شمار میرود.
رئیس سازمان نظام دامپزشکی افزود: اگر امروز در تولید گوشت، آبزیان، پوست و چرم رشد چشمگیری داشتهایم، حاصل فعالیت بخش خصوصی دامپزشکی کشور است. این ساختار به دولت کمک کرده تا بدون تحمیل هزینه سنگین، خدمات مورد نیاز را تامین کند.
مطلبی خاطرنشان کرد: در حال حاضر استانداردهایی در کشور پیاده شده که کشورهای توسعهیافته اروپا نیز با وجود موانع سیاسی و غیرسیاسی، توان رقابت ایران را در این عرصه به رسمیت شناختهاند.
وی افزود: دامپزشکی حوزهای بسیار وسیع و پیچیده است و تخصصهای متنوعی مانند آبزیان را در بر میگیرد. خوشبختانه امروز با حمایت کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و مراکز دانشگاهی، گامهای بلندی در تخصصی شدن این رشته برداشته شده است.
مطلبی در پایان تصریح کرد: سازمان نظام دامپزشکی به عنوان یک سازمان غیردولتی در مسیر آموزش، پژوهش و استانداردسازی فعالیت میکند. این سازمان برای پاسخگویی به نیازهای روز و توسعه خدمات دامپزشکی، نیازمند حمایت بیشتر ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی است تا بازمهندسی شده و پاسخگوی انتظارات امروز جامعه باشد.
انتهای پیام