رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد از فناوریهای ساخت ماهواره در کشور تولید میشود، گفت: در سال جاری پلتفرم مادر ارائه خدمات سنجشی راهاندازی میشود.
به گزارش خبرآنی، دکتر وحید یزدانیان در نشست خبری امروز که در محل پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، سیاست کلی این پژوهشگاه را قرار دادن فعالیت ها و دستاوردهای فضایی در اتاق شیشهای عنوان و اظهار کرد: موضوع ماهواره و فضا و تحولات آن تا حد زیادی در پشت دیواری بوده که رسانه ها از جزئیات آن مطلع نبودند و افکار عمومی نمی دانستند که چه تیمها و افرادی در حوزه ماهواره کار میکنند.
وی افزود: از آنجایی که سالها مُهر محرمانگی بر روی فعالیت های حوزه فضایی زده شده است، در تلاش هستیم که فعالیت های این حوزه در اتاق شیشهای اجرایی شود.
یزدانیان خاطرنشان کرد: تنها ۱۰ تا۲۰ درصد فعالیت های فضایی جنبه حاکمیتی دارد و بیشتر فعالیت ها در این حوزه جنبه های اقتصادی و سیویل دارد که سرریز آن می تواند وارد زندگی مردم شود ضمن آنکه این فعالیت ها جنبه صلح آمیز دارند.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه پژوهشکده های این پژوهشگاه در اصفهان، شیراز و تبریز مستقر شدهاند، ادامه داد: آشکار ساز قابل حمل، موتور براش لس، فناوری لوله حرارتی برای بازیابی حرارت در صنایع بزرگ، باتریها، سامانه مالتی روتر، سامانه رادار دهانه مصنوعی (سار هوا پایه)، حسگرهای مغناطیسی، حسگر خورشیدی وحسگرهای ستاره ای از جمله دستاوردهای این پژوهشکده ها به شمار می رود.
وی تاکید کرد: هر یک از این فناوری ها علاوه بر کاربرد در صنعت فضایی، سرریز آن در سایر صنایع به کار برده می شود. این محصولات در حد طرح و ایده نیست بلکه فناوریهای تولید شده قابل بهره برداری هستند.
تحریمها و فضایی
یزدانیان با اشاره به تولید ماهوارههای مختلف در کشور یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد از تجهیزات مورد نیاز بخش ماهواره در کشور تولید میشود و تنها ۱۰ درصد آنها وارداتی است.
وی تاکید کرد: واردات ۱۰ درصد تجهیزات و زیر سیستمها به معنای عدم دسترسی ما به دانش فنی آنها نیست، بلکه دانش آن را در اختیار داریم و به صورت پشتیبان از خارج وارد میشود.
وی افزود: بر این اساس میتوان اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد توان ساخت ماهواره در کشور وجود دارد.
همکاریهای بینالمللی
رئیس پژوهشگاه فضایی با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا، گفت: ما همکاریهای بینالمللی با کشورهای همسایه را آغاز کردهایم و در صورت توافق آمادگی انتقال فناوریهای فضایی را داریم.
یزدانیان خاطر نشان کرد: علاوه بر آن آماده ساخت ماهوارههای مشترک با پیام صلح و دوستی برای ارتقای رفاه و توسعه اقتصادی هستیم.
پروژههای خیام
وی با اشاره به کاربردهای تصاویر ماهواره خیام، گفت: درحال حاضر پروژهای مشترکی با وزارت جهاد کشاورزی برای پایش محصولاتی چون کشت اول بزنج، کلزا، گندم، ذرت و سیب زمینی و گندم داریم.
یزدانیان خاطر نشان کرد: با همکاری سازمان محیط زیست از تصاویر ماهواره خیام برای احیای دریاچه ارومیه و ریزگردها استفاده میشود، ضمن آنکه با اپسکو با هدف صلح و دوستی و تعامل با کشورهای دیگر پروژههایی در زمینه مدیریت سیلاب در منطقه آسیا و اقیانوسیه تعریف شده است.
وی از راهاندازی پلتفرم مادر برای توسعه خدمات سنجشی در سال جاری خبر داد.
ادامه دارد