رسانه عبری گزارش داد که گرسنگی در نوار غزه به سیاستی آشکار و مایه افتخار و مباهات نخست وزیر رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.
به گزارش خبرآنی، روزنامه هاآرتص در سرمقاله خود با عنوان «اسرائیل باید از گرسنه نگه داشتن غزه دست بردارد»، نوشت: این سیاست بر اساس یک داستان مردمی دروغین است که کمکهای انسانی ارائه شده به ساکنان غزه را به تواناییهای نظامی حماس ربط میدهد.
این روزنامه این اقدام رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و نوشت: نتیجه این سیاست یک جنایت انسانی مداوم است. تحت نظارت دولت کابوس اسرائیل و دولت دونالد ترامپ گرسنگی به یک امر کاملا طبیعی تبدیل شده است. برای بیش از ۶ هفته هیچگونه کمک غذایی، دارو، چادر یا دیگر کمکها وارد نوار غزه نشد. اعضای حماس بهای این سیاست را نمیپردازند بلکه صدها هزار کودک، مادر، سالمند و فقیر این بها را میپردازد. بر اساس آمار آژانسهای بشردوستانه در غزه در ماه مارس ۳۶۹۶ کودک به دلیل سوء تغذیه شدید به بیمارستان منتقل شدند. برنامه جهانی غذا مجبور شد تا تمام نانواهایی را که در سرتاسر نوار غزه اداره میکرد، ببندد و در حال حاضر بیشتر ساکنان به یک وعده غذایی در روز وابسته هستند که توسط آشپزخانههای سازمان ملل ارائه میشود.
این روزنامه نوشت: بیشتر ساکنان غزه نمیتوانند به غذای تازه از جمله گوشت، لبنیات، تخم مرغ، سبزی و میوه دست یابند. بحران شدید گرسنگی به دلیل کمبود آبهای سالم و عدم جمع آوری زبالهها و نابودی سیستم بهداشتی وخیمتر میشود.
هاآرتص نوشت: بر اساس گزارش پزشکان در غزه بیشتر ساکنان از کمبود شدید میزان کالری، پروتئین و ویتامین رنج میبرند. همچنین کارشناسان تغذیه اسرائیلی میگویند که این وضعیت به مغز کودکان آسیب میزند و موجب کاهش تولید و کیفیت شیر مادران میشود. کارشناسان بینالمللی در زمینه مرگ و میر نیز نسبت به احتمال شیوع بیماریها به صورت گسترده در غزه هشدار میدهند. پیشتر سازمان ملل وضعیت نوار غزه را بدترین وضعیت از زمان آغاز جنگ توصیف کرد.
این روزنامه نوشت: رنج و مرگ ناشی از سیاست گرسنگی در غزه هیچ کدام از اهداف جنگ را محقق نمیکند. مرگ کودکان بر اثر سوء تغذیه و بیماری به آزادی اسرا یا سقوط حماس منجر نمیشود. اسرائیل باید فورا ورود کمکها به غزه را از سر بگیرد و کشورهای جهان نیز باید بر اسرائیل برای مجبور کردن آن به این اقدام فشار بیاورند.
انتهای پیام