به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه پایگاه خبری خبرآنی، حجت الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست با روسای جدید دانشگاهها که در وزارت علوم برگزار شد، طی سخنانی پذیرش مسئولیت ریاست دانشگاهها در شرایط اقتصادی فعلی دانشگاهها و دور افتادن روسای دانشگاهها از فعالیتهای علمی در دوران مسئولیت اجرایی را نوعی ایثار خواند و گفت: باید از شما عزیزان برای بر عهده گرفتن چنین مسئولیت خطیری قدردانی کرد و نباید ایثار و زحمات شما در این جایگاه را نادیده گرفت.
وی در ادامه با اشاره به گزارش خود به رهبر انقلاب در سال 1401 درباره مسائل دانشگاهها گفت: همان زمان ایشان نکات مختلفی را درباره دانشگاهها بیان کردند و خواستار پیگیری آنها از سوی وزارت علوم شورای عالی انقلاب فرهنگی شدند.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به برخی از این موارد اشاره کرد و گفت: اسلامی شدن دانشگاهها، درگیر شدن دانشگاهها با مسائل کشور، تحقق نقشه جامع علمی کشور، هدفمند شدن مقالات و تبدیل شدن دانشگاهها به تولیدکننده علم به جای مصرف کننده، تربیت جوانانی حق پذیر حق طلب و ظلم ستیز از جمله برخی از تاکیدات بود.
حجت الاسلام رستمی با اشاره به دیدگاه رهبر انقلاب درباره جوانان و دانشجویان گفت: دیدارهای ایشان با مجموعههای دانشگاهی از سال 68 سابقه دارد و لذا دانشگاهیان از جایگاه ویژهای در این زمینه برخوردارند.
وی حل مسائل کشور را در گروه فعالیت دانشگاهها و نهادهای علمی کشور دانست و گفت: جریان علمی کشور که پرچمدار و نقش افرین در حل مسائل کشورند در دانشگاهها تربیت می شوند. شما و نسلی که در دانشگاه به دست شما تربیت می شود. جریان تولید علم را رقم زده و می زنند که آثار آن را امروز در کشور می بینیم. هر جا توفیقی داریم اثری از دانشگاه در آن مشهود است و امروز این ظرفیت در اختیار شماست.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه با اشاره به شرایط کشور و جهان طی یکسال و نیم گذشته پس از طوفان الاقصی و بیداری و حق خواهی دانشگاههای جهان در قبال حوادث غزه گفت: سه رئیس دانشگاه در آمریکا به دلیل این اعتراضات استیضاح شدند. سیاستمداران آمریکایی مدیرعامل پیام رسانی که احساس می کردند اختیارش در دست آنها نیست را بازخواست کردند به این دلیل که احساس کردند حاکمیت آن فضا در اختیارشان نیست. لذا این مسائل برای آنها هم مهم است و به دنبال خدشه وارد نشدن به سیاستهای حاکمیتی و تعیین شده خود هستند.
حجت الاسلام رستمی حوادث فلسطین و غزه را آزمایشگاه بشریت و دولتها در قبال حق طلبی و حق خواهی برشمرد و گفت: این اتفاقات خیلی از این پردهها را کنار زد و این فرصتی است که ما و شما بتوانیم از آن برای تبیین حقایق و دوگانهای که امروز در دنیا میگذرد استفاده کنیم. پردههای دروغ و ریاکاری را کنار بزنیم و واقعیت را به جوان امروز بگوییم.
وی مبارزه با جنگ شناختی را مهمترین مساله نهادهایی مانند دانشگاه برشمرد و گفت: آنها به دنبال این هستند با دروغ فضای ذهنی دانشجویان و اساتید ما را تاریک و تار کنند تا بتوانند با رواج ناامیدی بین جوانان و اساتید خلاق، نخبه و دانشجویان ما آینده کشور را دچار خدشه کنند.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به اینکه مجموعه وزرا، فرمانداران و مسئولین آینده کشور اکنون در اختیار دانشگاهها و تحت مدیریت روسای دانشگاههاست، گفت: مواظبت از این طراحیها یکی از مهمترین وظایف روسای دانشگاههاست. تلاش میشود خیلی از مسائل از دانشگاهها شروع شود و به جامعه منتقل شود. مجموعه این شرایط و حساسیتها ایجاب میکند که با آمادگی وارد این عرصه شویم. همراهی و روابط دوستانه و پدرانه شما با دانشجویان میتواند در مدیریت دانشگاهها بسیار موثر باشد.
رستمی گفت: جا دارد از ورود به هنگام و مدیریت در میدان وزیر علوم برای حادثه درگذشت دانشجوی دانشگاه تهران تقدیر کنیم. با وجود محدودیتها حضور همدلانه شما در چنین شرایطی بسیار کمک کننده است. و امیدواریم با مجموعه دانشجویان حکیم و دانای ما در دانشگاهها شاهد حرکت رو به جلویی در دانشگاهها باشیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاهها علاقه دارند دانشجوی بین الملل جذب کنند، گفت: عمده دانشجویان بین الملل ما از کشورهای محور مقاومت هستند. این افراد از نظر فرهنگی، تربیتی و سواد علمی در شرایط متفاوتی هستند.
رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها به روسای دانشگاهها توصیه کرد ضمن اینکه به رشد علمی آنها اهتمام دارید توجه به رشد تربیتی، فکری و فرهنگی آنها را نیز مورد توجه قرار دهید زیرا انتظار داریم دانشجوی بین الملل بعدها برای ما یک سفیر شود و همه انها بعد از بازگشت به کشورشان سفیران و مبلغان ما باشند.
انتهای پیام/