تأکید بر رفاه و حقوق حیوانات در سلامت جامعه / نقش دامپزشکان در بهداشت عمومی

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت پرداختن به رفاه و حقوق حیوانات، تأکید کرد: سلامت دام‌ها و رعایت اصول رفاهی آن‌ها، مستقیماً با سلامت جامعه انسانی در ارتباط است و این مهم، یکی از وظایف اساسی دامپزشکان به شمار می‌آید.

به گزارش خبرآنی، سید سعید حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در همایش روز جهانی دامپزشکی که امروز در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: ابتدا لازم می‌دانم روز جهانی دامپزشکی را به همه زحمتکشان عرصه سلامت و بهداشت تبریک بگویم. این روز مصادف با هفته سلامت است و خانواده دامپزشکی یکی از حلقه‌های اصلی تأمین سلامت جامعه محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: میزگردی که امروز در حال برگزاری است، با محوریت رفاه، حقوق حیوانات و اخلاق حرفه‌ای دامپزشکی برگزار می‌شود. در فرهنگ ملی و اسلامی ما، توجه به مقوله رفاه و سلامت حیوانات سابقه‌ای دیرینه دارد. در قرآن کریم پنج سوره به نام حیوانات نام‌گذاری شده و در ۲۱ سوره، نام ۳۵ نوع حیوان ذکر شده است. همچنین احادیث معتبری درباره اهمیت رفاه حیوانات در فقه اسلامی وجود دارد.

حسینی با اشاره به نقش رفاه حیوانات در سلامت جامعه، تصریح کرد:سلامت جامعه بدون در نظر گرفتن رفاه و حقوق حیوانات قابل تحقق نیست. مقوله رفاه حیوانات ابعاد علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی گسترده‌ای دارد.

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی ادامه داد:سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) نیز با تدوین برنامه‌هایی بر حقوق حیوانات تأکید کرده است. این پنج آزادی شامل رهایی از درد و رنج، ترس، ناراحتی، محدودیت در بروز رفتارهای طبیعی و تأمین نیازهای اساسی حیوانات می‌شود. سازمان دامپزشکی کشور به عنوان عضو این سازمان جهانی، موظف به تدوین و اجرای دستورالعمل‌های مرتبط با رفاه حیوانات است.

وی همچنین درباره نقش دامپزشکان در حفظ سلامت عمومی توضیح داد: واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری‌های مختلف، علاوه بر پیشگیری از درد و رنج حیوانات، در کنترل بیماری‌های مشترک انسان و حیوان مؤثر است. همچنین رعایت اصول رفاه حیوانات در پرورش، نگهداری و حتی کشتار، نقش مهمی در ارتقای سلامت عمومی دارد.

حسینی در پایان گفت: به عنوان مثال، در پرورش طیور باید برای تعداد مشخصی از پرندگان در واحد زمان و مکان، فضای مناسبی فراهم شود یا در کشتارگاه‌ها، دام‌ها پیش از ذبح با شوک‌های استاندارد و مطابق ضوابط بین‌المللی آرام‌سازی شوند. همه این اقدامات در راستای ارتقای رفاه حیوانات و در نهایت، بهبود بهداشت عمومی جامعه انجام می‌شود.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.