به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، محمدرضا ظفرقندی امروز در حاشیه رویداد اکوسیستم پزشکی فردمحور که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، درباره اقدامات برای بهبود وضعیت نقدینگی شرکتهای دارویی اظهار کرد: در حوزه دارو، اقدام بسیار مهمی در پایان سال 1403 صورت گرفت. بسیاری از شرکتها و صنایع دارویی که با رکود مواجه بودند و به دلیل کمبود نقدینگی فعالیتشان کند شده بود، مورد حمایت قرار گرفتند و حدود 55 درصد از مطالبات آنها توسط وزارت بهداشت پرداخت شد. در نتیجه، اکنون چرخ چرخه دارویی کشور به خوبی در حال حرکت است.
تأمین منابع برای رونق تأمین دارو و تجهیزات پزشکی
وی افزود: همچنین منابعی از صندوق پیشرفت نیز برای حمایت از شرکتهای دارویی و داروخانهها تأمین شده که طی حدود یک ماه آینده در اختیار آنها قرار خواهد گرفت. این اقدام نقش مؤثری در رونق دوباره چرخه دارو و تجهیزات پزشکی کشور ایفا خواهد کرد.
ظفرقندی همچنین با اشاره به موضوع نشست امروز مبنی بر پزشکی فردمحور اظهار کرد: پزشکی فردمحور به این معناست که درمانها، داروها و حتی اعمال جراحی، متناسب با ویژگیهای خاص هر فرد و به صورت هدفمند طراحی و اجرا شوند. در واقع، یک روش درمانی واحد برای همه بیماران جوابگو نیست. در این رویکرد، بیماریها از منظر ژنتیکی و عوامل زمینهساز بهطور کامل شناسایی میشوند و درمان نیز بر اساس همان عوامل تنظیم میشود.
وزیر بهداشت افزود: از مزایای مهم پزشکی فردمحور این است که یک درمان هدفمند و پیشگیرانه محسوب میشود برای مثال به جای آنکه برای درمان سکته قلبی اقدام کنیم، باید از قبل با شناسایی و پیشگیری از رسوبهای درون رگهای قلب، جلوی سکته را بگیریم. در واقع، هر اقدامی که جنبه پیشگیرانه داشته باشد، در اولویت سیاستهای درمانی و بهداشتی وزارت بهداشت قرار میگیرد. این رویکرد هم از نظر اثربخشی درمانی و هم از نظر صرفهجویی اقتصادی برای کشور بسیار مهم است؛ چرا که میتوان از بروز بیماریهای جدی مثل سکته یا سرطان جلوگیری کرد، پیش از آن که جان فرد یا عضوی از بدن به خطر بیفتد.
قابلیت سرمایهگذاری در حوزه پزشکی فردمحور
وی با اشاره به قابلیت سرمایهگذاری و حرکت علمی در حوزه پزشکی فردمحور بیان کرد: وظیفه ما این است که مرزهای علمی سلامت را تعریف کرده و در این مسیر حرکت کنیم. خوشبختانه دانشگاهها و وزارت بهداشت نیز در این زمینه مأموریتهایی تعریف کردهاند و فعالیتهایی نیز آغاز شده است. ما نیز باید این جریان را حمایت و تقویت کنیم.
اهمیت پزشکی فرد محور
در این رویداد همچنین سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: توجه به برنامه پزشکی فردمحور، یک الزام و ضرورت است؛ چرا که با استفاده از پزشکی فردمحور میتوانیم برای درمان مبتلایان سرطان و افراد مبتلا به بیماریهای نادر براساس نقشه ژنتیکی فرد مسیر درمانی را مشخص کنیم.
وی افزود: با توجه به بار مالی درمان بیماریها و عوارض داروهایی مختلف میبایست به پزشکی فردمحور توجه کرد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی تهران گفت: پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علومپزشکی تهران در زمینه پزشکی فردمحور پیشرو است. امیدوارم بتوانیم شبکهای از مراکز همکار در حوزه پزشکی فردمحور در دانشگاه علومپزشکی تهران، بین دانشگاهی و در آینده نیز در سطح بینالمللی ایجاد کنیم.
انتهای پیام/