اکتشاف ۴۳ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی در فارس

خبرآنی/فارس مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس از اکتشاف ۴۳ هزار کیلومتر مربع پهنه معدنی توسط سازمان ایمیدرو (سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران) در استان خبر داد.

حمیدرضا ایزدی امروز، ۳۱ فروردین در نخستین جلسه کارگروه تعامل مشترک ستادی فعالیت‌های معدنی عرصه منابع طبیعی و محیط‌زیست که در راستای سرمایه گذاری برای تولید در استان فارس برگزار شد، هدف از برگزاری این جلسه را بررسی فعالیت‌های معدنی در عرصه منابع طبیعی، مبحث پهنه‌های معدنی و شناخت پتانسیل‌های معدنی در کشور و استان، تحقق فرمان ابلاغی مقام معظم رهبری مبنی بر سرمایه‌گذاری برای تولید و حمایت از توسعه پایدار، اکتشاف و استخراج مواد معدنی، حفظ و صیانت از منابع طبیعی، رفع مشکلات و موانع امور اجرایی استان عنوان کرد.

وی با اشاره به تعامل اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت (صمت) فارس با اداره‌کل منابع طبیعی استان و سایر دستگاه‌های ذیربط در بحث فعالیت‌های معدنی گفت: تشکیل و برگزاری کارگروه و جلسات فعالیت‌های معدنی در عرصه منابع طبیعی در استان‌ها موجب فراهم کردن بستر تعامل بیشتر با ارگان‌های ذیربط در بهرهبرداری از معادن و جلوگیری از تخریب بی رویه منابع  طبیعی، همچنین  موجب تسهیل امور و رفع موانع می‌شود.

ایزدی با اشاره به اجتناب ‌ناپذیر بودن تخریب در محدوده‌  معدنی اظهار کرد: در راستای حفظ توسعه پایدار و همه جانبه در منابع طبیعی و محیط زیست از طریق همکاران و کارشناسان اداره‌کل صمت استان به فعالین معدنی تاکید می‌شود تا فعالیت‌های معدنی با کمترین تخریب و آسیب به منابع طبیعی انجام و پس از بهره‌برداری، با حفظ شرایط زیست محیطی و منابع طبیعی بازسازی و احیای محدوده‌ معدنی به بهترین شکل ممکن عملیاتی شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس همچنین تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در بخش معدن در سالی که مزین به سرمایه‌گذاری ‌برای تولید است، از شاخص‌های اساسی توسعه اقتصادی محسوب می‌شود که در این راستا با دعوت از معاونین وزیر صمت و مدیران کل حوزه معدنی برای حضور در فارس، تلاش می‌شود تا از سرمایه‌گذاران حوزه صنعت و معدن پشتیبانی لازم انجام شود.

ایزدی یادآور شد: کارگروه تعامل کشوری از سال ۱۳۹۴ همواره در تهران برگزار می‌شد و امسال برای نخستین بار این جلسه در خارج از مرکز برگزار شده است.

وی بیان کرد: در این کارگروه، با همکاری سازمان منابع طبیعی فعالیت معادنی که در عرضه‌های منابع طبیعی مورد مخالفت قرار گرفته‌اند، بررسی می‌شود. بدین صورت که ابتدا در کارگروه استانی پرونده‌ها بررسی و در صورت عدم رفع مشکل، پرونده به کارگروه ستاد تعامل کشوری ارجاع می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس اضافه کرد: ۲۶ پرونده معدنی که در استان به نتیجه نرسیده، در این کارگروه  کشوری در حال بررسی است.

به گفته ایزدی، نزدیک به ۷۸۰ معدن دارای پروانه بهره‌برداری در استان فارس داریم که ۲۶ ماده معدنی از آن‌ها در حال استخراج است و عمده این مواد را سنگ تزییتی و مصالح ساختمانی به ویژه شن و ماسه و آهک تشکیل داده‌اند.

وی یادآور شد: با سازمان ایمیدور نیز تفاهم‌نامه‌هایی از چهار سال گذشته منعقد و اکتشاف همه پهنه‌های معدنی استان را در دستور کار قرار دادند که تاکنون نزدیک به ۴۳ هزار کیلومتر مربع توسط این سازمان اکتشاف شده است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس بیان کرد: هدف از اکتشاف توسط سازمان متبوع، مواد معدنی فلزی بود که به نتایج خوبی به ویژه در معادن آهن و نیکل رسیدیم که مقرر شده در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد.

به گزارش خبرآنی، این جلسه به مدت دو روز با محوریت کارگروه تعامل استانی انجام فعالیت‌های معدنی در عرصه منابع طبیعی با حضور مدیرکل دفتر امور بهره‌برداری وزارت صمت، مدیرکل دفتر امور اکتشاف وزارت صمت، دبیر کارگروه تعامل فعالیت‌های معدنی و محیط زیست وزارت صمت، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس، مدیرکل دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در اداره‌کل صمت استان فارس ادامه دارد.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.