در حالیکه آمریکا امیدوار بود با حملات گسترده هوایی در یمن، توانمندی نظامی نیروهای مسلح این کشور را تضعیف کرده و وارد فاز اطلاعاتی و شناسایی شود، گزارش یک شبکه آمریکایی نشان میدهد که این هدف به دلیل عملکرد مؤثر صنعا در سرنگونی پهپادهای پیشرفته واشنگتن، ناکام مانده است.
به گزارش خبرآنی، شبکه خبری سیانان به نقل از شماری از مقامات آمریکایی گزارش داد که جنبش انصارالله یمن مانع از آن شده است که آمریکا بتواند به مرحله دوم عملیات نظامی اعلامشده توسط «دونالد ترامپ» رئیسجمهور این کشور در ماه مارس، علیه این جنبش وارد شود؛ آن هم پس از آنکه انصارالله دستکم هفت پهپاد پیشرفته آمریکایی به ارزش میلیونها دلار را سرنگون کرد.
مقامات یادشده به سیانان گفتهاند که آمریکا امیدوار بود ظرف ۳۰ روز به برتری هوایی در آسمان یمن دست یابد و سامانههای پدافند هوایی نیروهای مسلح یمن را به حدی تضعیف کند که بتواند وارد فاز دوم عملیات شود. این مرحله قرار بود بر افزایش عملیات اطلاعاتی و شناسایی متمرکز باشد و رهبران ارشد جنبش انصارالله را تحت نظر گرفته و هدف قرار دهد. اما پهپادهای MQ-۹ Reaper، که مناسبترین ابزار برای این هدف بودند، یکی پس از دیگری هدف قرار گرفته و ساقط میشوند؛ بهگونهای که توانمندی یمن در سرنگونی این پرندهها در حال بهبود است.
از آنجا که آمریکا نیروی زمینی در یمن ندارد، بهشدت به عملیات شناسایی هوایی از طریق پهپاد برای ارزیابی خسارات وارده به جنبش انصارالله و پیگیری تحرکات آنها وابسته است. بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ارزش کل هفت پهپاد ساقط شده بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برآورد شده و هر یک از این پهپادهای پیشرفته که توسط شرکت جنرال اتمیکس تولید میشوند، حدود ۳۰ میلیون دلار قیمت دارند و این درحالی است که سه فروند از این پهپادها فقط در هفته گذشته و در حین انجام مأموریتهای جاسوسی یا حمله، سرنگون شدند.
سیانان همچنین گزارش داده است که از ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ۱۴۰۳) تاکنون، ارتش آمریکا بیش از ۷۰۰ هدف را مورد حمله قرار داده و بیش از ۳۰۰ حمله هوایی به یمن انجام داده است. با این حال، سقوط مکرر پهپادها مانع از آن شده که بتوان میزان دقیق خسارات وارده به زرادخانههای تسلیحاتی جنبش انصارالله را ارزیابی کرد.
از سوی دیگر، یمنیها میگویند که از ۱۵ مارس تاکنون، آمریکا حدود ۱۲۰۰ حمله هوایی علیه یمن انجام داده که در نتیجه آن، صدها غیرنظامی کشته یا زخمی شدهاند. در همین راستا، ۲ مقام آمریکایی به سیانان گفتهاند که در شش هفته اخیر، یمن ۷۷ پهپاد تهاجمی، ۳۰ موشک کروز، ۲۴ موشک بالستیک میانبرد و ۲۳ موشک زمین به هوا به سوی اهداف آمریکایی، دریای سرخ و سرزمینهای اشغالی پرتاب کرده است.
در همین حال، یک ارزیابی تازه از نهادهای اطلاعاتی آمریکا نشان داده است که توان و اراده نیروهای مسلح یمن برای ادامه پرتاب موشکها، پس از شش هفته حملات آمریکا، تغییر چندانی نکرده است.
سیانان در گزارشی در چهار آوریل (۱۵ فروردین) اعلام کرده بود که هزینه حملات هوایی آمریکا علیه یمن، طی سه هفته نخست عملیات، به حدود یک میلیارد دلار رسیده است. با این حال، این حملات تأثیر محدودی بر توانمندیهای نظامی جنبش انصارالله داشته است.
به گزارش همین شبکه، عملیات نظامی گسترده در یمن نگرانی برخی از مقامات فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه هند و اقیانوس آرام را برانگیخته است؛ چراکه به گفته آنها، استفاده گسترده از تسلیحات دوربرد توسط فرماندهی مرکزی، میتواند در صورت وقوع جنگ با چین، اثرات منفی داشته باشد.
در همین راستا، دریاسالار «سام پاپارو» فرمانده منطقهای نیروهای آمریکا در آسیا-پاسیفیک، در گزارشی به سنای آمریکا گفته بود که یک گردان کامل از سامانه دفاع هوایی پاتریوت از آسیا به منطقه فرماندهی مرکزی منتقل شده و این امر، نیاز به هوشیاری بالا را ضروری کرده است، زیرا باید در صورت وقوع بحرانی بزرگتر، امکان بازگرداندن این تسلیحات فراهم باشد.
انتهای پیام