ایستگاه پژوهشی ورامین؛ سایت‌ معرفی ارقام گندم و جو در اقلیم معتدل

خبرآنی/تهران عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: ایستگاه پژوهشی ورامین به عنوان یکی از سایت‌های اقلیم معتدل کشور، نقش مهمی در اصلاح و معرفی ارقام جدید گندم و جو ایفا می‌کند. این ارقام با هدف مقابله با چالش‌های تغییر اقلیم و کاهش منابع آبی، در فرآیندی چندساله مورد آزمایش و ارزیابی قرار می‌گیرند.

امیرحسین نوربخش در گفت‌وگو با خبرآنی با اشاره به جایگاه این مرکز در پیشبرد پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه غلات و دانه‌های روغنی، گفت: فعالیت‌های ما در ایستگاه مرکزی در زمینه غلات بر دو محور اصلی متمرکز است؛ از یک سو در تولید و اصلاح ارقام جدید گندم و جو و از سوی دیگر در توسعه و تولید هسته های اولیه بذر غلات جهت تامین بذر خالص و باکیفیت است.

نوربخش افزود: این مرکز در ورامین به عنوان یکی از سایت های اقلیم معتدل کشور در فرآیند تولید و معرفی ارقام جدید گندم و جو نقش ایفا می‌کند. آزمایشات اولیه و پیشرفته مقایسات عملکرد در ادامه فرآیند اصلاحی که در روش‌های کلاسیک بین ۱۰ تا ۱۵ سال طول می‌کشد، در این ایستگاه انجام می‌شود.

وی در ادامه به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی، خشکسالی، گرمای انتهای فصل و شوری خاک اشاره کرد و گفت: ما در این آزمایشات به شناسایی لاین‌هایی می‌پردازیم که علاوه بر داشتن عملکرد بالا، ویژگی‌هایی چون تحمل به خشکی و فرار از گرمای آخر فصل را نیز دارا باشند. یکی از مهمترین ویژگی‌ها مقاومت به بیماری‌ها، به ویژه زنگ زرد گندم است که تهدیدی جدی برای تولید غلات در کشور به شمار می‌آید.

ایستگاه پژوهشی ورامین؛ سایت‌ معرفی ارقام گندم و جو در اقلیم معتدل

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران اظهار کرد: پس از انتخاب لاین‌های بهینه، آزمایش‌های پایداری و سازگاری عملکرد در چند سایت و در طول سال‌های مختلف انجام می‌شود تا اطمینان حاصل شود که ویژگی‌های مطلوب این لاین‌ها در مکان های مختلف و در طول زمان حفظ خواهد شد.

نوربخش افزود: آزمایشات پایداری و سازگاری علاوه بر ورامین به عنوان ایستگاه تحقیقاتی استان تهران، در سایر مناطق اقلیم معتدل از جمله کرج، یزد، مشهد، کاشمر، بیرجند، شیراز و اصفهان نیز در حال انجام است. در نهایت، لاین‌هایی که در این آزمایشات عملکرد بهتری نشان دهند قابلیت این که به عنوان ارقام جدید گندم و جو معرفی شوند را دارا خواهند بود.

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران تصریح کرد: آزمایشات پایداری و سازگاری عملکرد در غلات یکی از مراحل مهم قبل از معرفی یک رقم جدید هستند و معمولا بین  سه تا پنج سال به طول می‌انجامند و هدف اصلی معرفی ارقامی هستند که ضمن داشتن پتانسیل عملکرد بالا، متحمل به خشکی و مقاوم به بیماری‌های مهم غلات نیز باشند که در شرایط تغییرات و نوسانات اقلیمی  نقش مهمی در تولید پایدار و نیل به امنیت غذایی در کشور ایفا خواهند کرد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.