به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، چهارمین همایش آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران، با هدف همگرایی و تبادل اطلاعات فنی و تخصصی در حوزه آزمایشگاههای زنجیره آهن و فولاد، حمایت از شرکتهای دانش بنیان، بررسی فناوریها و روشهای نوین آزمایشگاهی، هوش مصنوعی و کاربرد آن در آزمایشگاهها و ارتباط آزمایشگاهها و محیط زیست در صنعت برگزار شد.
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور در این همایش طی سخنانی گفت: شبکه آزمایشگاهی کشور یکی از بازوهای مهم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری است و مأموریت دارد تا از یک طرف با بهرهگیری از زیرساختهای آزمایشگاهی پیشرفته، زمینههای لازم برای توسعه علمی و فناوری در کشور را فراهم آورد و از طرف دیگر، با تکیه بر اهداف راهبردی و برنامههای گسترده خود، میکوشد تا زیرساختهای آزمایشگاهی را بهینهسازی کرده و به ارتقای سطح خدمات در سطح ملی دست یابد.
وی افزود: رویکرد نو در زمینه سیاستگذاری علم و حمایت و توسعه اقتصاد دانشبنیان در حوزه اقتصادی، علمی و اجرایی کشور، ارتقا و گسترش دامنه فعالیتها و خدمات ملی و بینالمللی شبکه آزمایشگاهی کشور در حوزههای راهبردی همچون آموزش، تولید، صنعت و فناوریهای پیشرفته در جهت پاسخگویی به نیازهای به روز ذینفعان است.
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، به نقش کلیدی این شبکه در توسعه پژوهشها و فناوریهای اولویتدار کشور اشاره کرد و گفت: شبکه آزمایشگاهی کشور، بستری برای تسهیل دسترسی صنایع به زیرساختهای آزمایشگاهی و تحقیقاتی برای تحقیق و توسعه است و کمک به ارتقای فناوریها در حوزههای اولویتدار، یکی از راهبردهای این شبکه آزمایشگاهی به شمار میرود.
یونسیان، با تأکید بر اهمیت حوزههای راهبردی مانند صنایع، نفت و گاز، غذا و کشاورزی، از برنامههای گستردهای برای ارتقاء خدمات آزمایشگاهی در این بخشها خبر داد و افزود: گسترش دامنه فعالیتهای شبکه در سطح ملی و بینالمللی در دستور کار قرار دارد و پیوند مراکز پژوهشی، دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان با صنایع، یکی دیگر از اولویتهای امسال خواهد بود.
یونسیان، همچنین برگزاری همایشهای تخصصی در این حوزه با حضور مدیران ارشد صنعت و فناوری را گامی اثرگذار در توسعه همکاری بین بخش آزمایشگاهی و صنعت دانست و گفت: این نشستها زمینه تبادل تجربیات، شناسایی نیازهای فناورانه صنایع، و ایجاد شبکههای مؤثر همکاری را فراهم میکنند که در نهایت به ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی و افزایش بهرهوری در حوزههای صنعتی منجر خواهد شد.
وی در ادامه افزود: آزمایشگاه فولاد خوزستان عضو فعال آزمایشگاههای زنجیره به شماره میرود و این امر یک امتیاز در حوزه معدن و فولاد کشور محسوب میشود.
مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، به رویکرد جدید معاونت علمی در حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره و اظهار کرد: با تسهیل فرآیندهای ارزیابی و حذف مشاوران واسطهای، شرکتها میتوانند بهصورت مستقیم و با شفافیت بیشتر به خدمات آزمایشگاهی دسترسی پیدا کنند .
وی در ادامه بیان کرد: شبکه آزمایشگاهی کشور در نظر دارد با توسعه توانمندیها در عرصه تولید نیمهصنعتی و تقویت آزمایشگاهها برای ساخت پایلوتهای آزمایشگاهی، خدمات پیشرفته صنعتی مانند طراحی صنعتی، ساخت نمونه اولیه و تولید سریع را با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان ارائه کند .
افتتاح نخستین نمایشگاه آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران
همچنین، در خلال برگزاری چهارمین همایش آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران، با حضور مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، نخستین نمایشگاه آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران هم در تالار چند منظوره فرهنگسرای شرکت فولاد خوزستان آغاز بهکار کرد.
این نمایشگاه روزهای 26 و 27 فروردینماه 1404 با برگزاری نشستهای مختلف و ارائه طرحها و مقالات، فضای تبادل اطلاعات و هماندیشی شرکتهای معدنی و فولادی با موسسات دانشبنیان را فراهم کرد.
بررسی و شناخت نقش آزمایشگاهها در کیفیت فرآیندهای تولیدی زنجیره معدن و فولاد، تاثیر آزمایشگاهها بر توسعه صادرات محصولات فولادی، تجارب، ابتکارات و خلاقیتهای بکار گرفته شده در آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد، از مهمترین محورهای این رویداد بود.
در حاشیه این مراسم، رای گیری انتخاب اعضای هیات اجرایی کمیته آزمایشگاههای معدن و فولاد برای دوره بعد به مدت 2 سال با نظارت بهروز اسماعیلی عضو انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد ایران برگزار شد.
همچنین با حضور امیر یونسیان مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، وحید یعقوبی معاون اجرایی انجمن تولیدکنندگان آهن و فولاد ایران، محمد نیکوکار قائم مقام مدیرعامل در حوزه بهرهبرداری و توسعه و مهران خرمنیا معاون فنآوری فولاد خوزستان، از اعضای کارگروههای تخصصی، طرحهای فناورانه و مقالات برتر با اهدای لوح، تجلیل شد.
انتهای پیام/