قانونگذاران انگلیسی که هفته گذشته به اراضی اشغالی سفر کرده بودند، از مواجهه خود با یورش شهرکنشینان صهیونیست و ورود صهیونیستهای افراطی به مسجد الاقصی سخن گفتند.
به گزارش خبرآنی، ۲ نماینده پارلمان بریتانیا هنگام بازدید از روستای «مسافر یطا» در کرانه باختری که صحنه درگیریهای شدید است، با شهرکنشینان مسلح صهیونیست روبهرو شدند. آنها همچنین شاهد یورش صدها شهرکنشین به محوطه مسجدالاقصی بودند.
به گزارش پایگاه انگلیسی «میدلایست آی»، «شوکت آدام»، نماینده مستقل از حوزه «لستر جنوبی»، و «اندرو جورج»، نماینده حزب لیبرال دموکرات از حوزه «سنت ایوس»، در تاریخ ۱۳ آوریل وارد اراضی اشغالی شدند و از شهرهای الخلیل، بیتلحم و قدس شرقی بازدید کردند؛ سه منطقهای که طبق حقوق بینالملل و موضع رسمی دولت بریتانیا، بهعنوان سرزمینهای فلسطینی تحت اشغال رژیم صهیونیستی شناخته میشوند.
این هیأت در بیانیهای مشترک که شامگاه جمعه منتشر شد، اعلام کرد که سفرشان بلافاصله با مشکلاتی همراه شد، بهطوری که اندرو جورج - که پیشتر بارها حملات رژیم اشغالگر صهیونیستی به غزه را محکوم کرده بود - توسط نیروهای مرزی این رژیم برای ۴۵ دقیقه توقیف شد.
در این بیانیه آمده است: «جورج برای ۴۵ دقیقه مورد بازجویی قرار گرفت و از ورود به اراضی اشغالی منع شد، تا اینکه در نهایت پس از رایزنیهای سفارت بریتانیا در تلآویو و کنسولگری بریتانیا در قدس، اجازه ورود به او داده شد.»
اوایل این ماه نیز «ابتسام محمد» و «یوان یانگ»، ۲ نماینده حزب کارگر بریتانیا از سوی مقامات صهیونیستی از ورود به سرزمینهای اشغالی منع شدند؛ اقدامی که موجب اختلافنظر در میان سیاستمداران بریتانیایی شد.
اعضای این هیأت به میدلایست آی گفتند که سه روز پس از ورود به فلسطین اشغالی و در جریان بازدید از مسجدالاقصی در قدس شرقی، شاهد بودند که صدها شهرکنشین صهیونیست وارد محوطه این مسجد شدند.

دهههاست که رژیم صهیونیستی مدعی ممنوعیت ورود یهودیان به مسجدالاقصی است؛ مسجدی که یکی از مقدسترین اماکن اسلامی به شمار میرود. اما شهرکنشینان افراطی و شماری از اعضای دولت «بنیامین نتانیاهو» با این سیاست مخالفاند و در سالهای اخیر، ورود یهودیان به این محوطه افزایش یافته است.
اعضای هیأت انگلیسی به میدلایست آی گفتند که شهرکنشینان با حمایت پلیس رژیم صهیونیستی وارد محوطه مسجد شده و در آن نماز خواندند، در حالی که تعداد کمی از فلسطینیان داخل مسجد حضور داشتند.
این نمایندگان همچنین از روستای «مسافر یطا» در جنوب الخلیل بازدید کردند؛ جایی که با اعضای جامعه فلسطینی دیدار کرده و شاهد حمله شهرکنشینان به فلسطینیان بودند.
اعضای این هیأت به میدلایست آی گفتند وقتی مشغول مشاهده ممانعت صهیونیستهای افراطی از دسترسی فلسطینیان به زمینهای کشاروزی بودند، با شهرکنشینان مسلح و نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی روبهرو شدند. با این حال، زمانی که شهرکنشینان فهمیدند آنها عضو پارلمان بریتانیا هستند، عقبنشینی کردند.
در شهر الخلیل نیز نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی هنگام عبور خودرو حامل هیأت قانونگذاران انگلیسی از یک ایستبازرسی، اسلحههای خود را به سوی آنان نشانه گرفتند.
در ماه ژانویه، رژیم صهیونیستی عملیات نظامی موسوم به «دیوار آهنین» را برای تشدید کنترل بر پایگاههای مقاومت در کرانه باختری آغاز کرد. سازمان ملل اعلام کرده است که در نتیجه این عملیات، حداقل ۴۰ هزار فلسطینی از خانههای خود آواره شدهاند.
انتهای پیام