حمایت فعالان دانشگاهی از محقق ایرانی دانشگاه آمریکا

به گزارش گروه دانشگاه ‌پایگاه خبری خبرآنی، در پی اخراج یک محقق برجسته ایرانی از دانشگاه ییل آمریکا به اتهام محکوم کردن نسل‌کشی در غزه و حمایت از مردم فلسطین، تعدادی از سازمان‌ها و جوامع دانشگاهی و رسانه‌ای و کنشگران سیاسی و فرهنگی ایرانی و بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کردند.

در بیانیه این افراد که با عنوان «همبستگی با هلیا دوطاقی و علیه سرکوب آکادمیک و سیاسی» منتشر شده، آمده است:

در روز جمعه 28 مارس، دکتر هلیا دوطاقی، محقق برجسته ایرانی در دانشکده حقوق ییل (YLS) و معاون گروه حقوق و اقتصاد سیاسی (LPE) این دانشکده از سمت خود اخراج شد.

این اقدام ییل پس از پرونده‌سازی یک رسانه صهیونیستی ساخت هوش مصنوعی و با استخدام یک مشاور حقوقی حامی اسرائیل و شرکت‌های نظامی صورت گرفت. دکتر دوطاقی در بیانیه‌ای ضمن رد اتهامات اعلام کرد که هرگونه پاسخگویی به نیروهای صهیونیستی حامی رژیم‌ کودک‌کش مشروعیت‌بخشی به روند بازخواست آنها و خلاف اصل دادرسی عادلانه است. 

دلیل اخراج دکتر دوطاقی تمرکز فعالیت‌های علمی ایشان در ارتباط با تحریم‌ها علیه ایران و مواضع غیرمحافظه‌کارانه‌اش در محکوم کردن نسل‌کشی در غزه و حمایت از مردم فلسطین بوده است. برکناری ایشان در دوره‌ای از سرکوب کم‌سابقه روی می‌دهد که دولت ایالات متحده امریکا در حال پاک‌سازی نظام‌مند دانشجویان و فعالان حامی صلح و علیه نسل‌کشی در سطح دانشگاه‌ها و خیابان‌هاست. ایرانی بودن دکتر دوطاقی نیز در این اقدام نقش داشته است، چرا که سرکوب وی در شرایطی صورت می‌گیرد که ایالات متحده و متحدانش سیاست‌های جنگ‌طلبانه و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تشدید کرده‌اند. 

اخراج یک دانشگاهی تنها به‌دلیل بیان مواضع سیاسی‌اش منزلت واقعی دموکراسی را نزد مدعیان غربی آزادی بیان و حق اعتراض نشان می‌دهد. سرکوب آکادمیک و حذف نظام‌مند صداهای مخالف یکی از ابزارهای تثبیت هژمونی گفتمانی و ساختار آموزش و پژوهش در جغرافیای امپریالیستی است. همان‌طور که دکتر دوطاقی در بیانه‌های خود مطرح کرده، در حال حاضر شاهد احیای نوعی مک‌کارتیسم صهیونیستی در ایالات متحده امریکا هستیم که معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی در این کشور را هدف می‌گیرد. موجی جدیدی از سیاست‌های حذف اندیشه انتقادی، گزینش شغلی، برچسب‌زدن‌ها و محکومیت‌های نمایشی که در فضای جنگ سردی دهه 1950 آمریکا را فرا گرفته بود، این بار نه در گفتمان امپریالیستی ضد شوروی، بلکه در گفتمان امپریال-صهیونیستی قرن 21 در حال عروج است.

دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران , کشور آمریکا , رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

در چنین فضایی، مقاومت در برابر سرکوب آزادی بیان و دگراندیشی توسط امپریالیسم/صهیونیسم نه یک انتخاب، بلکه ضرورت و وظیفه هر انسان آزادی‌طلب، صلح‌جو و عدالت‌خواه در سراسر جهان است. همان‌طور که رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی عید فطر تأکید کرد، در منطقه غرب آسیا رژیم صهیونیستی نیروی نیابتی استعمارگران غربی است و به نمایندگی از آنها ماشین سرکوب و کشتار را روشن نگه داشته است.

ما، امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعلام همبستگی با حلیا دوطاقی، اعتراض خود را به تصمیم دانشگاه ییل برای اخراج وی ذیل سرکوب سازمان‌یافته‌ی صداهای علیه نسل‌کشی و سیاست‌های امپریالیستی ایالات متحده اعلام می‌کنیم. در وهله‌ی اول خواستار این هستیم که اتهامات بی‌پایه علیه دکتر دوطاقی در ایالات متحد برداشته شود، و دانشگاه ییل از حلیا دوطاقی به صورت رسمی عذرخواهی کرده و خسارت‌های وارده به وی را جبران نماید. همچنین از دانشگاه‌های غربی می‌خواهیم که به ارعاب دانشگاهیان و فعالان سیاسی در اروپا، ایالات متحده و کانادا پایان دهند. 

هدف از این حملاتْ وحشت‌پراکنی و اجبار به سکوتِ تعداد بی‌شمار حق‌خواهانی‌ست که تا امروز تلاش کرده‌اند به سهم خود صدای مقاومت و آزادی فلسطین باشند. ما از تمامی جریان‌های آکادمیک، دانشجویی و سیاسی که در برابر تهدیدها و فشارهای امپریالیسم و صهیونیسم ایستاده‌اند، می‌خواهیم در برابر این موج فراگیر سرکوب عقب ننشسته و با صدای رساتری واقعیت نسل‌کشی و مقاومت مردم فلسطین را بیان کنند. 

برای مشاهده اسامی امضاکنندگان و امضای این بیانیه اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

منبع : تسنیم

آخرین خبر ها

پربیننده ترین ها

دوستان ما

گزارش تخلف

همه خبرهای سایت از منابع معتبر تهیه و منتشر می‌شود. در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.