ابتلای 14 نفر به وبا در سال 1403

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، وبا یک بیماری اسهالی حاد عفونی است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به نوعی باکتری به نام «ویبریوکلرا» ایجاد می‌شود. این میکروب از طریق مدفوع انسان دفع شده و می‌تواند سبب آلودگی آب و مواد غذایی شود.

«ویبریوکلرا» از طریق مدفوع انسان مبتلا به این عفونت دفع شده و می‌تواند موجب آلودگی آب و مواد غذایی شود.

تعداد مبتلایان وبا در ایران در 1403

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سال 1403 در مجموع 14 مورد وبا در 4 استان کشور و در بازه زمانی نیمه مرداد تا اوایل مهرماه شناسایی شدند. تمامی مـوارد شناسایی شده تحت مراقبت و درمان قرار گرفته و 100 درصد بیماران بهبود یافته‌اند.

براساس طبقه بندی بیماران بـــر اسـاس منشاء جغرافیایی عفونت، 93 درصد از بیماران در خارج از کشور به عفونت مبتلا شده بودند و 7 درصد از موارد وارده به دنبال انتقال محلی باکتری ویبریوکلرا در داخل کشور رخ داده بود.

علائم ابتلا به وبا چیست؟

اغلب مبتلایان به وبا بدون علامت بوده یا علائم بالینی خفیف دارند اما می‌توانند برای مدت یک تا 10 روز باکتری را از طریق مدفوع دفع کنند.

حدود 75 درصد افراد آلوده به این میکروب بدون نشانه‌های بالینی مشخص بوده و حدود 20 درصد آن‌ها دارای علائم اسهال حاد خفیف یا متوسط هستند. تقریباً از هر 10 نفری که به وبا مبتلا می‌شوند، یک نفر علائم شدیدی مانند اسهال آبکی، استفراغ و گرفتگی عضلات پا پیدا می‌کند. در این افراد، کاهش سریع مایعات بدن منجر به کم آبی و شوک می‌شود و در صورت عدم درمان، مرگ در عرض چند ساعت اتفاق می‌افتد.

فاصله زمانی بین ورود باکتری عامل وبا به بدن تا زمان بروز علائم بالینی معمولاً دو تا سه روز است اما این زمان می‌تواند از چند ساعت تا 5 روز نیز طول بکشد.

چگونه از ابتلا به وبا پیشگیری کنیم؟

استفاده از آب سالم، دفع بهداشتی مدفوع و فاضلاب همچنین رعایت بهداشت دست مهم‌ترین راه‌های پیشگیری و کنترل بیماری وبا است. رعایت نکات زیر در پیشگیری از بیماری اهمیت دارد:

  • از آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.
  • آب را در مناطقی که اطمینان از سلامتی آب وجود ندارد بجوشانید.
  • میوه و سبزیجات و ظروف را با مایع ظرفشویی و آب سالم بشویید.
  • دست‌های خود را با آب و صابون قبل از تهیه و توزیع غذا بشویید.
  • مواد غذایی را کامل بپزید. تمام قسمت‌های غذا باید حداقل تا دمای70درجه سانتی‌گراد حرارت ببیند.
  • موادغذایی پخته رادر یخچال با دمای کمتر از10درجه سانتیگراد نگهداری کرده و برای مصرف دوباره کامل داغ کنید.
  • از توالت بهداشتی و تمیز استفاده کنید.

وبا درمان می‌شود؟

وبا به راحتی قابل درمان است. بیشتر افراد با تجویز سریع محلول خوراکی (ORS) درمان می‌شوند. مبتلایان به اشکال شدید بیماری در صورت عدم درمان ممکن است در عرض چند ساعت فوت کنند، ولی درمان صحیح و به موقع ممکن است میزان مرگ ناشی از وبا را به کمتر از یک درصد کاهش دهد.

موارد مبتلا به شکل خفیف تا متوسط بیماری می‌توانند با محلول مایع درمانی خوراکی درمان شوند ولی موارد مبتلا به شکل شدید بیماری نیاز به مایع درمانی وریدی خوراکی و آنتی بیوتیک دارند. 

بیماران با کم آبی شدید در معرض خطر مرگ از کم آبی قرار دارند و به شروع سریع مایع درمانی وریدی نیاز دارند. موارد مبتلا به شکل شدید بیماری نیاز به دریافت آنتی بیوتیک نیز خواهند داشت؛ بیمارانی که دارای شرایط زمینه‌ای یا بیماری‌های مزمن هستند ممکن است نیاز به مراقبت اضافی در مراکز درمانی خاص داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم
برچسب ها :

ابتلای

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.