به گزارش پایگاه خبری خبرآنی و به نقل از پایگاه خبری ورزش و جوانان؛ کمیسیون تخصصی نظارت بر عملکرد فدراسیونهای ورزشی در ادامه سلسله نشستهای کارشناسی خود با فدراسیونها، صبح امروز (شنبه) وضعیت تیمهای ملی ایران را در رشته هنرهای رزمی ترکیبی یا MMA برای شرکت در بازیهای آسیایی 2025 جوانان بحرین و بازیهای آسیایی 2026 ناگویا بررسی کرد. MMA ترکیبی از چند رشته رزمی است که در قالب انجمن، زیر نظر فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی در کشور فعالیت میکند.
این برای نخستین بار است که تیمهای ملی MMA ایران در فهرست اعزام به رویدادهای چندرشتهای نظیر بازیهای آسیایی قرار میگیرند؛ البته شرط حضور رزمیکاران در بازیهای آسیایی جوانان بحرین، کسب سهمیه در رقابتهای انتخابی است و اعزام به بازیهای ناگویا نیز منوط به آمادگی فنی بالا و مدالآور بودن نفرات خواهد بود. بازیهای بحرین از 30 مهر تا 9 آبانماه سال جاری برگزار میشود و نفرات واجد شرایط برای شرکت در این میدان باید ورودی لازم را از نخستین دوره رقابتهای هنرهای رزمی ترکیبی جوانان آسیا که تیرماه در بحرین برگزار میشود، به دست آورند.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، با اشاره به این که MMA جزو ورزشهای نوینی است که صاحب تشکیلات منسجم و چارچوب شده است، در ارزیابی خود از وضعیت این رشته گفت: رشتههای رزمی کارکرد خوبی در ایران دارند. میتوانیم با سرمایهگذاری روی این رشتهها، بخشی از هیجانات جوانان را در میادین خالی کنیم. اما همواره به این موضوع قائل هستیم که پشت هر فعالیتی باید مبانی و پیوست اخلاقی و فرهنگی وجود داشته باشد. قدرت و فن وقتی به دست میآید که روی آن کار فرهنگی صورت گرفته باشد. یکی از برنامههای وزارت ورزش و جوانان این است که به دلیل تعدد رشتههای مختلف در ورزشهای رزمی، سبکها را ساماندهی کنیم.
وزیر ورزش و جوانان در ادامه افزود: فدراسیون انجمنهای ورزشهای رزمی به دلیل تنوع زیاد رشتهها، مسئولیت سنگینی بر عهده دارد. ما نیاز به هماندیشی بیشتری در این حوزه داریم تا تصمیمات درستی بگیریم که در آینده ابراز پشیمانی نکنیم. به هر حال رشتههای رزمی به مرور در حال اضافه شدن به فهرست بازیهای آسیایی و جهانی هستند. ما نیز باید از این فرصت استفاده کنیم و یک برنامه راهبردی بلندمدت برای فدراسیون در رشتههای مدالآور تعریف کنیم.
دنیامالی با بیان این که MMA جایگزین کوراش در بازیهای آسیایی 2026 ناگویا شده، تأکید کرد: ما از هر روزنهای که شانس مدالآوری داشته باشیم، خصوصاً با رویکرد کسب مدال طلا، استفاده میکنیم. MMA هم از سهمیه شورای المپیک آسیا به فهرست رشتههای بازیهای آسیایی اضافه شده و ممکن است تا چند دوره در این بازیها باقی بماند. بنابراین باید توجه ویژهای به این ظرفیت کنیم و از همین حالا در فاصله 18 ماه باقیمانده تا بازیهای 2026 ناگویا سخت کار کنیم تا با شانس مدالآوری بالا، نمایندگان کشورمان را اعزام کنیم. معتقدیم در بخش بانوان مزیت نسبی بالایی برای کسب مدال داریم و باید در این بخش نیز کار ویژهتری انجام بدهیم.
دومین نشست کارشناسی این روز به فدراسیون اسکی اختصاص داشت و عملکرد تیمهای ملی اسکی مردان و زنان برای شرکت در بازیهای المپیک زمستانی 2026 میلان و کورتینا دامپتزو بررسی شد.
مهمترین مورد بحث در نشست با فدراسیون اسکی، کمبود سختافزار، پیست یخی و عدم اعزام به اردوهای تدارکاتی بینالمللی بود که اهالی این رشته در صحبتهایشان به آن اشاره کردند.
وزیر ورزش و جوانان در واکنش به این صحبتها گفت: باید بپذیریم که در منطقه خشکی زندگی میکنیم و تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین نیز نقش زیادی در کمبود بارشها دارد. اما با این حال، این مسائل دلیلی نمیشود که تدبیر نکنیم. باید فضای اسکی کشور را تغییر بدهیم و آن را توسعه دهیم. اول از همه در حوزه زیرساختی ساختار درست ایجاد کنیم. باید یک طرح جامع ایجاد کنیم و در شهرهایی مثل بروجن و اردبیل که به لحاظ شرایط آب و هوایی ظرفیت احداث پیست یخی دارند، ظرفیت گردشگری ایجاد کنیم تا از این طریق بخش خصوصی را پای کار بکشانیم. هرچند که معتقدم باید در این زمینه وزارتخانههای دیگر هم بسیج شوند تا گامی بلند برداشته شود.
احمد دنیامالی به موفقیتهای رشتههای سالنی در اسکی اشاره کرد و اظهار داشت: کسی که میخواهد در ورزش کار کند باید عاشق باشد. ما میبینیم که در حال حاضر رشتههای اسکی روی یخ که سالنی است، این روزها پیشرفت زیادی کرده است. افرادی که آمدند و تشکیلات این رشته را راهاندازی کردند، همهجوره مایه گذاشتند. در ورزش باید عاشق باشی تا به موفقیت برسی. کرلینگ یکی دیگر از رشتههای سالنی و زیرمجموعه فدراسیون اسکی است که علاقهمندان خاص خودش را دارد. باید از این رشتههای جدید حمایت شود تا جوانان بیشتر به سمت آنها جذب شوند. باید رشتههایی نظیر کرلینگ را در مناطق آزاد نظیر جزیره کیش راهاندازی کنیم تا مخاطبپذیری اسکی افزایش یابد.
انتهای پیام/