شاخصهای سهام بزرگ آسیا در معاملات روز دوشنبه، با استقبال از معافیت تلفنهای هوشمند و رایانهها از تعرفههای متقابل آمریکا، بهبود یافتند و بازارهای اروپایی هم این روند را دنبال خواهند کرد.
به گزارش خبرآنی، در واقع، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، روز یکشنبه به خبرنگاران گفت که تعرفههای نیمهرساناها در هفته آینده اعلام خواهد شد و تصمیمگیری در مورد تلفنها به زودی انجام میشود.
معافیت ۲۰ نوع محصول که ۲۳ درصد از واردات آمریکا از چین را تشکیل میدهند، برای تولیدکنندگان موهبت بود. چرخشهای مکرر سیاست تجاری ترامپ، باعث سردرگمی سرمایهگذاران و تحلیلگران در بلندمدت شده است.
با این حال، چشمانداز توقف تعرفهها کمک کرد تا در وال استریت، شاخص اس اند پی ۵۰۰، به میزان ۱.۲ درصد و شاخص نزدک، ۱.۴ درصد رشد کند. شاخص اس اند پی طی هفته گذشته، ۵.۷ درصد رشد کرد اما همچنان پنج درصد پایینتر از سطح پیش از اعلام تعرفههای متقابل آمریکا در اوایل آوریل، مانده است.
شاخص یورو استاکس ۵۰، رشد ۲.۵ درصدی و شاخص اف تی اس ای، رشد ۲.۱ درصد داشت. شاخص دکس آلمان هم ۲.۳ درصد صعود کرد.
بازارهای سهام، هفته جاری، به انتشار گزارشهای مالی شرکتها چشم دوختهاند و گلدمن ساکس، بانک امریکا و گروه سیتی، در میان بزرگترین بانکهایی هستند که گزارش مالی خود را ارائه میکنند. گزارش مالی شرکت تراشه سازی TSMC تایوان با توجه به برنامه ترامپ برای تحقیقات از کل زنجیره تامین جهانی نیمهرساناها، مهم خواهد بود.
دادههایی که هفته جاری منتشر میشوند، شامل آمار خرده فروشی آمریکا و تولید ناخالص داخلی چین میشود. همچنین، جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز چهارشنبه، در مورد چشم انداز اقتصادی صحبت میکند و احتمالا در مورد چشم انداز کاهش نرخ بهره و استرس اخیر در بازار اوراق خزانه، مورد سوال قرار خواهد گرفت.
در اوایل روز دوشنبه، نشانههای اندکی از بهبود در بازار اوراق قرضه دولت آمریکا وجود داشت و بازده اوراق ۱۰ ساله، ۴.۴۷ درصد بود که بزرگترین رشد هفتگی هزینههای استقراض در دهههای اخیر به شمار میرود.
شاخص اماسسیآی بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن، ۱.۵ درصد رشد کرد و بخشی از افت بیش از چهار درصدی هفته گذشته را جبران کرد. شاخص سیاسآی ۳۰۰ چین، ۰.۳ درصد رشد کرد و شرکتهای تامین کننده اپل، عملکرد خوبی را به نمایش گذاشتند.
آمار تجاری جدید نشان داد که صادرات چین در طول مارس که شرکتها قبل از اعمال تعرفههای ترامپ، در سفارشها شتاب به خرج دادند، ۱۲.۴ درصد رشد کرد. شاخص نیکی ژاپن، ۱.۹ درصد افزایش یافت. این شاخص در روزهای اخیر، در واکنش به تغییر اخبار تعرفه، نوسان شدیدی را تجربه کرده بود. مقامات ژاپنی آماده مذاکرات تجاری با آمریکا میشوند که احتمالا مسائلی مانند سیاست ارزی را شامل میشود.
دلار آمریکا پس از اینکه هفته گذشته به پایینترین رقم شش ماهه در برابر ین ژاپن رسید، روز دوشنبه تحت فشار ماند و قیمت مبادله آن، ۱۴۳.۱۷ ین بود. دلار در برابر فرانک سوئیس، ۰.۸۱۸۴ فرانک بود و هفته گذشته، بیش از پنج درصد کاهش یافت و به پایینترین حد در یک دهه اخیر رسید.
یورو ثابت بود و در ۱.۱۳۵۴ دلار ایستاد و از اوج سه ساله ۱.۱۴۷۴ دلار، کمی فاصله گرفت. بانک مرکزی اروپا روز پنجشنبه، نشست سیاست پولی برگزار میکند و به احتمال زیاد، نرخ بهره را یک چهارم واحد کاهش داده و به ۲.۲۵ درصد میرساند.
بر اساس گزارش رویترز، در بازارهای کالا، قیمت اونس طلا در معاملات روز دوشنبه، افزایش یافت و به ۳۲۴۵ دلار رسید. قیمت نفت برنت ۱۷ سنت کاهش یافت و به ۶۴ دلار و ۵۹ سنت در هر بشکه رسید. قیمت نفت آمریکا هم با ۱۵ سنت کاهش، ۶۱ دلار و ۳۵ سنت در هر بشکه بود.
انتهای پیام