پلتفرم "مزرعه مدل‌های هوش مصنوعی" رونمایی شد

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، دکتر احمد کلهر؛ عضو هیئت علمی دانشکده برق و کامپیوتر  دانشگاه تهران در پنل تخصصی هوش مصنوعی با رویکرد رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی که در سالن 7 نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، درباره پلتفرم مزرعه مدل‌های هوش مصنوعی اظهار کرد: این پلتفرم برای خیلی از کاربران که دانش طراحی و آموزش مدل‌های یادگیری عمیق را ندارند یک مسیری را مشخص می‌کند به این مفهوم که کاربر می تواند براساس نوع کارش، داده را فراهم کند و به فرمت درآورد.

وی افزود: این فرمت می‌تواند عکس یا متن یا CSP باشد. سپس پلتفرم فایل را آپلود کرده و عنوان می‌کند چه مدلی می‌خواهید و چه کاربردی از مدل انتظار دارید. به عنوان مثال می‌تواند کار را طبقه بندی یا پیش‌بینی کند. پس از آنکه محصولی را انتخاب و داده را نیز آپلود کرد، پلتفرم بر اساس مکانیزمی که دارد طراحی می‌کند و آموزش می‌دهد و در یک بسته مدل صنعتی در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

به گفته وی، در نهایت کاربر به راحتی می‌تواند مدل را استنتاج کند و ارزیابی و سنجش و تفسیری از نوع عملکرد مدل بدست آورد‌.

وی تاکید کرد: چنین گامی برای کاربران گام بزرگی است زیرا کاربر بدون اینکه دانش و طراحی و ساخت مدل داشته باشد خیلی راحت می‌تواند سرویس‌هایی که آن مدل می‌توانسته در حوزه هوش مصنوعی بدهد را استفاده کند.

در حوزه هوش مصنوعی چالش داریم

یک استاد دانشگاه الزهرا گفت: اکنون در حوزه هوش مصنوعی چالش داریم زیرا به دقت بالایی نیاز داریم تا بهترین جواب را دریافت کنیم. همچنین بحث ایمنی دیتاها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

وحید بهرامی؛ استاد دانشگاه الزهرا در پنل تخصصی هوش مصنوعی با رویکرد رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی که روز گذشته در سالن 7 نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد درباره هوش مصنوعی و رویکردهای کنترلی در هوش مصنوعی گفت: ربات‌ها خودکار و قابل برنامه ریزی‌اند اما در رویکردهای کنترلی، سه آیتم دیتا، عملگرا و ارتباط دیتا و عمل  هدایتشان از اهمیت برخوردار است. به عنوان مثال برای ربات جراح نیاز داریم به سمتی برویم که میزان دقت افزایش پیدا کند. رویکردهای سنتی وابسته به مدل هستند. ریاضیاتش پیچیده است و نیاز به کنترل دارند. پارامترهای آنها ثابت است و نیاز  دارد به سمت رویکردهای هوش مصنوعی برود.

وی افزود: اکنون در حوزه هوش مصنوعی دچار چالش هستیم زیرا به دقت بالایی نیاز داریم تا بهترین جواب را دریافت کنیم. همچنین بحث ایمنی دیتاها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

بهرامی عنوان کرد: فعالیت یک انسان با سیستم هوشمند نیز در گستره هوش مصنوعی قرار دارد. در یادگیری نیز نیاز به تطبیق پذیری ربات با محیط داریم به عنوان مثال پهپاد هنگام مواجه با یک مانع باید تصمیم‌گیری درستی داشته باشد.  بحث Machine learning نیز  براساس مدل‌ها و الگوریتم‌ها و بر مبنای یکسری داده‌ها کار می‌کند به عنوان مثال براساس قد و وزن و یکسری شاخص‌ها ربات مشخص می‌کند که آیا فردی بسکتبالیست است یا خیر‌.

وی یادآورشد: برای کنترل دست و پای ربات‌های توانبخشی نیز نیاز به رویکردهای کنترلی داریم. در آینده نزدیک ربات‌ها به کار انسان‌ها نظارت کرده و حتی مشاوره خواهند داد‌ و کارهایشان را به اشتراک خواهند گذاشت.

بهرامی گفت: فضا به سمتی پیش می‌رود که هوش مصنوعی روی سخت افزار سوار شود و ربات بتواند احساسات انسان را بفهمد و به فضای پردازش انسان نزدیک‌تر شود.

نوزدهمین نمایشگاه‌ ربوکاپ آزاد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از روز یکشنبه در نمایشگاه بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد و تا دوم اریبهشت نیز ادامه داشت. در این مسابقات دانشجویان فعال در این حوزه فرصت محک زدن تولیدات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری خود را پیدا کرده و در قالب 400 تیم با یکدیگر رقابت کردند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.