افزایش نگرانی‌ها از نقش امارات در جنگ سودان در پی افشای گزارش محرمانه سازمان ملل

گزارش جدید و محرمانه کارشناسان سازمان ملل نگرانی‌ها درباره نقش امارات متحده عربی را در تامین سلاح برای شبه نظامیان سودانی که متهم به قتل‌عام و تجاوز در این کشور هستند، افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرآنی، امارات متحده عربی مدت‌هاست که متهم به تامین مخفیانه سلاح برای شبه نظامیان سودانی از طریق کشور همسایه آن، یعنی چاد است؛ اتهامی که قاطعانه آن را رد می‌کند اما یک گزارش کاملا محرمانه توسط کارشناسان سازمان ملل که به دست روزنامه گاردین رسیده است، حاکی از انجام پروازهای متعدد از امارات به پایگاه‌هایی در چاد است که به‌طور عمدی تلاش شده است از شناسایی پروازها جلوگیری شود.

پس از افشای گزارش محرمانه سازمان ملل که سؤالات جدیدی را در مورد نقش امارات در درگیری‌های ویرانگر در سودان ایجاد کرده، فشارها بر امارات متحده عربی به دلیل حضور در کنفرانسی مهم در لندن با هدف توقف جنگ در سودان در حال افزایش است.

این اتهامات همچنین برای «دیوید لمی» وزیر امورخارجه انگلیس که در اقدامی جنجالی از امارات متحده عربی همراه با ۱۹ کشور دیگر برای شرکت در مذاکرات صلح سودان در ۱۵ آوریل (سه‌شنبه ۲۶ فروردین) در لندن دعوت کرد، پیچیدگی‌هایی ایجاد کرده است.

این نشست همزمان با دومین سالگرد جنگ داخلی سودان برگزار می‌شود که بزرگ‌ترین بحران انسانی جهان را به همراه داشته و بیش از ۱۲ میلیون نفر را آواره کرده است.

به نوشته گاردین، گزارش ۱۴ صفحه‌ای سازمان ملل که در نوامبر گذشته تکمیل شد و به کمیته تحریم سودان شورای امنیت ارسال شد، توسط هیاتی متشکل از پنج کارشناس سازمان ملل تهیه شده است که الگوی ثابتی از پروازهای باری هواپیماهای «ایلیوشن ایل- ۷۶ تی‌دی» از امارات متحده عربی به چاد را مستند کرده‌اند. آنها سپس از آنجا دست کم سه مسیر زمینی را شناسایی کردند که برای حمل سلاح به سودان استفاده می‌شود.

کارشناسان سازمان ملل دریافتند که پروازهای باری از فرودگاه‌های امارات به چاد به قدری منظم و پر تکرار بوده که در واقع یک پل هوایی منطقه‌ای جدید ایجاد کرده است.

آنها خاطرنشان کردند که این پروازها ویژگی‌های خاصی را نشان می‌دهند، به‌طوری که هواپیماها اغلب در بخش‌های مهم سفرشان برای مدتی ناپدید می‌شوند، الگویی که به گفته کارشناسان، سوالاتی را درباره عملیات‌های مخفی احتمالی ایجاد می‌کند اما آنها در عین حال تاکید می‌کنند که به دلیل شرایط انجام این پروازها قادر نیستند اطمینان دهند که هواپیماها به‌طور قطع سلاح حمل می‌کرده‌اند.

گاردین در ادامه خاطرنشان کرد که در گزارش نهایی هیات کارشناسی سازمان ملل در مورد سودان که قرار است تا چند روز دیگر منتشر شود، یافته‌های مربوط به پروازهای باری متعدد از امارات به چاد ذکر نشده است. در گزارش ۳۹ صفحه‌ای نهایی این کارشناسان بجز در رابطه با مذاکرات صلح، اشاره‌ای به امارات نشده است.

پرسش‌ها درباره نقش امارات متحده عربی در حمایت از نیروهای شبه نظامی واکنش سریع (RSF) پس از آن مطرح می‌شود که هفته گذشته سودان شاهد کشتار بیش از ۲۰۰ غیرنظامی توسط این شبه نظامیان در موج خشونت علیه گروه‌های قومی آسیب‌پذیر در اردوگاه‌های آوارگان و اطراف شهر الفاشر، آخرین شهر بزرگی که هنوز تحت کنترل ارتش سودان در غرب سودان قرار دارد، بود.

ایالات متحده در ژانویه به‌طور رسمی اعلام کرد که نیروهای آراس‌اف در سودان مرتکب نسل‌کشی شده‌اند.

کارشناسان سازمان ملل در به‌روز رسانی گزارش‌های خود در ماه نوامبر که در حال تحقیق در مورد قاچاق احتمالی سلاح از چاد به دارفور در نقض احتمالی تحریم تسلیحاتی بودند، دست کم ۲۴ پرواز باری ایلیوشن ایل-۷۶ را شناسایی کردند که سال گذشته در فرودگاه Amdjarass در چاد فرود آمدند.

آنها خاطرنشان کردند که این پروازها همزمان با تشدید درگیری‌ها در الفاشر، به ویژه افزایش فعالیت هواپیماهای بدون سرنشین توسط نیروهای آراس‌اف برای نبرد و اطلاعات بود که ورود آنها به سودان، به گفته کارشناسان، نشانگر مرحله تکنولوژیکی جدید در درگیری‌ها بود.

برخی از پروازهای شناسایی شده در این گزارش به اپراتورهایی مرتبط بودند که قبلاً به تدارکات نظامی و انتقال غیرقانونی تسلیحات مرتبط بودند. کارشناسان همچنین «خروج‌های منظم» به چاد را از ۲ فرودگاه امارات، از جمله در راس‌الخیمه و العین در ابوظبی بررسی کردند و دریافتند که این پروازها اغلب در لحظات حساس از رادارها ناپدید می‌شوند.

در یک مورد، این گزارش توضیح می‌دهد که چگونه یک پرواز «راس‌الخیمه» را ترک کرد، در اواسط پرواز ناپدید شد و سپس قبل از بازگشت به ابوظبی در انجامنا، پایتخت چاد ظاهر شد.

این افشاگری‌ها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) در لاهه به پرونده‌ای که توسط سودان مطرح شده بود و امارات متحده عربی را به همدستی در نسل‌کشی در طول جنگ سودان متهم می‌کرد، رسیدگی کرد. دیوان بین‌المللی دادگستری اتهاماتی مبنی بر این را دریافت کرده است که آراس‌اف مسئول نقض جدی حقوق بشر، از جمله قتل عام، تجاوز جنسی و آوارگی اجباری در دارفور غربی است.

امارات متحده عربی مدعی است که این پرونده یک ترفند تبلیغاتی بدبینانه و سکویی برای انجام حملات دروغین علیه این کشور است.

انتهای پیام

منبع : ایسنا

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.