به گزارش خبرنگار خبرآنی، ستار هاشمی وزیر ارتباطات با اشاره به رفع فیلترینگ و برنامه دولت در این حوزه برای سال جدید، گفت: در بحث گشایشهایی که در بحث دسترسی به سکوهای بینالمللی مدنظر هست، همانطور که قبلاً عرض کرده بودیم حتماً امسال مردم عزیزمان انشاالله شاهد برداشتن گامهای بعدی خواهند بود.
وی ادامه داد: همانطور که قبلاً هم اشاره شد طبیعتاً با توجه به فرآیندی تعریف شده و نگاهی که دولت چهاردهم دارد به اینکه اجماع و همگرایی بین نگاههای مختلف ایجاد شود، طبیعتاً این فرآیند مذاکرات فرآیند زمانبری است. ولی در اصلش بالاخره حتماً انجام خواهد شد.
هاشمی با اشاره به موضوع دولت هوشمند تاکید کرد: ببینید یکی از موضوعات بسیار مهمی که در بحث مدیریت مؤثر منابع در کشور وجود دارد، بحث شکلگیری دولت هوشمند و ارائه خدمات غیرحضوری به مردم است. در این خصوص دو رکن اساسی وجود دارد که اینها لازمه اتفاقات بعدی و ارائه خدمت و تسهیل خدمت، ارائه خدمت به مردم هست.
وی افزود: این دو محور یک محورش بحث کد ملی است که بالاخره در کشور جا افتاده و شکل گرفته و الان ما میبینیم که در سطوح مختلف دولتی و غیردولتی خدمات با استفاده از ظرفیت کد ملی و ارسال پیامک یک بار مصرف روی گوشی مردم اتفاق میافتد. اما بحث کد پستی هنوز در واقع در جایگاه خود قرار نگرفته است.
وزیر ارتباطات اظهار کرد: به عبارت دیگر عملاً اتفاقی که افتاده این است که در لایحه خدمات عملاً این همبندی و یکپارچگی با کد پستی اتفاق نیفتاده و لذا یکی از موضوعاتی که آقای رئیسجمهور در ابتدای دولت چهاردهم به آن اشاره داشتند بحث جینف یا همبندسازی یا یکپارچهسازی کد پستی با خدماتی است که به مردم عزیزمان ارائه میشود و طبیعتاً ماده ۱۶۹ و بحث نظام شفاف و مالیاتی در کشور است. ما دیروز در وزارت ارتباطات گزارشی از اقداماتی که در دولت چهاردهم در خصوص جینف و کد پستی اتفاق افتاده را خدمت ایشان ارائه دادیم. جهش خوبی در همین بازه زمانی دولت چهاردهم اتفاق افتاده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم که انشاالله بخش اول و عملیاتی شدن بحث جینفت در فرآیندهای مختلف دستگاههای اجرایی کشور را امسال شاهد باشیم و رفتهرفته این موضوع تکمیل میشود.
هاشمی درباره موضوع هک شدن کاربران یکی از اپراتورهای اصلی کشور گفت: نکتهای که وجود دارد این است که طبیعتاً این بحثها در حوزههای مختلفی متصور هست اما همانطور که میدانید در بحث امنیت سایبری مطابق سند مصوبی که وجود دارد و تقسیم کاری که انجام شده دستگاههای مختلف یعنی حداقل چهار دستگاه متولی ارائه خدمات و طبیعتاً ارائه خدمات امنیت سایبری هستند. در بحث حوزههایی که در قالب بخش خصوصی دستهبندی میشود متولی مشخصی دارد و طبیعتاً در این نهادها اطلاعرسانی و پیگیری از طریق آنها انجام میشود.
وی در خصوص بستههای اینترنتی و اینکه آیا تغییر قیمتی در راه است، گفت: امروز که داریم با هم صحبت میکنیم در شرایطی هستیم که بالاخره بهصورت کلی وضعیت اقتصادی در حوزه اپراتورها وضعیت مناسبی برای توسعه نیست. طبیعتاً طراحیهایی انجام شده با نگاه به اینکه هزینهاش در سبد هزینههای مردم قرار نگیرد اما در بحث بهینهسازی و بهرهوری ما برنامههایی داریم. این به محض نهایی شدن انشاالله اعلام میشود.