خبرآنی/مازندران سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر با اشاره به اهمیت استراتژیک برنج در سبد غذایی مردم و معیشت شالیکاران، گفت: بهمنظور افزایش پایداری تولید و بهرهوری، استفاده از شیوههای نوین از جمله کشت مکانیزه ضروری است.
نشاء مکانیزه بهعنوان یکی از مهمترین دستاوردهای فناوری در حوزه کشاورزی، تحول بزرگی در کاشت برنج ایجاد کرده است. این روش با بهرهگیری از ماشینآلات پیشرفته، ضمن تسریع فرآیند کاشت، موجب صرفهجویی در نیروی انسانی، کاهش مصرف آب و افزایش یکنواختی در تراکم بوتهها میشود و به همین دلیل، توسعه آن در مناطق شالیزاری کشور بهویژه در استانهای شمالی، از اولویتهای وزارت جهاد کشاورزی به شمار میرود.
معصومه صفری در گفتوگو با خبرآنی از برگزاری اولین آیین نشاء مکانیزه برنج کشور در سال زراعی جاری در زمین شالیزاری یکی از کشاورزان پیشرو در روستای پایینلموک شهرستان قائمشهر خبر داد و گفت: این عملیات در سطح ۶ هکتار انجام شد.
صفری، افزود: روستای پایینلموک دارای ۶۹ هکتار اراضی شالیزاری است که در آن، طرح یکپارچهسازی و نوسازی اراضی اجرایی شده و یک قطعه آببندان به وسعت ۷.۷ هکتار نیز برای تأمین آب کشاورزی و فعالیتهای تفریحی در نظر گرفته شده است.
وی خاطرنشان کرد: در تمامی این اراضی، کشت برنج بهصورت مکانیزه انجام میشود.
سرپرست جهاد کشاورزی قائمشهر با بیان اینکه این شهرستان ۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد، اظهار کرد: با اختصاص تسهیلات ارزانقیمت برای خرید دستگاههای نشاکار، پیشبینی میشود امسال بیش از ۶۱۰۰ هکتار از اراضی، معادل ۷۰ درصد کل شالیزارهای شهرستان، بهصورت مکانیزه کشت شوند.
صفری ادامه داد: در حال حاضر ۱۲۰ دستگاه نشاکار و ۲۰ بانک نشاء در شهرستان قائمشهر فعال است.
تاکنون عملیات شخم و شیار در بیش از ۷هزارو۵۰۰ هکتار، آبتخت اولیه در ۶هزارو۹۰۰هکتار، آبتخت آماده نشاء در ۷۵۰ هکتار، خزانهگیری در ۷هزارو۶۰۰ هکتار و بذرپاشی در ۶۷۵۰ هکتار انجام شده است. همچنین بیش از ۳هزارو۶۰۰ هکتار خزانه مکانیزه آماده نشاء است.
به گزارش خبرآنی، استان مازندران بهعنوان قطب تولید برنج کشور، طی یک دهه گذشته روند مکانیزهسازی کشت را با سرعت قابل توجهی دنبال کرده است. اجرای طرحهای نوسازی اراضی، ترویج استفاده از ماشینآلات جدید، آموزش بهرهبرداران و حمایتهای مالی دولت، از جمله عواملی بودهاند که باعث افزایش سطح زیرکشت مکانیزه در استان شدهاند.
سال گذشته بیش از ۶۰ درصد کشت برنج در مازندران بهصورت مکانیزه انجام شد و روند رو به رشد این فناوری، نویدبخش کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری برای کشاورزان منطقه است.
انتهای پیام