به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری خبرآنی، دامون رزمجویی امروز در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره طب ایرانی که در سالن همایشهای بیمارستان قلب شهید رجایی برگزار شد، اظهار کرد: ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی ریاستجمهوری، بهعنوان یک تسهیلگر، در خدمت دو حوزه مهم گیاهان دارویی و طب ایرانی است و برای سال 1404، برنامههای متعددی با حضور نخبگان و اساتید جهت ارتقای این حوزه در نظر گرفتهایم.
وی افزود: هفته گذشته تفاهمنامهای با بنیاد علم در حوزه طب ایرانی و گیاهان دارویی منعقد کردیم. بر اساس این تفاهمنامه، برای نخستینبار، علاوه بر دانشجویان وزارت علوم، دانشجویانی که دارای دکترای حرفهای و تخصص در حوزه طب ایرانی هستند و پایاننامههایی با محوریت گیاهان دارویی و طب ایرانی دارند، تحت حمایت مالی قرار خواهند گرفت. فراخوان این حمایتها در اردیبهشتماه اعلام میشود.
رزمجویی ادامه داد: همچنین فراخوانی منتشر خواهد شد مبنی بر اینکه طرحهای فناورانه و محصولمحور در حوزه طب ایرانی، تا سقف 6 میلیارد تومان مورد حمایت قرار میگیرند. این فراخوان در شهریورماه اعلام خواهد شد.
سرپرست ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، با اشاره به لزوم حمایت از تجاریسازی محصولات فناورانه در این حوزه، گفت: در حوزه طب ایرانی و داروهای گیاهی، یکی از ضعفهای جدی، نبود داروهای هدفمند مبتنی بر مطالعات علمی قوی است. در همین راستا تلاش داریم حمایتهای مؤثری از این حوزه انجام دهیم. بسیاری از فرآوردههای طبیعی دارای مجوز هستند، اما تنها بخش کوچکی از آنها در حوزه درمان مورد استفاده قرار میگیرند. هدف ما این است که با حمایت از صنعت، شکاف میان صدور مجوز، تولید، و ورود این فرآوردهها به بازار را کاهش دهیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر متخصصان طب سنتی در حوزه مطالعات بالینی، ابزارهای تشخیصی طب سنتی و کیتهای تشخیص مزاج ورود کنند، از حمایتهای ویژه برخوردار خواهند شد.
رزمجویی با تأکید بر ضرورت شکلگیری اکوسیستمهای نوآوری در حوزه طب ایرانی، بیان کرد: بهندرت شاهد راهاندازی استارتاپهایی در این حوزه هستیم. لازم است مراکز نوآوری مرتبط با طب سنتی ایجاد شوند و ما نیز آمادگی کامل خود را برای حمایت از ایدههای نوآورانه اعلام میکنیم.
انتهای پیام/