تفویض اختیارات صدور پروانه‌های بهره‌براری از انرژی‌های تجدیدپذیر به خراسان‌رضوی

خبرآنی/خراسان رضوی معاون وزیر نیرو گفت: تمرکز اختیارات صدور مجوز احداث نیروگاه‌ها به استان خراسان رضوی، به‌عنوان گامی مهم در تسهیل توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.

محسن طرزطلب سوم اردیبهشت، در آئین بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در سطح استان، اظهار کرد: امروز شاهد بهره‌برداری از ۳۰ مگاوات پروژه نیروگاه خورشیدی و آغاز عملیات اجرایی برای ۲۴۶ مگاوات دیگر هستیم که این رویداد را به فال نیک می‌گیریم.

وی ادامه داد: صبح امروز اتفاق مهمی در استان خراسان رضوی رقم خورد و اختیار کامل صدور مجوز و پروانه احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر به مدیران استانی واگذار شد. امیدواریم با این تصمیم، روند توسعه این نیروگاه‌ها شتاب بیشتری بگیرد و فرایندهای مرتبط با تجمیع منابع، ثبت سفارش و امور بازرگانی نیز در استان متمرکز شود.

طرزطلب تأکید کرد: در افق ۱۴۰۶، احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در دستور کار است که معادل ۱۰ درصد از ظرفیت کل تعیین‌شده توسط ریاست‌جمهوری خواهد بود. هر پروژه‌ای که بتواند تا پیک مصرف تابستان وارد مدار شود، با حمایت کامل ما در تأمین تجهیزات مواجه خواهد بود و تجهیزات با قیمت تمام‌شده در اختیار پروژه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به کمبود منابع آبی و افزایش مصرف، خاطرنشان کرد: امسال مخازن آب حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته و با رشد بیش از ۵ تا ۶ درصدی مصرف برق، ناترازی در پیک تابستان شدیدتر خواهد بود. هم ما در حوزه تولید و هم مردم در حوزه مدیریت مصرف باید نهایت تلاش خود را داشته باشیم.

طرزطلب گفت: بخش صنعت نیز می‌تواند مشابه حوزه کشاورزی، به صورت فردی یا تجمیعی وارد توسعه نیروگاه‌ها شود و ما آمادگی داریم در تأمین تجهیزات به آن‌ها کمک کنیم. قول داده‌ام که برای پروژه‌هایی که تا تیر یا مرداد وارد مدار می‌شوند، تأمین تجهیزات را با افتخار انجام دهیم.

وی در پایان عنوان کرد: با توجه به برنامه ۳۰ هزار مگاواتی که رئیس‌جمهور دستور آن را صادر کرده‌اند و بخشی از منابع مالی آن نیز تأمین شده، در صورت تداوم تأمین منابع هفتگی از سوی دولت، امکان تأمین تجهیزات برای نیروگاه‌های تجدیدپذیر فراهم خواهد بود. توسعه نیروگاه‌های بادی نیز باید با جدیت بیشتری دنبال شود و در این مسیر ما همراه استان خواهیم بود.

در ادامه، علیرضا خدابنده، مدیرعامل توزیع برق خراسان رضوی، اظهار کرد: موضوع این جلسه آغاز به کار و افتتاح طرح‌های نیروگاه‌های خورشیدی در استان است. پیش از تشریح جزئیات طرح، باید اشاره کنم که هدف‌گذاری صورت‌گرفته برای احداث ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر تا افق ۱۴۰۶ در استان خراسان رضوی برنامه‌ریزی شده است.

خدابنده افزود: سهم‌بندی این ۳۰۰۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر در سال‌های ۱۴۰۴، ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ در قالب بخش‌های مختلف خانگی، صنعتی، کشاورزی، اداری و سرمایه‌گذاری مشخص شده و قرار است با همکاری همه بخش‌های استان محقق شود. در حال حاضر حدود ۱۲۸ مگاوات ظرفیت نصب‌شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان داریم که هدف‌گذاری برای رسیدن به ۳۰۰۰ مگاوات تا پایان سال ۱۴۰۶ در حال پیگیری است.

وی خاطرنشان کرد: از مجموع این هدف‌گذاری، ۱۰۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاه‌های بادی در شهرستان‌های خاف، تربت‌جام و تایباد و ۲۰۰۰ مگاوات نیز نیروگاه‌های خورشیدی است. تفکیک زمانی و جغرافیایی این ظرفیت‌ها در جداول مربوط ارائه شده است.

مدیرعامل توزیع برق خراسان رضوی در ادامه گفت: در مراسم امروز، عملیات اجرایی و افتتاح ۲۹۶ مگاوات پروژه در دستور کار قرار دارد. از این میزان، ۳۰ مگاوات مربوط به طرح‌هایی است که به بهره‌برداری رسیده‌اند و شامل ۲۰۰ حلقه چاه کشاورزی با ظرفیت ۱۳.۹ مگاوات، ۴۵ واحد صنعتی با ظرفیت ۵.۲ مگاوات، ۷۴۳ مشترک خانگی با ظرفیت چهار مگاوات، ۲۱ مورد اداری با ظرفیت ۲۰۰ کیلووات و پنج پروژه سرمایه‌گذاری با ظرفیت ۶.۵ مگاوات می‌شود.

وی افزود: ۲۶۶ مگاوات دیگر از این پروژه‌ها نیز از امروز وارد فاز اجرایی می‌شوند که امیدواریم به تأمین پایدار انرژی استان کمک کنند.

به گزارش خبرآنی، فرمانداران شهرستان‌های مه‌ولات‌، چناران و تربت‌حیدریه نیز به صورت برخط در مورد ظرفیت‌ها و احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی این مناطق سخن گفتند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.