به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری خبرآنی، میزان ناترازی برق در تابستان 1403 به مرز 20 هزار مگاواتی رسید. پیک تقاضای لحظهای مصرف برق در تابستان پارسال در روز 17 مردادماه بهمیزان 79 هزار و 872 مگاوات بهثبت رسید.
پیشبینی شده امسال این پیک به رقم بیسابقه 85 هزار مگاواتی برسد و در شرایطی که بیشترین میزان عملی تولید برق با احتساب واردات و تمامی ظرفیتهای تولید حدود 65 هزار مگاوات باشد، تکرار ناترازی 20 هزار مگاواتی، سناریوی حداقلی و خوشبینانه ناترازی تابستان امسال است.
امروز صادق ضیائیان، رئیس مرکز پیشبینی سازمان هواشناسی کشور در گفتوگویی که با سایت اطلاعرسانی وزارت نیرو داشته، از افزایش تا 2 درجه ای دمای بهار و تابستان امسال نسبت به میانگین بلند مدت خبر داد و گفت: "پیشبینی ما این است که بهار و تابستان امسال، میانگین دمای کشور یک تا دو درجه گرمتر از نرمال باشد. منظور از نرمال، میانگین دمای بلندمدت 30 ساله است، البته این عدد در مناطق مختلف کشور متفاوت است، اما بهطور میانگین در سطح ملی چنین افزایشی را خواهیم داشت."
از آنجایی که هر درجه افزایش دمای متوسط کشور، به افزایش 1800 مگاواتی مصرف برق منجر میشود، در صورت تحقق پیشبینی اخیر افزایش 2 درجهای دمای تابستان نسبت به شرایط نرمال، 3600 مگاوات به مصرف پیک برق اضافه خواهد کرد.
از اینرو، افزایش ناترازیهای برق تابستان امسال به بیش از 23 هزار مگاوات دور از ذهن نیست؛ این درحالی است که تولید و تأمین 65 هزار مگاواتی برق پیک، با احتساب تولید حداقل 6 هزار مگاواتی نیروگاههای برقآبی است؛ اما با توجه به کمبارشیهای سال آبی جاری و ذخایر پایین سدهای مهمی که نیروگاههای بزرگ برق آبی دارند، استفاده از یکچهارم ظرفیت برقآبیها، یعنی حدود 3 هزار مگاوات از ظرفیت اسمی 12 هزار مگاواتی، در بیشترین حالت برآورد میشود و کسری تولید برق از نیروگاههای برق آبی، دلیل مضاعفی بر افزایش ناترازیهای برق در تابستان امسال خواهد بود.
انتهای پیام/