به گزارش پایگاه خبری خبرآنی به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، تفاهمنامه همکاری ارتقای دانش، فناوری و صنعت ماشینآلات و تجهیزات بستهبندی میان ستاد ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی معاونت علمی و انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران منعقد شد. این تفاهمنامه همکاری، با حضور محمدمهدی هادوی دبیر ستاد و مصطفی امامپور، رئیس انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران امضا شد، تا همکاریهای این دو بخش با هدف تکامل زنجیره ارزش و فناوریهای صنعت بستهبندی، به کمک شرکتهای دانشبنیان و فناور افزایش یابد.
توسعه بازار محصولات با ارتقای صنعت بستهبندی و چاپ
محمدمهدی هادوی، در این مراسم با تأکید بر اهمیت بستهبندی در زنجیره ارزش تولید، اظهار داشت: هر محصولی که تولید میشود، نهایتاً با ظاهر و بستهبندی خود به دست مصرفکننده میرسد. اگر این مرحله بهدرستی انجام نشود، تمام زحمات بخشهای مختلف تولید تحتالشعاع قرار میگیرد.
وی با اشاره به نقش کلیدی ماشینآلات و تجهیزات پیشرفته در صنعت بستهبندی افزود: مواد اولیه، فناوری چاپ و فرآیند خشککردن همگی اهمیت ویژهای دارند، اما تمرکز ما در این همکاری، ارتقای کیفیت ماشینآلات است تا محصول نهایی از استانداردهای بالاتری برخوردار شود.
هادوی، همچنین خاطرنشان کرد: هدف از این تفاهمنامه، تزریق دانش و فناوریهای روز به صنعت ماشینسازی است تا با همراهی انجمنهای علمی و تولیدکنندگان، گامهای مؤثری در جهت توسعه این حوزه برداشته شود.
اجرای برنامه راهبردی برای تحول در صنعت بستهبندی
در ادامه این مراسم، مصطفی امامپور رئیس انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران، با تأکید بر همکاری با ستاد برای اجرایی شدن این تفاهمنامه، اظهار داشت: این تفاهمنامه پس از ماهها رایزنی و کار کارشناسی به مرحله امضا رسیده است. هدف ما تبدیل این سند به برنامهای اجرایی و کاربردی است، چرا که تفاهمنامهها باید مبنای عمل قرار گیرند، نه اینکه صرفاً در حد یک سند باقی بمانند.
امامپور، با اشاره به میانرشتهای بودن صنعت بستهبندی تأکید کرد: صنعت بستهبندی بر بسیاری از بخشهای اقتصادی و وزارتخانهها تأثیر مستقیم دارد. امروز که کشور با تحریمهای شدید مواجه است و در حال خروج از وضعیت تکمحصولی هستیم، حلقه مفقوده صادرات، بستهبندی مناسب است. این تفاهمنامه میتواند گامی مهم برای رفع این چالش باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اجرای این همکاری، بتوانیم در تجاریسازی حداقل هفت تا هشت محصول ملی نقش مؤثری ایفا کنیم و مشکلات موجود در زنجیره تولید را کاهش دهیم. همچنین، این اقدام میتواند به بهبود صادرات غیرنفتی کمک شایانی کند.
رئیس انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران از توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به این حوزه تقدیر کرد و گفت: انجمن، آماده است با تمام ظرفیت علمی، آموزشی و مشاورهای خود در خدمت صنعت بستهبندی کشور قرار دهد.
همکاری برای توسعه صنعت و فناوری بستهبندی کشور
گفتنی است این تفاهمنامه همکاری با هدف تبادل اطلاعات تجربیات و تواناییهای علمی و ارائه خدمات مشاورهای، اطلاعرسانی و بهرهمندی از قابلیتها و توانمندیهای یکدیگر در زمینه برگزاری همایشها و کارگاههای ارتقاء صنعت بستهبندی منعقد شده است.
افزایش کیفیت محصولات بستهبندی، کاهش هزینههای تولید و رقابتپذیری بیشتر در بازارهای داخلی و بینالمللی، از دیگر اهداف همکاری مشترک بین ستاد ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته معاونت علمی و انجمن علوم و فناوری بستهبندی ایران به شمار میرود.