طرح ۶ میلیارد دلاری مصر برای بازسازی غزه با حضور فلسطینی‌ها

سندیکای مهندسان مصر که به‌عنوان بازوی مشورتی ارشد دولت این کشور شناخته می‌شود، طی یک نشست خبری، از تدوین طرحی فوری برای بازسازی نوار غزه رونمایی کرد که با عنوان «واقع‌گرایانه» از آن یاد شده و هدف آن، آغاز بازسازی فراگیر این منطقه با حضور ساکنان اصلی آن است.

به گزارش خبرآنی، سرتیپ مهندس «احمد زکی عابدین» رئیس کمیته مشورتی بازسازی غزه در سندیکای مهندسان مصر در یک کنفرانس مطبوعاتی برای اعلام جزئیات این طرح، گفت: هدف از طرح فوری، اسکان اضطراری مردم غزه به‌عنوان نخستین گام برای آغاز بازسازی کامل و جامع این منطقه است، آن هم در حضور مردم و ساکنان اصلی آن، همراه با تأمین کلیه نیازهای حیاتی.

طبق گزارش روزنامه رای الیوم، وی اعلام کرد: ادعای اینکه بازسازی غزه تنها پس از کوچاندن ساکنان آن امکان‌پذیر است، ادعایی عجیب و مشکوک بوده که هدف آن حذف مسئله فلسطین و تصرف اراضی این منطقه است.

احمد زکی عابدین ادامه داد: داده‌هایی جامع درباره میزان تخریب‌های صورت‌گرفته در نوار غزه جمع‌آوری شده و تماس‌هایی با مهندسان غزه، سندیکای مهندسان تشکیلات خودگردان فلسطین و همچنین کارشناسان فلسطینی برقرار شده است. بر اساس این اطلاعات، طرحی فوری تدوین شده است که با هدف تضمین بقا و تأمین امکانات اساسی زندگی، نیازهای حیاتی ساکنان را از طریق ایجاد مناطق اسکان موقت، شامل ساختمان‌های موقت، مدارس، بیمارستان‌ها و مراکز خدمات عمومی، تأمین می‌کند تا مردم غزه بتوانند به‌صورت موقت تا زمان بازسازی کامل در آن زندگی کنند.

عابدین تأکید کرد که این طرح «واقع‌گرایانه و دقیق» است و با در نظر گرفتن ساختار اجتماعی و بافت عشیره‌ای جامعه غزه تهیه شده است و سندیکای مهندسان مصر این طرح را در اختیار نهادهای ذی‌ربط قرار خواهد داد تا پس از برقراری آتش‌بس، فوراً وارد مرحله اجرا شود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح حدود شش ماه زمان می‌برد و هزینه‌ای در حدود ۶ میلیارد دلار در بر خواهد داشت. این طرح شامل ایجاد ۳۰ مجموعه اسکان موقت است که هر یک از آن‌ها ظرفیت پذیرش ۲۵ هزار نفر، معادل حدود ۴ هزار خانواده را دارند؛ به این ترتیب ظرفیت کلی این طرح به حدود ۷۵۰ هزار نفر خواهد رسید. هر مجموعه شامل چهار هزار واحد مسکونی موقت برای خانواده‌های هدف، مدارس ابتدایی با ظرفیت پذیرش ۳۰ درصد از ساکنان، مدارس راهنمایی با ظرفیت ۱۵ درصد، مراکز درمانی برای هر هشت هزار نفر، داروخانه‌ها، مراکز خدمات پزشکی چند تخصصی، مراکز توزیع اقلام امدادی، مجتمع‌های بازار و فضاهای باز چندمنظوره خواهد بود.

عابدین در ادامه اعلام کرد: این مجموعه‌ها همچنین دارای ایستگاه تولید برق، واحدهای انرژی خورشیدی، مخازن آب، ایستگاه‌های پمپاژ شبکه آب‌رسانی، تأسیسات تصفیه فاضلاب، یک مسجد جامع، مساجد کوچک برای هر مجموعه فرعی و همچنین مراکز اداری و امنیتی خواهند بود. واحدهای مسکونی موقت به‌صورت سازه‌های سبک با طراحی مکعبی ساخته خواهند شد که با چادرهای سنتی متفاوت است. این سازه‌ها ارتفاعی حداقل ۲.۶ متر خواهند داشت و از پوشش انعطاف‌پذیری همچون پلی‌استر ضخیم فرآوری‌شده یا مشابه آن تولید خواهند شد که مقاوم در برابر آتش‌سوزی و نفوذ آب باران است و دارای عایق حرارتی مناسب نیز هست و مساحت هر واحد بین ۳۰ تا ۳۵ متر مربع خواهد بود و برای خانواده‌هایی متشکل از ۶ نفر طراحی شده است.

وی افزود: در این طرح همچنین بازیافت آوارهای ناشی از تخریب در دستور کار قرار دارد تا از ضایعات ساختمانی در پر کردن گودال‌های ناشی از بمباران، تولید مصالح ساختمانی یا حتی در پروژه‌های پر کردن دریا برای به دست آوردن زمین جدید در ساحل استفاده شود.

این مقام مصری همچنین گفت که طبق داده‌های اعلام‌شده، میزان خرابی کامل در حدود ۴۴ درصد از کل ساختمان‌های موجود در نوار غزه گزارش شده است و حدود ۸۵ درصد دیگر نیز به درجات مختلف آسیب دیده‌اند.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.